UJK mukana taistelemassa SM-karsintasarjapaikasta, takana haastava syksy

22.11.2023 15:59

Jää-Kotkien Jonna Nieminen hallitsee rengasta. (kuva: Timo Kupiainen)

Tunnelma Ykkössarjassa on aina sähköistynyt ennen joulutaukoa. Tällä viikolla taistellaan paikoista SM-karsintasarjassa, johon neljä alkusarjan menestyneintä joukkuetta nousee yhdessä kahden SM-runkosarjassa heikoiten pelanneen joukkueen kanssa. 

Nämä neljä Ykkössarjan alkusarjan kärkipaikkaa ovat haluttuja, sillä kevätkaudella pelattavan SM-karsintasarjan kaksi parasta joukkuetta siirtyvät seuraavalla kaudella SM-tasolle. Tällä hetkellä Ykkössarjan kolme joukkuetta, Blue Rings Akatemia, Laitilan Jyske ja Kiekko-Espoo, ovat varmistaneet paikkansa SM-karsintasarjassa, mutta yksi paikka on vielä jakamatta. 

Yksi mahdollisista SM-karsintasarjajoukkueista voi olla Uudenkaupungin Jää-Kotkat. Viime kaudella pitkän tauon jälkeen kasattu joukkue suoriutui erinomaisesti Ykkössarjassa, päästen hopeasijalle. Haastattelimme joukkueen kapteenia Jonna Niemistä, jonka peliura ringeten parissa yltää yli 25 vuoden. 

Niemisen oma matka ringeten parissa alkoi 8-vuotiaana, kun hän päätyi lähtemään koulukaverinsa mukaan harjoituksiin. Vaikka vuosien varrella pelipaita on vaihtunut muutamaan otteeseen, Jää-Kotkat oli se ensimmäinen joukkue, jossa Nieminen pelasi. Tänä päivänä, ringeten lisäksi, Niemisen arkea jakaa myös kaksi pientä lasta, avopuoliso, sekä perheen kaksi koiraa. 

Tällä kaudella Jää-Kotkille erityisen haastavaa on ollut joukkueen kasaan saaminen. Viimekauden jälkeen pelaajien vaihtuvuutta on ollut paljon, eikä pelaaminen ilman B-joukkueen innokkaiden nuorten läsnäoloa olisi ollut mahdollista.

- Helppoa tämän kauden joukkueen muodostaminen ei ole ollut. Pelaajien vähäinen määrä sekä alkukauden loukkaantumiset eivät ole helpottaneet tilannetta. Yhteistyö B-nuorten kanssa on tärkeässä roolissa, kertoo Nieminen. 

Viime vuonna varakapteenina toiminut Nieminen valittiin täksi kaudeksi joukkueen kapteeniksi;

- Joukkueen kapteenina on hieno nähdä kuinka uudet pelaajat sekä B-nuoret ovat ottaneet oman paikkansa joukkueessamme. Hyvällä yhteishengellä, kannustuksella ja peli-ilolla päästään joukkueena toivottuihin tuloksiin. 

Yksi isoimmista haasteista tällä kaudella on ollut Niemisen mukaan isot kulut, jotka on jaettu joukkueen pelaajien kesken. Se on korostanut sponsorien hankkimisen ja talkootyön tärkeyttä joukkueessa. Vaikeuksista huolimatta UJK on vahvasti mukana kilpailemassa jäljellä olevasta SM-karsintasarjapaikasta. 
 

Alkusarjan loppu häämöttää ja taistelu tiivistyy

Tällä viikolla selviää, kuka alkusarjan joukkueista nappaa SM-karsintasarjan jäljellä olevan paikan. Ykkössarjan joukkueista Blue Rings Akatemia, Laitilan Jyske ja Kiekko-Espoo ovat jo lunastaneet paikkansa ja viimeisestä paikasta kilpailevat LL-89 ja UJK. Kummallakin joukkueella on vielä lauantaina 25.11 peli alkusarjaa pelattavana, ja näistä tulevat pisteet ratkaisevat sen, kuka lopulta nousee SM-karsintasarjaan. 

Todennäköisempänä nousijana on UJK, joka on tähän mennessä saanut 14 pistettä. Lapinlahdella pisteitä on 12, joten kiriäkseen tasapisteisiin UJK:n kanssa tulee LL-89:n voittaa peli Blue Rings Akatemiaa vastaan. Tämän lisäksi UJK:n tulisi hävitä ottelunsa Kiekko-Espoota vastaan. Pelaamalla tasapelin tai voittaessaan Kiekko-Espoon, tulee UJK varmasti nousemaan SM-karsintasarjaan.

Mikäli niin kävisi, että sarjasijoitukset LL-89:n ja UJK:n välillä päätyvät tasapisteisiin, suoritetaan uusintaottelu. Uusintaottelu pelataan juurikin niiden kahden joukkueen välillä, jotka ovat sijoittuneet karsintaviivan molemmin puolin. 

Voimme vain odottaa lauantaita ja toivoa kummallekin joukkueelle parasta!

 

Pian alkavan SM-karsintasarjan, sekä tietenkin SM-jatkosarjan, ottelut tullaan näyttämään suorana Ruudusta Ruutu+ Urheilu -tilauksella. Samalla tilauksella näet tietenkin myös tämän viikon SM-runkosarjaottelut.

 

SM-runkosarjan tämän viikon ottelut

Lauantai 25.11

Haukat – RNK Flyers, Järvenpään jäähalli, klo 12:30

NoU Ringette – Helsinki, Nokian jäähalli, klo 14:00

Kiekko-Espoo – Blue Rings, Tapiolan harjoitusjäähalli, klo 15:15

Lahti – LuKi-82, SOL Areena, klo 16:30

Ykkössarjan alkusarjan jäljellä olevat ottelut

Perjantai 24.11

Jyske – VaPS, Laitilan jäähalli, klo 18:30

Lauantai 25.11

VaPS – Helsinki, Sastamalan jäähalli, klo 13:30

LL-89 – Blue Rings Akatemia, Lapinlahden jäähalli, klo 14:00

VG-62 – NSR, Kuparivuoren Areena, klo 14:10

Ilves – Haukat, Tesoman jäähalli, klo 15:45

Jyske – FoPS, Laitilan jäähalli, klo 17:30

UJK – Kiekko-Espoo, Uudenkaupungin jäähalli, klo 18:00