Haukat hakee revanssia Tampereelta - Haastattelussa Veera Niemi ja Emilia Tuominiemi

01.02.2023 14:54

 

Kuva: Timo Kupiainen

Maajoukkuetauon jälkeen keskitytään jälleen pistejahtiin seurajoukkueissa, ja tuleva viikonloppu onkin varsin mielenkiintoinen. SM-karsintasarjassa pudotusviivan ympärillä käy kova kuhina, ja eroa toisena majailevan Haukkojen ja tällä hetkellä heti viivan alapuolella olevan Blue Ringsin välillä on neljä pistettä, kun jäljellä on kuusi ottelua. Tämän viikon ennakko pureutuu Ilveksen ja Haukkojen väliseen sunnuntain otteluun. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja tasaisia vääntöjä, joten sunnuntain ottelusta on lupa odottaa viihdyttävää ringettetrilleriä. Voitolla Ilves kirii Haukkojen kantaan kolmanneksi.

Veera Niemen ja Ilveksen kausi on ollut nousujohteinen

Vuonna 2000 syntynyt Ilveksen joukkueessa SM-karsintasarjaa pelaava Veera Niemi on viihtynyt ringettekaukalossa neljätoista vuoden ajan, ja kilpatasolla hän on aina pelannut Ilveksessä. Niemen arki on kiireistä niin kuin useimman tavoitteellisesti urheilevan, joka opiskelee ja työskentelee pelaamisen lisäksi.

-Opiskelen viimeistä vuotta tradenomiksi ja tällä hetkellä myös kokopäiväisesti töissä omalla alalla. Tämä kaikki ringeten lisäksi takaa sen, että kotona ei usein ehdi käydä kuin kääntymässä, mutta tylsyys eiainakaan vaivaa, Niemi hymähtää ja on samalla helpottunut siitä, että palapelin palaset sijaitsevat Tampereella, joten matkustamiseen ei tarvitse käyttää aikaa.

Tällä hetkellä vaihtelevasti hyökkääjän ja sentterin paikalla pelaavan Niemen kausi on sujunut kokonaisuutena hyvin, ja joukkueen kausi on noudattanut samaa kaavaa ollen nousujohteinen.

-Alussa pelimme oli hieman ailahtelevaa, mutta kauden edetessä olemme parantaneet otteitamme.Tavoittelemme pääsyä neljän parhaan joukkoon, jolloin pääsemme karsimaan SM-sarjapaikasta, Niemi kertaa joukkueen suorituksia ja tavoitteita.

-Omia vahvuuksiani kentällä ovat syöttäminen ja pelinlukutaito. Koen myös olevani hyvä joukkuepelaaja, jolla on annettavaa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, hän jatkaa.

Sunnuntaina Tesomalla kello 12 pelattavassa ottelussa Ilves saa vastaansa Haukat. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet tiukkoja maalin pelejä, ja joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä. Niemi odottaa tasaista vääntöä myös sunnuntailta.

-Haukat ovat todella nopea ja taitava joukkue, ja ratkaisevat marginaalit ovat pieniä. Pisteet jäävät meille,
jos pystymme pelaamaan ehjän 60-minuuttisen ja saamaan maalintekoon vielä hieman lisää tarkkuutta, 
hän arvioi.

 

Kuva: Weheartringette

Emilia Tuominiemi haluaa pysyä maajoukkueringissä

Haukoissa pelaava Emilia Tuominiemi löysi jäähallille ja ringettekaukaloon isosiskon vanavedessä, ja koko perheen voi edelleen bongata hallilta – osan pelikentältä ja loput muista tehtävistä. Vuonna 2004 syntyneellä Tuominiemellä on menossa viidestoista kausi, ja ringetteliekki palaa edelleen kirkkaana. 

Tuominiemi opiskelee Järvenpään lukiossa kolmatta vuotta ja valmistuu vuoden päästä. Niin opiskeluun kuin urheiluunkin tavoitteellisesti suhtautuva nuori nainen päätti venyttää lukio-opintojaan neljään vuoteen vapauttaakseen aikaa tavallisiin kouluviikkoihin.

