Lahti nappasi ensimmäisen voittonsa SM-jatkosarjassa - NoU Ringeten Elina Raesolalle 3000 tehopistettä täyteen

19.02.2023 19:00

kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjan viikonlopulle saatiin todella räväkkä aloitus, kun Blue Rings ja NoU Ringette luistelivat Tuusulassa vastakkain. Avauserässä nähtiin 11 täysosumaa, yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus ja molempien joukkueiden käyttämät aikalisät. Toiseen erään lähdettiinkin Iina Kupiaisen taiteileman hattutempun myötä kotijoukkue Blue Ringsin 6–5 johtolukemissa.

Toisesta erästä alkaen NoU nappasi kuskin paikan ottelussa ainakin valotaululla, ja meni lopulta ottelussa menojaan. Loppulukemat 8-11 taikoi Jenni Linnamäki päivän kolmannella osumallaan. Muita NoU:n tehopelaajia olivat tutut nimet, kun Roosa Salonen nettosi 3+1 tehot ja vierailijoiden parhaaksi palkittu Maija Väyrynen hurjasteli 3+4 tehot tililleen. Kotijoukkue Blue Ringsin parhaana palkittiin Kupiainen.

- Pelissä oli paljon vauhtia ja hyviä tilanteita, mutta parannettavaa löytyy erityisesti huolellisuudessa ja renkaan hallinnassa, NoU:n puolustaja Lotta Kujala summaa.

Kapealla kokoonpanolla operoinut Lahti taisteli kunniakkaasti sarjakärki RNK Flyersin vieraana

RNK Flyers on hallinnut SM-jatkosarjaa lähes mielin määrin, eikä se ole hävinnyt vielä kertaakaan. Tappioton putki sai lauantaina jatkoa, kun sarjan häntäpään huippua pitävä Lahti matkusti sarjakärjen kotiluolaan. 11 kenttäpelaajalla otteluun lähtenyt Lahti antoi ennakkoasetelmista huolimatta jämäkän vastuksen kotijoukkueelle, eikä RNK saanut ottelusta ilmaiseksi pisteitä mukaansa.

Vaikka sarjakärki RNK ei kyennyt antamaan parastaan lauantaina, sen rutiini oli liian kova pala Lahdelle purtavaksi. Johtavien pelaajien lisäksi esiin nousivat muun muassa hyökkäyskolmikko Emmi Metsä-Tokila, Miranda Välisaari ja Siiri Säynäväjärvi, joka taikoi ottelun loppulukemiksi jääneen 8-1 osuman upealla tavalla. Joukkueiden parhaina palkittiin maalivahdit Maria Perkkola ja Roosa-Mari Heikkinen, jotka molemmat joutuivat venymään välillä äärimmilleen tolppien välissä.

- Peli oli tasaista puurtamista koko 60minuutin ajan. Ei parasta peliä meiltä, mutta puolustimme riittävän hyvin ja Maria Perkkolan huippuotteet varmisti tänään voiton meille, RNK:n puolustaja Jasmin Kiiski analysoi.

- Pelin lopputulos ei kerro ihan koko totuutta pelistä. Pystyimme osittain hallitsemaan peliä, mutta vastustajalta palkittu Maria Perkkola esti viimeistelymme, Pihla Alapuranen kommentoi Lahden puolelta.

Kiekko-Espoo otti elintärkeät pisteet Helsingin kustannuksella

Pudotuspeliviivan päällä keikkuva Kiekko-Espoo sai lauantaina vieraita naapuripitäjästä, kun sarjassa kolmantena oleva Helsinki luisteli Tapiolan kaukaloon. Ottelusta muotoutui kiihkeä ja vähämaalinen näytös, jossa virheet saattoivat maksaa normaalia suuremman hinnan. Ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin vasta päätössummerin soidessa, sillä siihen asti Kiekko-Espoo ja Helsinki matkasivat lähes rinta rinnan.

Sankariviitan ottelussa harteilleen otti kotijoukkue Kiekko-Espoon nuori maalitykki Jenna Hakkarainen, joka viimeisteli joukkueensa 3-2 ja 4-2 osumat jälkimmäisen jäädessä ottelun viimeiseksi. Joukkueiden parhaina palkittiin Kiekko-Espoon puolustuspelin kulmakivi Camilla Lepistö, ja vierailijoiden hyökkääjä Meeri Lonka.

- Huolimattomuus ja heikko viimeistely näkyi tänään, emmekä päässeet omalle tasollemme, Lonka kommentoi ottelun jälkeen.

- Pelin alussa emme päässeet hyödyntämään maalipaikkojamme ja peli hieman takkuili. Lopulta saimme pelistä paremmin otetta ja noudatimme sinnikkäästi sovittua pelitapaa. Sen ansiosta saimme tehtyä tarvittavat maalit ja samalla pidettyä oman päämme melko puhtaana, Kiekko-Espoon Hakkarainen kertoo.

