Essi Jääskivi ja EKS haluavat SM-nousukarsintoihin - panokset karsintasarjassa kovenevat

10.02.2023 09:00

 

EKS:n Essi Jääskivi tavoitteena on pelata SM-sarjassa. Kuva: Timo Kupiainen

Tulevana viikonloppuna SM-karsintasarjassa pelataan kaksi ottelua, joista toisessa vastakkain asettuvat tällä hetkellä kolmannella sijalla oleva Ilves ja niskaan hengittää EKS. Luvassa on parhaimmillaan vauhdikas ja jännittävä ottelu, josta ei panosta puutu. EKS:n puolustuksessa huhkiva Essi Jääskivi tietää, että odotettavissa on tiukka vääntö, jossa pitää onnistua monella eri osa-alueella. Jääskivi kuitenkin luottaa joukkueensa sisuun ja tahtoon, ja tavoitteena on paikka SM-nousukarsinnoissa.

EKS:n Essi Jääskivi haluaa pelata SM-sarjassa

Tällä kaudella EKS:n riveissä pelaava vuonna 2003 syntynyt puolustaja Essi Jääskivi on Helsinki Ringeten kasvatti, mutta päätös vaihtaa seuraa ja joukkuetta on ollut positiivinen kokemus ja tuonut paljon uutta nelisentoista vuotta pelikentillä viettäneen nuoren naisen pelaamiseen.

-Kausi on sujunut hyvin uudessa joukkueessa ja seurassa. Olen saanut paljon uusia oppeja uudelta joukkueelta ja koen myös, että pelaamiseni on kehittynyt ja monipuolistunut Espooseen vaihtamisen myötä, hän muotoilee.

Jääskivi kertoo vahvuuksikseen hyvän pelikäsityksen ja aggressiivisuuden omassa päässä, jotka ovat puolustajalle tärkeitä ominaisuuksia.

-Koen myös, että minulla on korkea työmoraali enkä luovuta helpolla, hän lisää.

Jääskivi pitää tällä hetkellä välivuotta opiskeluista ja työskentelee ravintolassa ringeten pelaamisen ohella. Hän haluaa maksimoida henkilökohtaisen kehityksensä ja saada lisää pelikovuutta kokemuksen kautta. 

-Olen nyt pystynyt panostamaan ringetteen aiempia kausia enemmän, kun opinnot olivat silloin vielä kesken. Unelmana ja tavoitteena on myös päästä joskus pelaamaan naisten SM-sarjaa, hän sanoo.

Jääskiven edustama EKS pelaa SM-karsintasarjaa, ja joukkueen kausi on ollut nousujohteinen, mutta myös ailahtelevainen. Loppukauden tavoitteeksi joukkue on asettanut paikan neljän parhaan joukossa ja sitä kautta pääsyn SM-nousukarsintoihin.

-Olemme  kehittyneet joukkueena reippaasti alkukaudesta ja saaneet lisää varmuutta tekemiseen pelien edetessäPanokset viimeisissä peleissä ovat kovat, mutta joukkueellamme on paljon tahtoa ja sisua, joiden avulla olemme päässeet näinkin pitkälle, Jääskivi sanoo luottavaisena.

SM-karsintasarjassa panokset kovenevat

SM-karsintasarjan otteluista on jäljellä kolmasosa, ja viivan yläpuolelle on tunkua. LuKi-82 porskuttaa edelleen sarjan kärjessä viidellätoista pisteellä, ja Haukat ovat kolme pistettä perässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Kolmantena on Ilves kymmenellä pisteellä, ja EKS on pisteen päässä. Kaksi peräkkäistä tappiota kärsinyt Blue Rings on seitsemässä pisteessä ja viimeisimmän ottelunsa voittanut NSR on saalistanut viisi pistettä. Tilanne on kutkuttava, koska ottelut ovat olleet pääsääntöisesti tasaisia, ja tulokset ovat menneet myös jonkin verran ristiin.

Tulevana viikonloppuna sarjassa pelataan kaksi jännittävää ottelua, joissa kohtaavat Ilves ja EKS sekä Haukat ja LuKi. Joulukuussa EKS:n ja Ilveksen kohtaaminen Leppävaarassa päättyi EKS:n voittoon 6-3, mutta Essi Jääskivi ei aliarvioi Ilveksen iskukykyä, kun joukkueet pääsevät samaan kaukaloon sunnuntaina Tampereella.

-Sunnuntain pelissä on varmasti luvassa vauhtia ja kovaa kamppailua, kuten aikasemmissakin kohtaamisissa. Ilveksellä on vahva ja hyvin luisteleva joukkue, ja meidän pitää pystyä vastaamaan tähän. Pelikurin ja huolellisuuden on oltava kohdillaan, ja viimeistelyssä on onnistuttava, jotta saamme raavittua pisteet Espooseen, hän ennakoi.

 

Tämän viikon ottelut:

SM-jatkosarja:

La 11.2. Kiekko-Espoo - RNK Flyers klo 12:45

La 11.2. Blue Rings - Helsinki klo 14:00

La 11.2. Lahti - NoU Ringette klo 14:00

 

SM-karsintasarja:

Su 12.2. Ilves - EKS klo 1:2:00

Su 12.2. Haukat - LuKi-82 klo 13:30

 

Katso kaikki ottelut Ruudusta.

 

Ykkössarja:

La 11.2. LL-89 - VaPS klo 14:00

La 11.2. KaPa-51 - VG-62 klo 16:50

Su 12.2. Hyvinkää - UJK klo 16:30