Nokialle kaksi voittoa SM-jatkosarjassa

22.01.2023 20:24

Nokia vei arkipelin nimiinsä lukemin 8-4. Kuva: Jani Virolainen

SM-jatkosarjassa pelattiin tällä viikolla neljä ottelua. Sarjan kärjessä jatkaa puhtaalla pelillä RNK Flyers, ja viikon molemmat ottelunsa voittanut NoU Ringette on neljän pisteen päässä. Blue Rings otti jatkon kannalta tärkeät pisteet voittamalla Lahden tiukassa ottelussa.

NoU vei arkipelin nimiinsä

Tällä viikolla SM-jatkosarjan ensimmäinen ottelu pelattiin torstaina, kun NoU Ringette sai vieraakseen Helsingin. Arkipeli aiheutti molemmille omat hankaluutensa, mutta sarjan kakkospaikkaa hallussaan pitävä NoU oli tällä kertaa vahvempi.

Helsingin Vivica Andersson teki ottelun ensimmäisen maalin jo puolentoista minuutin kohdalla tarkasta viimeistelystä maalin edestä. Nokian kuitti tuli nopeasti Jenni Linnamäen osumalla, ja noin viiden minuutin kuluttua joukkueensa päivän tehokkain ollut Maija Väyrynen vei kotijoukkueen johtoon. Ensimmäinen erä lopeteltiin 3-1 tilanteessa. Toinen erä meni niin ikään kotijoukkueelle, ja pitkälle erätauolle poistuttiin lukemissa 5-2.

Kolmannen erän alussa Helsingin Minka Tiihonen ja Kia Kosunen tekivät nopeasti kaksi maalia pitäen näin Helsingin pelissä mukana, mutta NoU painoi kaasun pohjaan ja vei ottelun lopulta nimiinsä maalein 8-4. Maalivahtien torjuntamäärät olivat hyvin tasaiset: Kotijoukkueen Kaisa Katajisto torjui 36 kertaa, ja Helsingin Mona Rytkönen 38 kertaa. Ottelun parhaina palkittiin Helsingin joukkueesta Minka Tiihonen ja Nokialta varmasti puolustuksessa pelannut Lotta Kujala.

-Pelistä jäi viimeinen silaus uupumaan vähän joka osa-alueelta, mutta näin vauhdikkaasta ottelusta on kuitenkin hyvä jatkaa viikon viimeiseen peliin, kertoi Helsingin Veera Reilin.

-Arkipeliksi yllättävän hyvä peli. Kolmas erä meni vähän pingiksen puolelle molempien joukkueiden osalta, mutta muuten oli tasaista vääntöä, kommentoi hienosti Nokian maalilla pelannut Kaisa Katajisto.

Blue Rings vei pisteet Lahdelta

Etukäteen tasaiseksi ennakoitu Blue Ringsin ja Lahden kohtaaminen lauantaina ei pettänyt odotuksia. Lahti lähti otteluun hyvällä fiiliksellä ja joukkuehengellä, ja joukkue pystyi toteuttamaan etukäteen sovittuja asioita. Vauhdikkaan ottelun alkoi Blue Ringsin hallinnalla, mutta ensimmäisesti osumasta vastasi kuitenkin Lahden Krista Lanteri juuri ennen ensimmäisen erän päättymistä.

Toisessa erässä mentiin lujaa päädystä päätyyn, ja ainoasta maalista vastasi Blue Ringsin Essi Sarmala. Pitkän erätauon jälkeen peli jatkui edelleen aaltoilevana, eikä maaleja nähty. Neljännen erän alussa Blue Ringsin Tuuli Hämäläinen vei kotijoukkueen 2-1 johtoon, ja noin kuuden minuutin kuluttua onnistui Taru Hämäläinen. Kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtoasemaansa vielä yhdellä osumalla, mutta Lahti ei suostunut antamaan periksi. Kolmikko Pihla Alapuranen, Kiia Ollila ja Krista Lanteri taiteili Lahdelle kaksi kavennusosumaa, mutta vieraiden kiri ei riittänyt, joten tärkeät pisteet jäivät Tuusulaan maalein 4-3.

Lahden Katariina Ek torjui ottelussa 43 kertaa, ja Blue Ringsin Siiri Uusitalo 29 kertaa. Ottelun parhaina palkittiin vierailta jokaisessa maalissa mukana ollut Pihla Alapuranen, ja kotijoukkueelta Tuuli Hämäläinen, joka teki yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.
-Peli oli tasaista vääntöä ja pitkälle erätauolle mentiinkin tasatilanteessa. Loppua kohden paransimme peliä ja saimme odotetut maalihanat auki. Lahti tuli kuitenkin vielä lähelle lopussa, mutta saimme pidettyä pisteet Tuusulassa, kommentoi Blue Ringsin Aino Vehmala.

