Kiekko-Espoo ja Helsinki kohtaavat paikalliskamppailussa – Haastattelussa nuorten MM-kultaa voittanut Helsingin Meeri Lonka

15.02.2023 13:38

 

Meeri Longan vahvuuksia kentällä ovat pelinluku, monipuolisuus ja laukaus. Kuva: Timo Kupiainen


Helsinki Ringeten Meeri Lonka pelaa toista kauttaan SM-sarjassa ja oli mukana voittamassa nuorten MM-kultaa Espoon kotikisoissa. Helsingin joukkueen hyökkäyspään taitureihin kuuluva vuonna 2003 syntynyt Lonka tavoittelee paikkaa myös seuraavassa U21 MM-kisajoukkueessa, ja tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu ringeten SM-kulta. Meeri Lonka joukkueineen metsästää tärkeitä pisteitä lauantaina paikalliskamppailussa, kun vastaan asettuu Kiekko-Espoo.

HALU KEHITTYÄ PAREMMAKSI VIE MEERI LONKAA ETEENPÄIN

Helsingin joukkueessa SM-jatkosarjaa pelaava Meeri Lonka on tyytyväinen sekä omaan että joukkueensa kauteen tähän mennessä. Kuluva kausi on Longalle SM-sarjassa toinen, ja ahkerointi hyökkäyspäässä on tuottanut hänen tehotilastoonsa lähes viisikymmentä pistettä. 

-Kausi on sujunut hyvin. Olen pystynyt pelaamaan omalla tasollani ilman loukkaantumisia tai suurempia notkahduksia, hän iloitsee. 

Lonka työskentelee tällä hetkellä verkkokauppakeräilijänä ruokakaupassa, jossa on mahdollisuus vaikuttaa omiin työvuoroihin. Aikatauluttaminen on tärkeää, jotta myös vapaa-aikaa järjestyy töiden ja treenien lisäksi. Harjoittelu leikkaa ison siivun tavoitteellisesti urheilevan Longan arjesta.

-Kauden aikana pelien ja joukkueen yhteisten treenien lisäksi käyn salilla ja teen peruskuntoharjoituksia. Kesällä harjoittelen monipuolisesti: crossfit, intervallit ja pallopelit kuuluivat esimerkiksi viime kesän harjoitteluun, hän kertoo.

Neljäntoista vuoden ajan ringettekaukaloissa viihtynyt Lonka oli mukana voittamassa MM-kultaa nuorten maajoukkueessa Espoossa viime marraskuussa.

-Suomen edustaminen ja maajoukkuepaidan pukeminen oli upeaa. Oli hienoa päästä pelaamaan kotikisoissa sekä toteuttaa pitkäaikainen unelma. Kisat olivat ikimuistoinen kokemus, jota en unohda koskaan.

Huipulle pääseminen ei tapahdu itsestään ilman panostusta, intohimoa ja sitoutumista kovaan työhön. Sen vahvistaa myös Lonka.

-Tämän tason saavuttaminen on vaatinut paljon työtä. Halu kehittyä koko ajan paremmaksi pelaajaksi on ajanut minua eteenpäin. Lisäksi seuran vaihtamisella on ollut iso merkitys, koska sen myötä olen saanut paljon uusia oppeja ja näkökulmia, joiden avulla pelaamiseni on muuttunut ja kehittynyt eteenpäin. 

Longalla on ringetteen liittyviä tavoitteita myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Hän tavoittelee paikkaa seuraavasta U21-kisajoukkueesta ja päämääränä on voittaa kultaa. Kirkkain mitali SM-sarjassa on myös toiveissa tulevaisuudessa.

-Toki tavoitteenani on myös kehittyä pelaajana ja parantaa omaa peliä, hän lisää.

KIEKKO-ESPOO JA HELSINKI KOHTAAVAT PAIKALLISKAMPPAILUSSA

Lauantaina on luvassa tiukka paikalliskamppailu, kun Helsinki ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen iltapäivällä Tapiolassa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsingissä päättyi tasapeliin, mutta kevään edetessä ja panosten kovetessa pisteet ovat entistä tärkeämmässä roolissa.

