RNK Flyers eteni SM-finaaleihin, NoU kaatoi Helsingin toistamiseen

18.03.2023 19:13

kuva: Timo Kupiainen

SM-ringeten playoffit jatkuivat lauantaina välieräsarjojen kolmansilla koitoksilla. RNK Flyers nappasi kolmannen tarvittavan voiton ja eteni finaaleihin. NoU Ringette ja Helsinki ratkoivat kolmannen osaottelun voittajaa pitkän kaavan mukaan, ja voittajaksi jatkoerässä ottelussa nousi NoU.

RNK Flyers kaatoi lauantaina Kiekko-Espoon kotonaan selvästi 11-3 ja eteni SM-finaaleihin otteluvoiton 3-0. Lauantain ottelussa vierasjoukkue Kiekko-Espoo pysyi RNK:n kyydissä kolmanteen erään asti, kunnes kotijoukkue meni menojaan.

Ottelun avauserä oli tasaista huippuringetteä ja tilanteita nähtiin kaukalon molemmissa päissä. Vierailija Kiekko-Espoo avasi kuitenkin maalihanat, ja meni nopeasti 0-2 johtoon Minka Levanderin hienoilla osumilla. Kotijoukkue ei jäänyt kuitenkaan asiaa pitkäksi aikaa harmittelemaan, vaan RNK:n kapteeni Susanna Tapani kuittasi ottelun tasoihin ennen kuin pelikello ehti kymmeneen minuuttiin. Tasainen erä kääntyi lopussa RNK:n pyöritykseksi Kiekko-Espoon jäähyn myötä, mutta lisäosumia ei ennen lyhyttä taukoa nähty.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta suotuisasti, kun Tapani täydensi hattutemppunsa Kiekko-Espoon siirretyn rangaistuksen aikana. Erän puolivälissä RNK karkasi 4-2 johtoon, kun Anne Pohjola viimeisteli maalin upean takakarvauksensa jälkitilanteesta. Kiekko-Espoo tuli vielä ennen pitkää erätaukoa maalin päähän, kun Riikka Sjögrenin upea syöttö puhkaisin RNK:n puolustuksen ja Jasmiina Ahonen pääsi laukomaan renkaan alivoimalla Maria Perkkolan selän taakse.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue RNK tuli kapteeninsa Tapanin johdolla ryminällä takaisin kaukaloon. Alle kymmeneen minuuttiin Tapani lisäsi maalisaldoaan kolmella täysosumalla, ja RNK oli Kiekko-Espoon tavoittamattomissa lukemissa 7-3. Ottelu ratkesi käytännössä tähän, ja fiksusti pelannut kotijoukkue RNK tyrehdytti Kiekko-Espoon kiriyritykset kerta toisensa jälkeen. Ottelun loppulukemat 11-3 iski RNK:n ykkösketjun kolmas lenkki Marianna Kuiko Tapanin hyvästä esityöstä.

- Sovittiin että pelataan ehjä 60 min peli ja näin myös tehtiin. Maalinteko ollut hieman tukkoista, mutta nyt saatiin tulosta roppakaupalla. Puolustuspeli toimi koko joukkueella ja loppuluvut täysin ansaittu. Hieno peli! Kommentoi RNK:n valmentaja Timo Himberg.

- Tänään olisi tarvittu huolellisempaa renkaallista peliä, eikä pystytty pitämään pelin hallintaa meillä. Hävittiin irtorenkaita ja päästettiin Raisio tekemään maaleja. Nyt nollataan tämä peli ja uudella ilmeellä ens viikonloppuun, Kiekko-Espoon maalivahtivalmentaja Aura Lehtonen toteaa.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin RNK:lta 6+4 tehot iskenyt Tapani, ja Kiekko-Espoolta pirteästi esiintynyt Levander. RNK jatkaa SM-finaaleihin, ja Kiekko-Espoo jatkaa kauttaan taistelemalla SM-pronssista.

- Saatiin hyvä alku peliin, mutta Raision painaessa lisää kaasua emme pystyneet vastaamaan siihen. Nyt on tärkeää nollata peli ja kääntää katseet kohti pronssipeliä, puolustaja Iiris Pitko kommentoi Kiekko-Espoolta.

- Peliin lähdettiin finaalinkiilto silmissä ja sen paikan tänään myös lunastimme. Puhalsimme kaikki yhteen hiileen ja nousimme alkukankeuden jälkeen maalien täyteiseen voittoon, Iida Lehti kertoo kotijoukkueelta.

