Kiekko-Espoolle täysi pistepotti, Blue Rings vastasi viikonlopun suurimmasta yllätyksestä!

05.02.2023 21:12

kuva: Timo Kupiainen

Viikonloppuna nähtii SM-ringeten jatkosarjassa kaksi täyttä ottelukierrosta, kun sekä lauantaina että sunnuntaina väännettiin kolme ottelua.

Viikonlopun SM-jatkosarjan avausottelussa viihdettä urheilukansalle tarjoilivat sarjan kärkikaksikko NoU Ringette ja RNK Flyers. Odotetusti joukkueet tarjoilivatkin äärimmäisen tiukan kamppailun, joka lopulta kääntyi niukasta sarjakärki RNK Flyersin hyväksi lukemin 5-6. Joukkueiden tehokkaimpina hääräilivät tutut nimet, kun NoU:n tehokuningatar oli Maija Väyrynen 2+3 saldolla, ja RNK:lta Susanna Tapani samoin teholukemin. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin NoU:n Väyrynen ja vierailijoiden riveistä Miranda Välisaari.

- Kärkikamppailu oli oletettavasti äärimmäisen tiukka. Hallitsimme peliä aikalailla koko pelin ajan, vaikka Nokia pääsikin tekemään ottelun ensimmäisen maalin. Kova työnteko ja vääntö toi meille tänään kuitenkin pisteet, kommentoi RNK:n hyökkääjä Eerika Viro.

- Oli kiva pelata, hyvä peli. Eka puolikas oltiin aika paljon omissa mutta sitten kun päästiin pyörittämään niin onnistuttiin tekemään maaleja. Pienestä jäi kiinni, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin, NoU:n Kaisa Katajisto kertoo.

Kiekko-Espoo kävi ryöstöretkellä Blue Ringsin kotikaukalossa

Tasalukemin 4-4 avauspuolikkaan painineet Blue Rings ja Kiekko-Espoo tarjosivat ottelun toisella puolikkaalla trillerimäistä menoa Tuusulassa. Ensin vierailija Kiekko-Espoo nakutti vajaaseen pariin minuuttiin kolme maalia ja karkasi ratkaisevan tuntuisesti kohti ottelun voittoa viimeistään Fanny Impilän 4-8 tilanteeksi muuttaneella osumalla. Iina Kupiainen oli kuitenkin eri mieltä, ja Blue Rings aloitti kovan loppukirin kuusi minuuttia ennen loppua. Essi Sarmalan ja Annamari Ruusun maalit jäivät kuitenkin laihaksi lohduksi, kun Kiekko-Espoon Minka Levander kasvatti vierailijoiden maalisaldon yhdeksään vain kaksi minuuttia ennen loppua. Loppulukemiksi jäi voimaan 7-9, ja pisteet Kiekko-Espoon mukaan. Joukkueiden parhaina palkittiin Blue Ringsin Sarmala ja Kiekko-Espoolta puolustaja Kia Erkkilä.

- Tänään nähtiin hienoja yksilösuorituksia sekä hyvää joukkuepelaamista! Jalka kulki ja maaleja saatiin useammalle pelaajalle. Pelin loppu puolella kurinalaisuus hieman katosi, mutta kokonaisuutena tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Erkkilä kommentoi.

- Ottelu oli ajoittain ihan hyvää. Lopussa karvaus ei toiminut niin kuin olisi pitänyt, tätä olisi ehkä pitänyt muuttaa. Tehtiin kuitenkin monta hienoa maalia, mutta vastustajan hyvä kolmas erä siivitti heidät voittoon, toteaa puolestaan Blue Ringsin Sarmala.

Helsinki ei antanut Lahdelle saumaa sarjapisteisiin

Lahti sai heti ottelun alussa kylmää kyytiä vierailija Helsingiltä, kun vierasjoukkue nakutti tulostaululle nopeasti 0-4 lukemat. Kotijoukkue kyllä toipui alun shokkihoidosta ja pääsi otteluun mukaan, mutta vapautuneesti etumatkansa turvin pelannut Helsinki meni ottelun edetessä menojaan, ja loppulukemiksi kirjattiin lopulta luvut 2-11. Helsingiltä tehokkaimpana hääri 2+5 tehot netonnut Kia Kosunen. Lahden maalinsuulla Katariina Ek venyi renkaan eteen peräti 49 kertaa. Parhaina palkittiin Lahden Krista Lanteri ja Helsingin Helmi Laivuori.

- Lähdettiin tänään kohtaamaan Lahti raikkaalla peli-ilmeellä ja onnistuimme pelaamaan ehjä 60 minuuttinen, Helsingin Karla Kosunen kommentoi.