-Kahdessa viimeisessä erässä vastustaja pääsi karkuun muutamalla maalilla. Taka-asemasta kiri rinnalle alkoi maalien osalta liian myöhään. Peli oli tasainen monilla kentän osa-alueilla ja vaihtoaition tsemppaus näkyi kentällä, Lahden joukkueesta kommentoitiin.

RNK Flyers jatkoi voittoputkeaan

Lauantain toinen ottelu pelattiin Kerttulan jäähallissa, jossa sarjakärki RNK Flyers sai vieraita Helsingistä. RNK sai otteluun hyvän ja tehokkaan alun ja reilun kahdentoista minuutin pelin jälkeen lukemat olivat tylyhköt 5-0 kotijoukkueelle. Helsinki onnistui kaventamaan ensimmäisen erän lopulla, mutta kotijoukkueen maalijuhlat jatkuivat myös toisessa erässä Helsingin jäädessä nollille. Pitkälle erätauolle siirryttiin RNK:n johtaessa 8-1.

Kolmannessa erässä Helsinki pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kotijoukkueen etumatka oli liian suuri. Neljäs erä oli maalien valossa Helsingin, kun vieraat onnistuivat toimittamaan renkaan kolme kertaa Maria Perkkolan selän taakse. Molemmissa joukkueissa oli paljon onnistumisia ja maaleja syntyi monen eri pelaajan toimesta, mutta tilastojen valossa tehokkaimmat olivat kotijoukkueesta Susanna Tapani ja Anne Pohjola ja vierailta Meeri Lonka ja Kia Kosunen. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 15-7.

RNK:n maalivahti Perkkolalle kirjattiin 24 torjuntaa, Helsingin Veera Reilinille kolme ja Mona Rytköselle 32. Hyvä ja tehokas startti otteluun kantoi pelin loppuun asti. Ottelun parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat kapteenit Susanna Tapani ja Camilla Ojapalo

-Lopputulos kertoo siitä, että onnistuimme tänään hyvin maalinteossa. Oli hienoa, että onnistujia oli monia - se luo varmasti itsevarmuutta tuleviin peleihin. Seitsemän maalia omiin on kuitenkin liikaa, joten keskittymisen täytyy pysyä kunnossa pelin loppuun asti, kommentoi RNK:n puolustaja Enni Ojala.

-Tänään oltiin vastaantulijoiden kaistalla, tiivisti Helsingin Ojapalo.

Nokialle viikon toinen voitto

Viikon viimeisessä SM-jatkosarjan ottelussa kohtasivat Kiekko-Espoo ja Nokia. Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen – maalipaikkoja syntyi puolin toisin, ja joukkueet esittivät loistavaa puolustuspelaamista. Maalinteon aloitti Kiekko-Espoo Minka Levanderin osumalla, mutta NoU:n Maija Väyryen toi vieraat nopeasti tasoihin. Pitkää erätaukoa siirryttiin viettämään nokialaisten hienoisessa johdossa.
Nokia sai vahvan alun pelin toiseen puolikkaaseen, kun Maija Väyrynen teki heti kolmannen erän alkuun ottelun toisen maalinsa. Kolmannessa erässä Nokia viimeisteli vielä kolme maalia lisää Kiekko-Espoon kovasta taistelusta huolimatta. Viimeiseen erään lähdettiinkin Nokian johtaessa 6-2. Viimeisessä erässä nähtiin vielä maalit molemmilta joukkueilta, kun Kiekko-Espoon Kia Erkkilä ja Nokian Roosa Salonen onnistuivat maalinteossa. Ottelu päättyi Nokian voittoon 7-3.

Kiekko-Espoon maalia varjellut Hanna Minkkinen torjui 41 kertaa NoU:n Oona Keskisen vastaavan lukeman ollessa 31. Parhaina pelaajina palkittiin Nokialta varmoja otteita esittänyt Elina Raesola ja Kiekko-Espoolta puolustuksessa huhkinut ja yhden maalin tehnyt Kia Erkkilä.

-Peli alkoi terävästi, ja pitkälle erätauolle lähdettiin tiukassa takaa-ajo asemassa. Toisella puoliskolla Nokia tuli tuttuun tapaansa räväkästi ja viimeisteli tarkasti meidän merkkausvirheistämme. Meillä on edelleen maalinteossa petrattavaa, ja Nokia puolusti uhrautuvasti meidän tekopaikat pois, kommentoi kotijoukkueen Levander.

-Onnistuimme pelaamaan melko ehjän pelin ilman isompia nukahduksia. Kiekko-Espoota vastaan pelit ovat mukavan vauhdikkaita. Tästä on hyvä mennä pelitauolle ja jatkaa parin viikon päästä, sanoi Nokian Emmi Merelä.