Lapinlahti ja Haukat kohtaavat Ykkössarjassa – joukkueet valmistautuvat vauhdikkaaseen taisteluun

13.12.2023 15:03

 

 Ada-Sofia Merikannon ja Haukkojen pelivire alkaa löytyä kauden edetessä. Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarja on myös pyörähtänyt käyntiin, ja tälläkin viikolla pelataan kolme mielenkiintoista ottelua. Yksi viikon otteluista nähdään Järvenpäässä sunnuntaina, kun Haukat saa vieraakseen Lapinlahden. Haukkojen sentteri Ada-Sofia Merikanto ja Lapinlahden puolustaja Emma Savolainen odottavat vauhdikasta ja tiukkaa ottelua.

Haukkojen Ykkössarjan joukkueessa pelaava Ada-Sofia Merikanto on pukenut mustaoranssia päälleen jo kahdeksan vuoden ajan, mutta monipuolinen pelaaja on alun perin Shakersin kasvatti. Ennen Haukkoihin siirtymistään tällä hetkellä sentterin paikkaa pelaava Merikanto pelasi kasvattiseurassaan seitsemän vuotta, ja ennen ringetteä hänen lajinsa oli taitoluistelu.

-Ehkä vielä nykyäänkin salaa haaveilen pienesti, että minusta olisi tullut taitoluistelija, mutta äidin mielestä se ei ollut minun lajini, Merikanto naurahtaa.

Haukkojen tavoitteena on päästä onnistumisten tielle

Merikanto kertoo, että Haukkojen alkukausi ei sujunut ihan toivotulla tavalla loukkaantumisten ja sairastumisten sotkiessa treenejä ja pelejä.

-Emme päässeet kunnolla oikein missään vaiheessa harjoittelemaan yhdessä, ja yhteispeli ei toiminut, hän harmittelee.

Haukkojen pelaaminen on kuitenkin parantunut kauden edetessä, ja yhteisesti sovitut asiat ovat alkaneet näkyä ja tuottaa tulosta. Merikanto kuvailee myös omaa alkukauttaan takkuiseksi.

-Vähitellen oma tekemiseni on myös alkanut tuntua paremmalta. Onnistumisia ja tuloksia on alkanut näkyä, hän iloitsee.

Ennen nykyistä pelipaikkaansa Merikanto pelasi puolustajana noin viiden kauden ajan. Vahvuudet kaukalossa löytyvät pelin rakentamisesta.

-Olen omalla pelipaikallani hyvä syötönantaja niin omasta päästä lähdettäessä kuin hyökkäyksessäkin. Minulla on hyvä pelisilmä, ja pystyn myös tarvittaessa mukautumaan toiseen pelipaikkaan kesken pelin, jos tilanne sitä vaatii, hän kuvailee.

Haukkojen loppukauden tavoitteisiin kuuluu saavuttaa paras mahdollinen tulos tekemällä kukin parhaansa sen eteen niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

-Teemme myös edelleen yhdessä sovittuja asioita ja tavoittelemme sen kautta onnistumisia, Merikanto kertoo.

Merikanto on joukkueensa varakapteeni, ja siinä roolissa hän on ollut jo useamman kauden ajan. Hän kertoo olevansa joukkueen jäsenenä ja kaverina hauska, rento ja huumorintajuinen.

-Tulen toimeen kaikkien kanssa, ja minua on helppo lähestyä. Pyrin myös aina kannustamaan muita, jotta he saisivat itseluottamusta omaan tekemiseensä ja sitä kautta päästä jäällä parhaimpaansa, hän kertoo itsestään.

Merikannon arkeen kuuluvat kolmet treenit viikossa, ja yhdet harjoitukset ovat omatoimiset. Hän työskentelee tällä hetkellä henkilökohtaisena avustajana ja toimii hyvin eri-ikäisten ihmisten kanssa.

-Pyrin sisällyttämään arkeeni myös ystävien ja perheen tapaamisen, hän sanoo.

 Lapinlahti tähyää neljän parhaan joukkoon

Emma Savolainen pelaa puolustajana ja taistelee tilanteet loppuun asti. Kuva: Timo Kupiainen

Lapinlahdella Ykkössarjassa toista kauttaan pelaava Emma Savolainen päätyi Savoon sisarensa perässä.