Sunnuntain ensimmäisen voiton nappasi RNK Flyers Helsingin vieraana

Helsingin vaikea viikonloppu sai sunnuntaina jatkoa kotikaukalossa, kun RNK Flyers tuli sarjakärjen elkein vierailulle. Malmin jäähallin pieni kaukalo toi ennakkoon tiukalle ottelulle sopivan lisämausteen, ja kentällä nähtiinkin vauhdikasta ja jopa fyysistä ringetteä. Kotijoukkue Helsinki sai ensimmäisellä puoliskolla paremmin pelistään kiinni, mutta Maria Perkkola piti vierailijat mukana pelissä vakuuttavalla torjuntatyöskentelyllään. Toisella puoliskolla sarjakärki RNK lisäsi kaasua, ja luisteli Marianna Kuikon hattutemppu edellä vakuuttavaan 1-6 voittoon. Kuikolle kovinta tulitukea antoi ketjukaveri, RNK:n kapteeni Susanna Tapani 2+4 tehoilla.

- Ensimmäinen puoliaika oli aikamoista rämpimistä, mutta joukkueena jatkettiin työn tekemistä uudella vaihteella ja se palkittiin, RNK:n puolustaja Ann-Sofie Karlsson kommentoi.

NoU Ringeten vahva päätöserä vei voittoon Kiekko-Espoosta – Elina Raesolalle uran 3000 tehopiste

NoU Ringette sai sunnuntaina vierailijoita etelästä, kun Kiekko-Espoo matkasi Nokialle. Viime kevään finaalikaksikko tarjosi tiukkaa ringetteä täydet 60 minuuttia, ja jännityksen kehä säilyi ottelun yllä lähes yhtä pitkään.

Riikka Sjögren vei vierasjoukkue Kiekko-Espoon päätöserän alussa jo 3-5 johtoasemaan, mutta tästä alkoi kotijoukkue NoU:n huima loppukiri. Ensin iltapäivän pääsankari Elina Raesola täydensi hattutemppunsa ja toi NoU:n 4-5 tilanteeseen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Maria Wetterstrand toi kotijoukkueen jo tasatilanteeseen, ja tämän jälkeen NoU:n Maija Väyrynen otti loput hoitaakseen. Väyrysen kaksi maalia siivittivät NoU:n 7-5 voittoon.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin NoU:lta käsittämättömän 3000 tehopisteen rajapyykin rikkonut Raesola. Kiekko-Espoolta parhaana palkittiin kerran maalinteossa onnistunut Jenna Hakkarainen.

- Hieman sekavaa ensimmäiset kolme erää. Syötöt eivät tavoittaneet kohteitaan, mutta hieno nousu viimeisessä erässä voittoon, kommentoi NoU:n Roosa Salonen.

- Pelattiin vahvasti ja kurinalaisesti kolme erää, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana päästettiin vastustajan maalintekijät liian helposti paikoille, joista Nokian kaltaisella rutiinilla vastustajan tuli rinnalle ja ohi. Viikonlopusta jäi kuitenkin paljon hyvää käteen ja tiedetään mitä voidaan parantaa! Kommentoi Kiekko-Espoon valmentaja Eevi Kaasinen.

Lahti nappasi SM-jatkosarjan ensimmäisen voiton Blue Ringsin kustannuksella

Ottelu Lahden ja Blue Ringsin välillä tarjosi maalijuhlien sijaan väkevää kamppailua ja jossain määrin hurmosringetteä. Ottelu eteni hyvin tasaisissa lukemissa päätöserään saakka, ja Lahden Pihla Alapuranen toikin kotijoukkueen 2-2 tasatilanteeseen ajassa 44:27. Päätöserä olikin tiukkaa taistoa, jossa Lahdella panoksena oli ensimmäinen täysosuma jatkosarjassa, ja vierailija Blue Rings tarvitsi pisteet taistellakseen kevään ratkaisupeleihin pääsystä. Vihdoin oli kotijoukkue Lahden vuoro juhlia voittoa, kun Iida Kavoniuksen ja Miia Mantereen päätöserän osumilla Lahti vei ottelun ja sarjapisteet nimiinsä 4-2 lukemin.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Lahden Kiia Ollila, ja vierailijoilta tolppien välissä uurastanut Siiri Uusitalo.

- Avainasemassa olivat kurinalainen pelitapa, taistelutahto ja joukkuehenki, Lahden kapteeni Manner kommentoi.

- Vastustaja oli tänään parempi. Parannettiin kahteen viimeiseen erään mutta se ei riittänyt. Tästä mennään eteenpäin, Blue Ringsiltä Annamari Ruusu kertoo.