Lahden Jenni Mikkola lähtee kultajahtiin Calgaryyn

20.09.2023 09:33

Lahti Ringeten Jenni Mikkola on mukana U21 MM-kisoissa Calgaryssa. Kuva: Timo Kupiainen

Vuonna 2004 syntynyt Jenni Mikkola on ikäluokkansa ehdottomia kärkinimiä. Toista SM-sarjakauttaan pelaava hyökkääjä nähdään tällä kaudella uudessa seurassa, kun hän siirtyi Blue Ringsista Lahteen. Mikkola valittiin myös U21 ikäluokan MM-kisajoukkueeseen Kanadan Calgaryyn.

Iloisesta ilmeestään, puheliaisuudestaan ja huumorintajustaan tunnettu Mikkola on taidokas peluri ja jää otteluissa harvoin ilman tehopisteitä. Maalintekotaitojen lisäksi hän osaa tarjoilla hienoja paikkoja myös muille älykkäillä syötöillään.

-Olen nuorempana käynyt katsomassa todella paljon SM- ja Ykkössarjojen pelejä ja lisäksi olen pelannut ringeten ohella jalkapalloa lähes koko elämäni. Uskon näiden tekijöiden vaikuttaneen pelisilmäni kehittymiseen ja erilaisten pelitilanteiden hahmottamiseen, hän analysoi.

Blue Ringsissa uraansa luonut Mikkola pelaa tällä kaudella Lahden joukkueessa. Mikkola iloitsee hyvästä ilmapiiristä ja yhteishengestä, joten joukkueeseen oli helppo päästä mukaan.

-Vaihdoin Lahteen uusien tuulien perässä, ja lisäksi pienenä unelmana on ollut päästä pelaamaan SM-sarjaa Alapurasen Pihlan kanssa, hän kertoo.

ARVOKISAUNELMA TOTEUTUU CALGARYSSA

Mikkola valittiin U21 ikäluokan MM-kisajoukkueeseen, joka matkustaa Calgaryyn loka-marraskuun vaihteessa. Mikkola sai pukea maajoukkuepaidan ylleen jo Espoon MM-kotikisojen yhteydessä, kun 2004 syntyneet pääsivät pelaamaan ystävyysottelun Ruotsin maajoukkuetta vastaan.

-Maajoukkueeseen kuuluminen on minulle erittäin iso kunnia-asia. Kyllä tässä pikku-Jennin unelma toteutuu, kun pääsen edustamaan Suomea Kanadaan. Minun suurin ringetteunelmani on voittaa naisten maailmanmestaruus ja Suomen mestaruus, hän sanoo.

Mikkolan ura luistimilla alkoi seitsemänvuotiaana taitoluistelukoulussa, mutta kaunoluistimet vaihtuivat pian hokkareihin.

-Se ura huipentui seuran joulunäytöksessä piparkakku-ukkona olemiseen. Tämän jälkeen silloin ringetteä pelannut tätini Mira Sydänmaa sai suostuteltua minut ringettekouluun, ja sillä polulla ollaan yhä.

ARKEA URHEILUN EHDOLLA

Mikkola elää arkeaan pitkälti urheilun ehdolla. Hän käy lukiota neljännellä vuodella, ja opinnot alkavat olla loppusuoralla. Suurin osa ajasta menee harjoituksissa ja peleissä sekä erilaisilla vapailla jäillä, joihin on mahdollisuus päästä.

-Jos vapaata aikaa jää, tykkään treenata omatoimisesti sekä ottaa iisisti, vaikka se onkin minulle vaikeaa, kun tykkään aina olla menossa ja hallilla. Aina kun menen hallille treeneihin ja peliin, saan paljon energiaa muista ihmisistä sekä ringetestä itsestään, koska nautin sen pelaamisesta niin paljon. Kuka nyt ei saisi energiaa huipputyypeistä tai ringetestä?

Mikkolalla on kysyttäessä vinkkejä myös nuoremmille pelaajille. Hän kehottaa katsomaan mahdollisimman paljon SM- ja Ykkössarjan pelejä ja ottamaan niistä oppia, koska sarjoissa pelaa todella taitavia pelaajia, joista osa on koko maailman parhaita.

-Ehkä tärkein oppi on kuitenkin se, että kova työ palkitaan aina, kun jaksaa vaan tehdä paljon töitä.

LAHDEN JOUKKUE ON YHTENÄINEN JA NÄLKÄINEN

Lahti aloitti sarjaurakkansa viime viikonloppuna, jolloin vastassa oli kaksi kovaa joukkuetta, Blue Rings ja Helsinki. Avausviikonlopusta ei pisteitä karttunut.

-Teimme paljon maaleja, mutta päästimme niitä myös liikaa. Pelaajat saivat onnistumisia laajalla rintamalla, mutta emme tietenkään tyydy tähän. Tavoitteemme ovat paljon korkeammalla, ja haluamme kehittää peliämme mahdollisimman hyväksi, Mikkola kertoo.

Tulevana lauantaina Lahti saa iltapäiväotteluun vieraakseen Nokian. Nokialaisten sarja käynnistyi niin ikään kahdella tappiolla, joten vastakkain nähdään varmasti kaksi hyvin nälkäistä joukkuetta. Mikkola pitää Nokiaa taitavana, kokeneena ja erittäin kurinalaisena joukkueena.

-Peliin valmistautuessa täytyy ottaa paremmin huomioon koko viisikolla puolustaminen. Nokian taitavat maalintekijät on pystyttävä eliminoimaan. Lisäksi nokialaisten maailmanluokan puolustuksen ohittamiseen tarvitaan oveluutta ja yllätyksellisyyttä, hän päättää.

 

SM-runkosarjan viikon ottelut:

La 23.9. Haukat – Helsinki klo 12:30, Järvenpään jäähalli

La 23.9. RNK Flyers – Kiekko-Espoo klo 15:00, Kerttulan jäähalli 1

La 23.9. LuKi-82 – Blue Rings klo 16:30, Luvian jäähalli

La 23.9. Lahti – NoU Ringette klo 16:30, SOL-Areena

 

Ykkössarjan alkusarjan viikon ottelut:

Ke 20.9. FoPS − Kiekko-Espoo klo 19:00, Forssan jäähalli I

To 21.9. Helsinki − Haukat klo 19:30, Oulunkylän jäähalli

La 23.9. Ilves − Blue Rings Akatemia klo 12:40, Tesoman jäähalli

La 23.9. VaPS − Haukat klo 13:30, Sastamalan jäähalli

La 23.9. UJK − NSR klo 14:00, Uudenkaupungin jäähalli

Su 24.9. Ilves − VG-62 klo 12:00, Tesoman jäähalli

Su 24.9. VaPS − Blue Rings Akatemia klo 13:00, Sastamalan jäähalli

Su 24.9. Jyske – NSR klo 17:15, Laitilan jäähalli

Su 24.9. FoPS – Helsinki klo 18:00, Forssan jäähalli I

 

Kaikki SM-runkosarjan ottelut näet suorana Ruudusta Ruutu+ Urheilu -tilauksella. Ruutu näyttää suorana SM-ringeten kauden kaikki ottelut kahden seuraavan vuoden ajan (tiedote).