Syyskuun kuukauden pelaajat on valittu!

11.10.2023 07:30

SM-runkosarjan syyskuun pelaaja: Maija Väyrynen, Blue Rings (Kuva: Timo Kupiainen)

SM- ja Ykkössarjan joukkueet ja yleisö ovat puhuneet. Syyskuun pelaajaksi äänestettiin SM-runkosarjassa Blue Ringsin tehohyökkääjä Maija Väyrynen. Ykkössarjassa puolestaan kuukauden pelaajaksi nousi NSR:n nuori maalivahtilupaus Veera Tilander. 

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella. Joukkueet valitsevat sarjakohtaisesti keskuudestaan kuukauden aikana mielestään säväyttäneimmän pelaajan. Tämän jälkeen avataan yleisöäänestys, jossa yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan joukkueiden valitsemista pelaajista. 

Maija Väyrynen on tyytyväinen uusissa maisemissa

Kesän yksi kiinnostavimmista siirtouutisista pyöri Blue Ringsin ympärillä, kun se haali riveihinsä yhden SM-sarjan kovimmista maalitykeistä, Maija Väyrysen. Uusi kausi uusissa väreissä lähtikin mainiosti liikkeelle, ja tästä yhtenä osoituksena on Väyrysen pokkaama syyskuun pelaajan titteli.

-On aina mahtavaa, kun kausi lähtee hyvin käyntiin, ja voi vaan heittäytyä pelille. Se varmasti osaltaan kertoo siitä, kuinka helppoa on ollut tulla uuteen joukkueeseen. Hallilla on hauskaa ja peli kulkee, Väyrynen kommentoi saamaansa kunnianosoitusta ja alkanutta kautta.

Blue Ringsin kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, kun viidestä ottelusta saldona on neljä voittoa ja kahdeksan sarjapistettä. Väyrynen on ehtinyt taikoa alkukauden aikana jo 19 täysosumaa joukkueelleen, joka on varmasti tuonut rentoutta ympärillä operoivien joukkuekavereiden peliin. Myös joukkueen penkin takana ollaan tyytyväisiä SM-runkosarjan pistepörssiä johtavan maalipyssyn otteisiin.

-Maija on sopeutunut Blue Ringsiin hyvin. Uusi joukkue- ja peli-identiteetti vaativat pelaajalta aina mukautumista, mutta näette Kuukauden pelaajassa motivoituneen urheilijan, jota tämä ympäristö ja uudet ärsykkeet sytyttävät ja puskevat eteenpäin. Hän selvästi nauttii pelaamisesta tällä hetkellä ja imee mukanaan koko joukkuetta! Blue Ringsin päävalmentaja Heidi Petrell kehuu suojattiaan.

Blue Ringsin pelit jatkuvat lauantaina 14.10. Nokialla, kun joukkue kohtaa Väyrysen viime kausien seuran NoU Ringeten. Sunnuntaina Blue Rings kohtaa kotonaan Kiekko-Espoon.

 

Ykkössarjan syyskuun pelaaja: Veera Tilander, NSR (Kuva: Timo Kupiainen)

Veera Tilanderin debyyttikausi aikuisten tasolla on lähtenyt vauhdilla käyntiin

Ykkössarjan syyskuun pelaajaksi nousi ensimmäistä kauttaan NSR:n edustusjoukkueen matkassa torjuva Veera Tilander. Monia kokeneempia konkareita äänestyksessä taakseen jättänyt Tilander myöntää valinnan tulleen hänelle suurena yllätyksenä.

-Pelaan ensimmäistä kautta B-sarjaa, ja tänä syksynä pelasin ensimmäiset Ykkössarjan pelini. Kausi on omalta osin lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti ja uuteen totutellessa. Takana on kovia pelejä, ja niitä tulee varmastikin vielä paljon eteen, nuori maalivahti kommentoi kauden aloitustaan.

Kaksi täyttä ottelu vyölleen saanut Tilander on torjunut alkukaudella renkaita noin 90 prosentin varmuudella, mikä on ollut yksi tekijä NSR:n hyvin alkaneen kauden takana. Vaikka kuukauden pelaajan valinta tuli vahdille itselleen yllätyksenä, joukkueen maalivahtien valmennuksesta vastaava Ari Leppänen ei tittelistä hämmentynyt.

-Veera on kehittynyt isoin askelin. Hänen vahvuuksiaan maalivahtina ovat muun muassa liikkuminen, sijoittuminen ja ulottuvuus. Veeran valintaan ovat varmasti vaikuttaneet hyvät onnistumiset peleissä ja harjoituksissa, Leppänen kuvailee Tilanderia.

Neljän parhaan joukkoon tähtäävä NSR jatkaa otteluitaan keskiviikkona 11.10., kun se saa vieraakseen Helsingin.