-Pelit Espoota vastaan ovat olleet vauhdikkaita ja tasaisia, joten uskon että samanlaista vääntöä on odotettavissa. Pitää olla valmiina tekemään koko ottelun ajan paljon töitä ja tekemään fiksuja ratkaisuja. Paikalliskamppailu tuo tähän oman lisänsä, ja kyseessä on myös tärkeät pisteet, joten ottelu sisältää varmasti paljon tunnetta, Lonka ennakoi.

Helsinki Ringeten päävalmentaja Nina Sundell odottaa myös tiukkaa ja vauhdikasta ottelua.

-Espoolla on taitavia maalintekijöitä ja kova karvaus, joten tarkkana saa olla joka hetki. Espoo pelaa aktiivista ja nopeaa peliä, eikä meilläkään ole ollut tapana himmailla, joten eiköhän lauantaina nähdä hienoja ja  vauhdikkaita tilanteita puolin ja toisin, hän arvioi.

Sundellin mukaan Helsingin joukkue on tasainen, ja pelaajat pystyvät pelaamaan monipuolisesti eri pelipaikoilla. Maalintekotaitoa ja nälkää löytyy koko hyökkäysosastolta.

-Pisteet lähtevät mukaamme, kun pelataan huolellisesti niin renkaallisesti kuin renkaattomanakin, Sundell päättää.

Kiekko-Espoon päävalmentajana toimiva Jouni Levander on tyytyväinen, että joukkue on pystynyt harjoittelemaan viimeiset viikot koko rosterin voimin, ja tunnelmat paikalliskamppailun suhteen ovat odottavat.

-Hyvä tekeminen on näkynyt viime aikoina joukkueessa niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

Sundellin tapaan Levander odottaa ottelusta tiukkaa ja tasaväkistä kamppailua.

-Helsingin joukkue on nuori, taitava ja hyvin liikkuva, hän luonnehtii.

-Meidän vahvuutemme on hyvä sekoitus kokemusta ja nuorta verta. Voiton eteen tarvitaan ehjä 60-minuuttinen, ja pitää noudattaa omaa pelikirjaa. Jäähyboksista on myös pysyttävä pois, Levander listaa voiton avaimia.

RINGETTE LIVE -OTTELU SUORANA MAKSUTTA RUUDUSTA 

Katso Kiekko-Espoon ja Helsinkin lauantainen kohtaaminen suorana Ruudusta! Ringette LIVE -ottelu on katsottavissa maksuttomana Ruudusta. Muiden SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjaotteluiden katsominen edellyttää puolestaan Ruutu+ Urheilu -tilausta. Lue lisää otteluiden siirtymisestä Ruutu+ puolelle aikaisemmasta tiedotteesta.

 

Tämän viikon ottelut:

SM-jatkosarja:

La 18.2. Blue Rings – NoU Ringette klo 14:00 Tuusulan jäähalli 1
La 18.2. RNK Flyers – Lahti klo 15:30 Kerttulan jäähalli 1
La 18.2. Kiekko-Espoo – Helsinki klo 16:15 Tapiolan harjoitusjäähalli
Su 19.2. Helsinki – RNK Flyers klo 15:00 Malmin jäähalli
Su 19.2. NoU Ringette – Kiekko-Espoo klo 15:30 Nokian jäähalli
Su 19.2. Lahti – Blue Rings klo 16:00 SOL Areena Lahti

SM-karsintasarja:

Pe 17.2. Haukat – Blue Rings klo 18:30 Järvenpään jäähalli
La 18.2. Ilves – NSR klo 12:00 Tesoman jäähalli
La 18.2. LuKi-82 – Haukat klo 17:30 Luvian jäähalli
Su 19.2. Blue Rings – Ilves klo 13:30 Tuusulan jäähalli 1
Su 19.2. EKS – LuKi-82 klo 17:15 Leppävaaran jäähalli

Ykkössarja:

Pe 17.2. FoPS – Hyvinkää klo 19:00 Forssan jäähalli I
La 18.2. VaPS – Haukat klo 14:00 Sastamalan jäähalli
La 18.2. KaPa-51 – Helsinki klo 14:20 Tehomet Areena
La 18.2. UJK – Hyvinkää klo 18:00 Uudenkaupungin jäähalli