NoU Ringette nappasi voiton Helsingin vieraana

Sunnuntain ringettekierros avattiin jälleen Helsingin Pirkkolassa puoliltapäivin, kun kotijoukkue sai vieraita NoU Ringeten muodossa. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen NoU laittoi uuden vaihteen silmään, ja karkasi kolmannessa erässä ratkaisevasti 3-6 johtoasemaan. Ottelun loppulukemat 3-7 verkkoon iski kentän tehopelaaja, hattutempun vyölleen kirjauttanut Roosa Salonen. Ja tehokkaan viimeistelypelin vastapainona NoU:n maalinsuulla Oona Keskinen venyi ajoittain huimiin torjuntasuorituksiin, jotka edesauttoivat kotijoukkueen maalimäärän pysymistä maltillisena. Joukkueiden parhaina palkittiin Helsingin maalivahti, 32 torjuntaa kerännyt Veera Reilin ja NoU:lta kaksi maali tehnyt Maria Wetterstrand.

- Tiukan taistelun jälkeen hävittiin lopulta vastustajalle hyökkäyspään viimeistelyssä. Saatiin kuitenkin peliin hyvä startti ja pidettiin tätä vauhtia yllä läpi ottelun, Reilin kommentoi kotijoukkueen puolelta.

- Alku oli aika hakemista mutta pystyttiin parantamaan peliämme paljon ottelun edetessä. Nousujohteinen esitys siis, NoU:n Salonen tiivistää.

Kiekko-Espoo nappasi viikonlopun toisen voiton, Lahti jäi ilman sarjapisteitä

Helpoksi ei voi kotijoukkue Kiekko-Espoon sunnuntaipuhdetta kutsua, sillä Tapiolan kaukaloon asteli todella sisukas vierasjoukkue Lahti. Meini Kärnä piti kotijoukkueen kuitenkin mukana Lahden hurjassa alkumylläkässä, eikä avauspuolikkaalla nähty lopulta kuin yksi maali kumpaankin päähän. Lahti tuskaili läpi ottelun maalinteon kanssa, eikä se pystynyt hyödyntämään sille siunaantuneita paikkoja. Kiekko-Espoo sen sijaan löysi jutun juonen toisella puoliskolla, ja karkasi lopulta 4-1 voittoon. Päätösosuman verkkojen perukoille löi päivän toisella osumallaan Kiekko-Espoon maalitykki Jenna HakkarainenJoukkueiden parhaina palkittiin Kiekko-Espoolta hienon ottelun pelannut maalivahti Kärnä, ja Lahdelta niin ikään maalivahti Roosa-Mari Heikkinen.

- Vaikeasta alusta huolimatta saatiin tänään tehtyä tarvittavat maalit ja pidettyä oma pää puhtaana. Neljän pisteen viikonlopun jälkeen on hyvä lähteä parantamaan peliä ensi viikkoa varten, Kiekko-Espoon Iiris Pitko kommentoi.

Blue Rings aiheutti RNK Flyersille ensimmäisen pistemenetyksen tällä kaudella

Viikonlopun jymypaukusta vastasi tällä kertaa Blue Rings, kun se meinasi käydä upealla ryöstöretkellä sarjakärki RNK Flyersin kotiluolassa. Ajassa 53:42 Iina Kupiainen laittoi renkaan häkkiin upealla laukauksellaan, ja vei vierailijat 3-4 johtoasemaan. Vielä viimeisille lähdettäessä kaikki näytti Blue Ringsin kannalta hyvältä, kun se sai pyörittää ylivoimaansa. Susanna Tapanilla oli kuitenkin sanansa vielä RNK:n puolesta sanottavana, ja 44 sekuntia ennen päätössummeria Tapani ampui renkaan ohi hienosti pelanneen Siiri Uusitalon. Loppulukemat 4-4 tarkoittivat siis pistejakoa, joka oli sarjakärki RNK:lle kauden ensimmäinen. Joukkueiden parhaina palkittiin RNK:n Enni Ojala ja Blue Ringsiltä Kupiainen.

- Tasaista vääntöä koko peli ja tuntui, ettei joukkueena oikein missään vaiheessa saatu pelin juonesta kiinni. Selkeästi vastustaja oli tänään paremmalla asenteella liikenteessä ja meidän hyökkäysten sekä laukausten laatu oli hakusessa, minkä vuoksi peli pysyi niin tasaisena. Tämä viikonloppu oli hyvä herätys meidän joukkueelle tähän kohtaan kautta niin saadaan porukka iskuun, kun kevään pelit on edessä, kommentoi RNK:n kokenut Anne Pohjola.

Pelasimme hyvin, ja olimme jo todella lähellä pisteiden viemisessä kotiin Raisiosta, mutta lopussa vastustajan kokemus näkyi ja Raisio pääsi viimeisillä minuuteilla tasoittamaan. Voimme kuitenkin olla erittäin tyytyväisiä suoritukseemme. Olemme kuitenkin ensimmäinen joukkue, joka on saanut ryöstettyä pisteet Raisiolta. Tässä näkyy mihin pystymme, Ida Adler kertoo Blue Ringsiltä.