Blue Ringsin Essi Sarmala valmiina taistelemaan kullasta Calgaryssä

12.10.2023 12:00

Essi Sarmala taistelemassa renkaasta. Kuvaaja: Timo Kupiainen

 

Essi Sarmala on Blue Ringsin 20-vuotias hyökkääjä, jonka suurena haaveena ringeten parissa on SM-kulta. Matka käy myös Calgaryyn, U21 MM-kisoihin.

 

Essi Sarmalan viides kausi SM-sarjassa on alkanut Blue Ringsissä rytinällä. Joukkueen pelit ovat olleet erittäin maalirikkaita ja ainoa häviö onkin tullut sarjaa tällä hetkellä johtavalle Helsinki Ringetelle. Myös Sarmalalla itsellään näyttää pelikunto olevan kohdillaan, sillä pisteitä on tullut viiden pelin aikana 15. Tällä hetkellä sarjan toista sijaa nauttiva Blue Rings ja sen pelaajat ovat saaneet Sarmalan mukaan uutta energiaa uudesta valmennustiimistä, Heidi Petrellin aloittaessa joukkueen päävalmentajana ja seuran valmennuspäällikkönä.

 

- Kautemme on alkanut hyvin, pelimme paranee ja menee kokoajan eteenpäin. Opimme tuntemaan toisiamme ja luottamaan toisiimme päivä päivältä paremmin, kertoo Sarmala ja lisää sitten omista haaveistaan tälle kaudelle;

- SM-sarjan mestaruus olisi hieno kokea joukkueen kanssa! Haluan oppia nauttimaan enemmän pelaamisesta ja joukkueen yhteisistä hetkistä.

 

SM-sarjassa pelaamiseen Sarmala aloitti nuorella iällä Lahdessa 16-vuotiaana. Niin nuorena Suomen kovatasoisimmassa sarjassa pelaaminen ei onnistu ilman taitoa ja motivaatiota, joka kertoo jotain pelaajasta. Muistellessaan alkutaipalettaan SM-sarjassa, Sarmala näkee itsessään huimaa kehittymistä;

 

-Olen muuttunu paljon ihmisenä ja pelaajana siitä, kun aloitin SM-sarjassa pelaamisen. Olen kasvanut etenkin henkisellä puolella paljon. Fysiikka ja pelilliset taidot ovat myös kehittyneet monellakin osa-alueella. 

 

Ringeten ulkopuolella Sarmala toimii koulunkäynninohjaajana Keravalla, valmistuttuaan liikunnanohjaajaksi Suomen Urheiluopistosta. Kuten SM-pelaajalle tyypillistä onkin, näyttäytyy hänen arkensa hektiseltä työn ja ringeten yhteensovittamiselta. Vapaa-ajalla tärkeäksi Sarmalalle on muodostunut ystävien ja perheen kanssa ajan viettäminen, sekä tietenkin lepo. 

 

U21-konkari valmiina taistelemaan kullasta 

 

U21 ikäluokan MM-kisat pidetään tänä vuonna Kanadan Calgaryssä loka-marraskuun vaihteessa. Sarmalalle tämä on jo toinen kerta U21 -ikäluokan MM-kisoissa ja haastateltaessa hänestä piirtyykin kuva varmana pelaajana, jolle tiimityöskentely on pelaamisen ytimessä. 

 

- Pyrin tulevissa kisoissa pelaamaan omaa hyvää peliä ja sillä auttaa joukkuetta pääsemään yhteiseen tavoitteeseen, kertoo Sarmala ja jatkaa sitten;

- Hieno päästä Kanadaan asti pelaamaan MM-kullasta. Odotan kokonaisuudessaan kisamatkaa paljon. Joukkueesta on hyvä fiilis, meillä on paljon monipuolista osaamista joukkueessa ja edessä on varmasti tiukkoja pelejä missä päästään näyttämään mitä saamme yhdessä joukkueena aikaan.

 

MM-kisoja ennen on vielä kuitenkin aherrettavaa Blue Ringsin riveissä. Nyt 15.10 joukkue kohtaa viimekaudella kolmanneksi sijoittuneen Kiekko-Espoon. Keravalla käytävä taistelu on myös tämän kuukauden ottelu. Kysyimme Sarmalalta, millaisena joukkueena hän näkee espoolaiset;

 

- Kiekko-Espoo on vauhdikas ja taitava joukkue. Siellä on hyvät maalivahdit ja tehokkaita hyökkääjiä, sekä paljon nostettu nuoria taitavia pelaajia joukkueeseen. Voimme odottaa vauhdikasta ja nopeatempoista peliä. Molemmat joukkueet haluavat varmasti pisteet itselleen, se luultavasti näkyy kentällä!

 

SM-runkosarjan viikon ottelut:

 

La 14.10 NoU Ringette – Blue Rings, klo 14:00 Nokian jäähalli

La 14.10 Kiekko-Espoo – LuKi-82, klo 15:45 Tapiolan harjoitusjäähalli 

La 14.10 Lahti – Haukat, klo 16:30, SOL Areena

La 14.10 Helsinki – RNK Flyers, klo 17:00, Malmin jäähalli

Su 15.10 Helsinki – NoU Ringette, klo 12:00 Pirkkolan jäähalli

Su 15.10 Blue Rings – Kiekko-Espoo, klo 12:30 Keravan jäähalli

Su 15.10 LuKi-82 – Lahti, klo 14:30 Luvian jäähalli

Su 15.10 RNK Flyers – Haukat, klo 15:30 Kerttulan jäähalli 1

 

Ykkössarjan alkusarjan viikon ottelut: 

 

Pe 13.10 Haukat – Kiekko-Espoo, klo 18:30 Järvenpään jäähalli

Pe 13.10 Ilves – FoPS, klo 19:20 Tesoman jäähalli

La 14.10 LL-89 – VaPS, klo 14:00 Lapinlahden jäähalli

Su 15.10 Blue Rings Akatemia – Jyske, klo 13:45, Tuusulan jäähalli

 

Kuukauden ottelun Blue Rings – Kiekko-Espoo näet suorana Ringette LIVE -studiolähetyksenä Ruudusta. Keravan jäähallissa pelattava ottelu vihelletään käyntiin sunnuntaina 15.10. klo 12:30. Ruudun lähetyksen katsominen edellyttää Ruutu+ Urheilu -tilausta.