Välieräsarjan lopputulos RNK Flyers – Kiekko-Espoo 3-0

La 11.3. klo 16:30 RNK Flyers – Kiekko-Espoo 4-1 (1-0,2-0,3-0,4-1)

Su 12.3. klo 13:45 Kiekko-Espoo – RNK Flyers, 4-6 (1-2, 1-1, 0-1, 1-2)

La 18.3. klo 15:00 RNK Flyers – Kiekko-Espoo 11-3 (2-2, 2-1, 4-0, 3-0)

NoU Ringette vei voiton jatkoerätrillerissä Helsinkiä vastaan

Välieräsarja NoU Ringeten ja Helsingin välillä on ensi kertaa katkolla huomenna sunnuntaina, kun tänään NoU Ringette vei kolmannen välierätaiston nimiinsä lukemin 5-4. Jatkoerään jo toistamiseen tässä sarjassa edenneet joukkueet eivät kauaa ylimääräistä ehtineet pelata, kun kotijoukkue pääsi juhlistamaan askelta lähemmäksi finaaleita.

Ottelun lähti käyntiin sarjalle tyypillisesti tasaisissa merkeissä ja molemmissa päissä maalivahdit pääsivät töihin heti alkuunsa. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen NoU:n Maija Väyrynen avasi maalihanat tulisella laukauksellaan maalin vasempaan alanurkkaan. Helsingin tasoitusta saatiin odotella aina toisen erän alkuun saakka, kunnes Minka Tiihonen toi vierailijat tasoihin ovelalla laukauksellaan puolustajan jalkojen välistä ohi hölmistyneen NoU-maalivahti Kaisa Katajiston. Kauaa ei Helsingin juhlat ehtineet kestää, kun vain puoli minuuttia myöhemmin Väyrysen laukaus puri jälleen, ja renkaan löytyessä Helsingin maalin yläkulmasta tilanne muuttui kotijoukkueen johdoksi 2-1. Taukolukemiksi nämä eivät jääneet, sillä NoU:n Elina Raesola iski vielä päätösminuutilla renkaan maalin perukoille.

Kolmannessa erässä Helsinki tuli Tiihosen toisella ja kolmannella osumalla tasalukemiin 3-3. Tiihosen toinen maali oli upea ohjaus Sara Hiltusen pitkästä syötöstä, ja tasoitusmaalissa Tiihonen ajoi ennakkoluulottomasti NoU:n puolustuskolmion keskelle ja puttasi renkaan maalin vasempaan alanurkkaan. Päätöserän alkuun NoU:n Roosa Salonen vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoasemaan, mutta tasoitusosuman heti perään tarjoili Helsingiltä Tiihonen. Ottelun varsinaisella peliajalla ei nähty enempää maaleja, joten edessä oli jälleen jatkoerä.

Jatkoerä ehdittiin lauantaina pelata vain 1:31, kunnes kokemus puhui niin sanotusti puolestaan. NoU:n Raesola sai hyökkäysalueen oikealle laidalle renkaan, leikkasi röyhkeästi ringetteviivaa pitkin keskelle ja iski terävän jäänuoliaisen Helsingin maalivahti Mona Rytkösen jalkojen välistä maaliin. Kotijoukkueen juhlat alkoivat välittömästi osuman seurauksena.

- Ottelusta näkyi pelin tärkeys ja se olikin tasaista vääntöä molemmin puolin, kommentoi Nokian puolustaja Emmi Merelä pelin jälkeen.

- Tänään ottelu kääntyi Nokialle tiukan pelin jälkeen, huomenna jatkuu. Tultapäin! Sanoo neljä maalia Helsingille viimeistellyt hyökkääjä Tiihonen.

- Hieno peli koko joukkueelta. Taistelu jatkuu huomenna, kommentoi Helsingin päävalmentaja Nina Sundell.

Välieräsarjan tilanne NoU Ringette – Helsinki 2-1

La 11.3. klo 15:00 NoU – Helsinki 6-7 ja. (3-2, 0-1, 0-2, 3-1, 0-1)

Su 12.3. klo 15:00 Helsinki – NoU 6-9 (0-4, 1-3, 2-1, 3-1)

La 18.3. klo 15:00 NoU – Helsinki, 5-4 ja. (1-0, 2-1, 0-2, 1-1)

Su 19.3. klo 12:00 Helsinki – NoU, Pirkkolan jäähalli

Ke 22.3. klo 18:30 NoU – Helsinki, Nokian jäähalli (tarvittaessa)