SM-karsintasarjassa voitot Haukoille ja LuKi:lle - Ilves ja Haukat tasasivat pisteet

05.02.2023 22:29

NSR:n Elisa Kemppainen esitti hyviä otteita sunnuntaina. Kuva: Timo Kupiainen

Tällä viikolla SM-karsintasarjassa nähtiin kolme hienoa ja tasaista kamppailua. Haukat saalisti viikon otteluistaan kolme pistettä ja joukkue on nyt kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta LuKi-82:sta - tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Ilveksen saaliina oli yksi piste jo etukäteen tasaiseksi ennakoidusta Haukat-ottelusta ja on nyt kolmannella sijalla. NSR joutui taipumaan sarjakärjelle viikon viimeisessä ottelussa, vaikka hyvää yritystä riittikin loppuun saakka.

Haukkojen neljäs erä sinetöi voiton EKS:sta

Tämän viikon SM-karsintasarjan ottelut aloitettiin Järvenpäässä, jossa Haukat sai vieraakseen EKS:n. Vieraat tarjoilivat kotijoukkueelle shokkihoitoa heti alussa Anna-Kaisa Raesolan osumalla ajassa 0:13. Haukat vastasivat tasoitusmaalilla Venla Röpelisen toimesta reilut seitsemän minuuttia myöhemmin. Ottelu oli tiukka, tasainen ja jännittävä, ja maaleja syntyi lähes tasatahtia molempiin päihin. Pitkälle erätauolle poistuttiin tasalukemissa 3-3.
Ottelun ratkaisuhetkiä elettiin neljännen alkuhetkillä. EKS:n pieni nukahtaminen tarjosi Haukoille mahdollisuuden maalintekoon, ja karkumatka oli lopulta espoolaisille liikaa lopun tasonnostosta huolimatta. Ottelun voitto ja pisteet jäivät Järvenpäähän luvuin 12–7. Ottelussa nähtiin myös kauden avausosumia, kun puolustajina pelaavat Teija Lehtinen ja Janette Toivanen onnistuivat ohittamaan Espoon Amanda Winqvistin kertaalleen.
Tasaisesta ottelusta kielivät myös maalivahtien torjunnat: Espoon Winqvist torjui 32 kertaa, kun Haukkojen Amanda Lohilahdelle kirjattiin 38 torjuntaa. Vieraiden parhaana palkittiin tehot 2+2 taiteillut Anna-Kaisa Raesola, ja kotijoukkueelta Iida Lehtonen, jolle kirjattiin myös yksi osuma.

-Tiukasta kolmiopelistämme huolimatta Haukkojen huolellinen viimeistely tuotti tänään tulosta, kommentoi EKS:n Helmi Mäntysaari.

-Vaikka alku oli meille haastava, jatkoimme silti sitkeästi työntekoa, ja sehän kannatti. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina Tampereella, iloitsi Haukkojen Iina Kulmala.

Haukat kiri tasapeliin Tampereella

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Ilves sai vieraakseen viikon toisen ottelunsa pelanneet Haukat. Etukäteen ottelusta ennakoitiin tasaista ja kovaa vääntöä, ja sellaiseksi se myös muodostui. Ottelun avausmaali merkattiin Ilvekselle vähän alle kahden minuutin kohdalla, kun Veera Niemi onnistui ohittamaan Amanda Lohilahden. Haukkojen tasoitus nähtiin noin puolen minuutin kuluttua Maria Kohosen onnistumisella. Ilves oli ottelun alussa vahvempi, mutta Haukat tuli peliin mukaan maali kerrallaan, ja erätauolle poistuttiin kotijoukkueen johtaessa 5–4.
Kolmannessa erässä maalinteon aloitti Ilves kolmen maalin iltaa viettäneen Emilia Salosen osumalla, mutta viimeisessä erässä Haukat löysivät tekemiseensä vielä yhden momentin lisää, ja päättäväinen yrittäminen synnytti tasoitusmaalin vain reilu minuutti ennen loppuvihellystä. Näin tiukan ottelun pisteet tasattiin luvuin 7–7.

Vieraiden Lohilahdelle kirjattiin ottelussa 44 torjuntaa, ja Ilveksen Neea Hauta-Aluksen lukema oli 49. Ottelun parhaina palkittiin Haukoilta Janette Toivanen ja kotijoukkueelta tehokkaana häärinyt Salonen.

-Emme olleet hyviä pelin alussa, mutta onneksi saimme yhden pisteen, summasi Haukkojen Maria Kohonen.

-Pienestä rosterista huolimatta pystyimme antamaan kentälle parhaamme ja onnistuimme saamaan yhden tärkeän pisteen Tampereelle, kommentoi puolestaan Ilveksen Viivi Hakanen.

LUKI-82 kotivoittoon NSR:sta

Sunnuntain viimeisessä ottelussa Luvia sai vieraakseen NSR:n Nurmijärveltä. Ottelu alkoi vauhdikkaasti Luvian Riikka Häyrisen tehden ensimmäisen maalin jo ajassa 3.15. Ensimmäinen erä päättyi luvialaisten 2-0 johdossa Milla Rantasen onnistumisen seurauksena. Toiseen erään NSR pääsi peliin mukaan kohmeisen alun jälkeen tehden kaksi maalia Nea Asumaan ja Pia Tähtisen toimesta. Luvialaiset onnistuivat kerran, kun Milla Rantanen toimitti renkaan NSR:n verkkojen perälle toisen kerran. Pitkälle erätauolle suunnattiin siis tiukoissa lukemissa 3–2.

Ottelun toinen puolisko eteni tasaisissa merkeissä joukkueiden tehden vuorotellen maaleja. Jäähyt rikkoivat NSR:n peliä, mutta viimeisessä erässä koneet olivat jo lämmenneet ja maalipaikkoja syntyi. Viimeistely jäi vähän vajaaksi, Luvia vei ottelussa pidemmän korren lukemin 6–4.

Kotijoukkueen Inka Laivonen venyi renkaan eteen 38 kertaa, ja vieraiden parhaa palkitulle Elisa Kemppaiselle kirjattiin 36 torjuntaa.

-Saimme luotua paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui. Myös jäähyt rikkoivat paljon peliämme. Teimme kuitenkin tärkeät maalit, jotka riittivät voittoon, kommentoi kotijoukkueen Katariina Niemi.

-Joukkueena ei ihan parasta peliä, totesi NSR:n puolustuspään Julia Jokela.