-Olen onnistunut tekemään sellaisen suunnitelman, jossa panostan koulussa niihin asioihin, joista minulle on hyötyä, ja sitä kautta jää aikaa keskittyä ja panostaa myös ringetteen, Tuominiemi kertoo.

Tuominiemi pelaa pääasiassa sentterin paikkaa, mutta välillä hänet voi nähdä myös laitahyökkääjänä. Vahvuuksiinsa hän lukee luistelun, nopeuden ja monipuolisuuden. 

-Pystyn vaihtelemaan pelipaikkaa ja roolia kentällä tarpeen mukaan, hän sanoo.

Joukkuepelaajana Tuominiemi on positiivinen ja omaa hyvän asenteen. Muiden kannustaminen on myös tärkeää.

-Tietysti kaikilla on joskus huonoja päiviä, mutta itselläni nekin paranevat, kun pääsee hallille. Teen oman ruutuni sen eteen, että kaikilla olisi mahdollisimman hyvä olla joukkueessa, hän lisää.

Emilia Tuominiemi nähtiin menneenä viikonloppuna myös Tie huipulle- tapahtumassa, jonne pääseminen on ollut yksi hänen tavoitteistaan. U21 Sinisissä pelannut Tuominiemi kertoo, että peleissä oli loistava fiilis, ja kaikilla oli tietysti halua näyttää omaa osaamistaan. Hienon kokemuksen lisäksi käteen jäi myös paljon oppia niin valmentajilta kuin toisilta pelaajiltakin.

-Oli hienoa päästä mittaamaan omaa tasoa ikäluokan eliitin kanssa ja huomata oman tekemisen laatu suhteessa muihin, Tuominiemi summaa.

Tavoitteiden asettaminen on Tuominiemelle tärkeää, koska ne tuovat pelaamiseen lisäarvoa. Henkilökohtaisia, pysyviä tavoitteita ovat lajitaitojen kehittyminen ja joukkueen menestymisen mahdollistaminen ja tällä hetkellä myös maajoukkueringissä pysyminen.

-Joukkueella loppukauden tavoitteena on SM-sarjapaikan säilyttäminen, ja se en eteen on paljon hommia paiskittavana, hän sanoo.

Tuominiemi kuvailee viikonlopun vastustajaa kovasti kamppailevaksi joukkueeksi, joka pitää sisällään kokeneita konkareita, nälkäisiä nuoria pelaajia ja lisäksi hankalasti ohitettavia maalivahteja.

-Ottelusta tulee varmasti tiukka ja tasainen. Viimeisin kohtaaminen päättyi Ilveksen niukkaan voittoon, ja meillä on kova tahto revanssiin, hän toteaa.

-Jotta pisteet saadaan Tampereelta mukaan, kroppa pitää saada hereille heti alusta, ja pitää olla valmis taistelemaan loppuun asti. Tiukkaa pelaamista tarvitaan, ja joukkueen vahvuuksia täytyy hyödyntää, Tuominiemi päättää.

 

Viikon ottelut:

SM-jatkosarja:

4.2. NoU Ringette - RNK Flyers klo 13:00

4.2. Blue Rings - Kiekko-Espoo klo 14:00

4.2. Lahti - Helsinki klo 16:30

5.2. Helsinki - NoU Ringette klo 12:00

5.2. Kiekko-Espoo - Lahti klo 13:15

5.2. RNK Flyers - Blue Rings klo 13:30 

 

SM-karsintasarja:

5.2. Ilves - Haukat klo 12:00

5.2. LuKi-82 - NSR klo 16:30

 

 

Katso ottelut Ruudusta.

 

Ykkössarja:

1.2. FoPS - Haukat klo 19:00

4.2. Haukat - LL-89 klo 16:30

4.2. VG-62 - KaPa-51 klo 18:00

4.2. UJK-Helsinki klo 18:30

5.2. VaPS - KaPa-51 klo 11.30

5.2. Helsinki - LL-89 klo 15:00