Kiekko-Espoon Tanja Ahoselle 200. SM-ottelun rajapyykki rikki

05.02.2023 07:00

Kuva: Timo Kupiainen

 

Rajat paukkuvat taas, kun Kiekko-Espoon Tanja Ahonen pelaa 200. SM-ottelunsa. Saimme joukkueensa kapteenin viittaa kantavan Ahosen haastatteluun kertomaan tunnelmistaan rajapyykin saavuttamisesta.

Kyllähän tämän rajapyykin rikkominen tuntuu hyvältä sekä merkitsee paljon. On kiitollinen olo, että olen saanut ja pystynyt pelaamaan näinkin kauan korkeimmalla sarjatasolla, summaa Ahonen. 

Ennen ringetteä Ahonen harrasti taitoluistelua. Taitoluistimet vaihtuivat kuitenkin hokkareihin, kun Ahonen halusi kokeilla jotakin jäällä pelattavaa joukkuelajia. Näin Ahonen päätyi Heinolan Ringetteen ja vuodet lajin äärellä jatkuvat edelleen. Nyt ringettevuosia Ahoselle onkin kertynyt jo 18 vuotta, joista kohta seitsemän on kulunut SM-jäillä. Ensimmäiset SM-ottelut hän on pelannut Lahti Ringeten paidassa, ja kaudella 2019–2020 hän siirtyi Espooseen.

Ringeten parissa minut pitää mahdollisuus itsensä haastamiseen ja kehittämiseen sekä tietysti myös joukkueella on iso rooli. On ollut mahtavaa päästä jakamaan niitä hyviä ja huonojakin hetkiä joukkueen kanssa, hän kertoo.

Kummankin joukkueen paidassa Ahoselle on kertynytkin mieleenpainuvimpia hetkiä. Parhaimmiksi hetkiksi hän nostaa muun muassa Lahden nostamisen SM-sarjaan kaudella 2015-2016 sekä Kiekko-Espoon viime kauden pudotuspelit sekä finaalit.

- Kun nostimme Lahden SM-sarjaan, niin meillä oli silloin mahtava joukkue ja oli hienoa olla nostamassa joukkue korkeimmalle sarjatasolle. Myös viime kauden pleijarit sekä finaalipelit olivat yksi mieleenpainuvin hetki uralla, sillä tunnelma joukkueessamme oli erityisen huikea!

Kaukalossa Ahosen vahvuuksia ovat kamppailutilanteet, pelinlukutaito sekä kovat jäävedot. Vaihtoaitiossa sekä sen ulkopuolella Ahonen pyrkii luomaan hyvää henkeä ja taistelutahtoa joukkueeseen. Tämänpäiväisellä juhlaottelulla onkin varmasti erityinen merkitys Kiekko-Espoon kapteenille. Espoolaisjoukkue kohtaa kotiareenallaan juuri nimenomaan Ahosen vanhan kotiseuran Lahden. Ottelu alkaa klo 13:15, ja se on katsottavissa suorana myös Ruudusta Ruutu+ Urheilu -tilauksella.