Kiekko-Espoo hakee täyttä pistepottia - nuori puolustaja Tuuli Laakkonen odottaa vauhdikkaita otteluita

27.09.2023 08:00

Kiekko-Espoon kasvatti Tuuli Laakkonen debytoi viime kaudella SM-sarjassa. (kuva: Timo Kupiainen)

Kiekko-Espoon nuori puolustajalupaus Tuuli Laakkonen sai ensikosketuksensa SM-sarjaan viime kaudella ja voitti joukkueensa kanssa SM-pronssia. Tällä kaudella Laakkonen sai myös kutsun MM-kisajoukkueeseen Calgaryssa 31.10.-4.11. pelattaviin U21 MM-kisoihin.

Nuoresta iästään huolimatta Laakkonen on ehtinyt jo paljon ringeten saralla. Vuonna 2005 syntynyt ja koko ikänsä Espoossa pelannut Laakkonen sai jo viime kaudella kokea SM-sarjan vauhtia B-sarjassa ja Ykkössarjassa pelaamisen ohella.

-Ensimmäiset SM-pelini sujuivat hyvin. Minulla oli valtava into pelata ja treenata, ja sain paljon uusia oppeja kauden mittaan. Koen, että kausi antoi paljon ja auttoi minua kehittymään pelaajana, Laakkonen analysoi viime kauden antia.

Nuorten maajoukkueen kuopus on sitkeä joukkuepelaaja

Laakkosen nimi on vuosien mittaan vilahdellut niin C-nuorten SM-turnauksen kuin B-ikäisten SM-sarjan parhaina palkittujen pelaajien joukossa. Nyt hän pääsee 18-vuotiaana edustamaan Suomea U21 ikäisten MM-kisoissa Calgaryssa loka-marraskuun vaihteessa.

- Maajoukkuekutsun saaminen oli tietysti todella hienoa. Oli upeaa kuulla, että on tullut valituksi taitavaan joukkueeseen. Odotan kisoilta erityisesti kovia pelejä, ja on mielenkiintoista päästä kokemaan Kanadan pelityyli, viime viikonloppuna 18 vuotta täyttänyt Laakkonen kertoo.

Laakkonen löysi ringettekaukaloihin noin seitsemänvuotiaana otettuaan vauhtia taitoluistelukoulusta. Ringetessä häntä viehätti nopeatempoisuus ja joukkuepelin taika, eikä valinta ei ole kaduttanut. Vahvuuksiinsa hän lukee erityisesti luistelun ja pelirohkeuden.

-Puolustajana nostan nopeasti peliä. Olen ehdottomasti joukkuepelaaja, ja pelaan jokaisen tilanteen loppuun asti tukeakseni joukkuetta. Pyrin aina tekemään peliä edistäviä ratkaisuja, hän kuvailee itseään.

Nuoren urheilijan arki täyttyy harjoitusten ja pelaamisen lisäksi opiskelusta. Laakkonen käy kolmatta lukiovuottaan ja lukee parhaillaan ylioppilaskirjoituksiin. Tulevaisuuden suunnitelmat lukion jälkeen eivät ole vielä lukittuna, mutta työskentely liikunnan parissa nousee esiin yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona. Peliuran tavoitteet puolestaan ovat täysin selvät.

-Ringeten suhteen tulevaisuuden haaveenani on pelata pitkä ura SM-sarjassa ja pelata naisten maajoukkueessa, Laakkonen toteaa.

Haussa täysi pistepotti tulevalta viikonlopulta

Kiekko-Espoo majailee tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä. Kolmen ottelun jälkeen joukkueella on kasassa yksi voitto, yksi tappio sekä viime lauantailta tasapeli hallitsevaa Suomen mestaria RNK Flyersia vastaan. Tulevana viikonloppuna espoolaisilla on edessään kahden pelin koitos, kun lauantaina joukkue matkustaa Järvenpään Haukkojen vieraaksi, ja sunnuntaina Tapiolan kotiluolassa vastaan luistelee Lahti Ringette.

-Jotta Haukat ja Lahti kaatuvat, otamme viime pelistä mukaan onnistuneen koko kentän karvauksen sekä renkaan nopean liikuttamisen, Laakkonen summaa katse jo suunnattuna tulevaan viikonloppuun.

Lauantain vastus Haukat kärsi viime viikonloppuna niukan 7–9-tappion Helsingille, joka onnistui sarja-avauksessa kaatamaan myös espoolaiset täpärästi 5–6 lukemin. Ennakkoasetelmat povaavatkin lauantaille tasaista ottelua, johon Kiekko-Espoo lähtee pienoisena ennakkosuosikkina.

-Ensi lauantailta odotan kovaa ja ennen kaikkea luistelevaa ja vauhdikasta ottelua, Laakkonen päättää.

 

Onnistuuko Kiekko-Espoo nappaamaan täyden pistepotin ja kohentamaan sijoitustaan sarjataulukossa? Kaikki SM-runkosarjan ottelut näet suorana Ruudusta Ruutu+ Urheilu -tilauksella.

 

SM-runkosarjan viikon ottelut:

Lauantai 30.9.

Blue Rings – Helsinki klo 13:30, Keravan jäähalli

Haukat – Kiekko-Espoo klo 16:30, Järvenpään jäähalli

RNK Flyers – Lahti klo 16:30, Kerttulan jäähalli I

LuKi-82 – NoU Ringette klo 16:30, Luvian jäähalli

Sunnuntai 1.10.

Helsinki – LuKi-82 klo 12:00, Pirkkolan jäähalli

Blue Rings – RNK Flyers klo 12:30, Keravan jäähalli

NoU Ringette – Haukat klo 14:00, Nokian jäähalli

Kiekko-Espoo – Lahti klo 16:45, Tapiolan harjoitusjäähalli

 

Ykkössarjan alkusarjan viikon ottelut:

Keskiviikko 27.9.

Kiekko-Espoo – Helsinki klo 18:00, Leppävaaran jäähalli

Lauantai 30.9.

LL-89 – Ilves klo 14:00, Lapinlahden jäähalli

NSR – VaPS klo 15:00, Klaukkalan jäähalli

Sunnuntai 1.10.

VG-62 – FoPS klo 15:30, Kuparivuoren Aurinkoareena

Haukat – Jyske klo 16:00, Järvenpään jäähalli