-Olen pelannut pääosin Haukoissa, mutta minua on pukenut myös Hyvinkään pelipaita parin kauden ajan. Näin tämän hyvänä mahdollisuutena kehittää itseäni pelaajana vielä enemmän hyvän valmennuksen avulla, hän kertaa lähihistoriaansa.

Tällä hetkellä Savolainen pelaa joukkueessaan puolustajana, ja hänen vahvuuksiaan ovat hyökkäyksen tukeminen, luisteluvoima ja peliäly.

-Emma on todella motivoitunut ja haluaa kehittyä koko ajan paremmaksi. Hän on joukkuepelaaja isolla J:lla, ottaa kaikki huomioon ja on ystävällinen. Emma kykenee sisäistämään annetut ohjeet ja vinkit helposti ja onkin kehittynyt huimasti lyhyessä ajassa, Lapinlahden valmentaja Marjukka Virta kiittää.

Savolainen käy neljättä vuotta lukiota, joten päivät vierähtävät opintojen parissa.

-Suurimman osan arki-illoista vietän jäähallilla, koska ringeten pelaamisen ohella valmennan D-junioreita sekä pelaan jääkiekkoa Lapinlahden Red Lightsissa, hän kertoo arjestaan.

Lapinlahden joukkue sijoittui alkusarjassa viidenneksi kahden pisteen päähän SM-karsintasarjaan jatkaneesta UJK:sta.

-Joukkueen alkukausi sujui hyvin, ja tästä on hyvä jatkaa Ykkössarjassa. Omat lähtökohtani tähän kauteen olivat vähän haastavat, mutta niistä huolimatta omakin kauteni on tähän asti sujunut hyvin, Savolainen summaa alkusarjan antia.

Loppukauden tavoitteena joukkueella on Savolaisen mukaan pelata nousujohteisesti ja ansaita paikka neljän parhaan joukossa.

Haukat ja Lapinlahti kohtaavat sunnuntaina – odotuksissa kovatempoinen ottelu

Haukat ja Lapinlahti kohtaavat sunnuntaina Järvenpäässä, kun jatkosarjan toinen viikonloppu pyörähtää käyntiin. Joukkueiden aiempi keskinäinen ottelu pelattiin marraskuussa, jolloin Lapinlahti vei voiton neljän maalin erolla.

-Ottelusta tulee varmasti tiukka, sillä edellinenkin pelimme oli kovaa vääntöä varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Maaleja tulee varmasti molemmin puolin, ja peli tulee olemaan vauhdikasta, Merikanto arvioi.

Savolainen odottaa myös kovatempoista ja tiukkaa ottelua, mutta luottaa joukkueensa taistelutahtoon.

-Taistellaan jokainen tilanne loppuun saakka ja mennään hetki kerrallaan. Joukkueestamme löytyy paljon taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta, hän sanoo.

-Pisteet jäävät meille, jos teemme yhdessä sovittuja juttuja ja keskitymme omaan tekemiseen. Hyvä fiilis ja tempo täytyy pitää yllä koko pelin ajan. Vauhtia ei voi tiputtaa, sillä vastassa on luisteleva joukkue. Oma pää tulee pitää mahdollisimman puhtaana, sillä vastustaja taitaa maalinteon. Meidän täytyy tehdä enemmän maaleja, Merikanto päättää.

 

SM-jatkosarjan viikon ottelut:

La 16.12.

Blue Rings – Helsinki klo 13:30, Keravan jäähalli

Lahti – RNK Flyers klo 16:00, SOL Areena

Kiekko-Espoo – NoU Ringette klo 16:30, Leppävaaran jäähalli

 

SM-karsintasarjan viikon ottelut:

To 14.12. Haukat – Kiekko-Espoo klo 19:00, Järvenpään jäähalli

Pe 15.12. Jyske – UJK klo 18:30, Laitilan jäähalli

Su 17.12.

Jyske – Blue Rings Akatemia klo 14:30, Laitilan jäähalli

Haukat – LuKi-82 klo 16:00, Järvenpään jäähalli

UJK – Kiekko-Espoo klo 17:00, Uudenkaupungin jäähalli

 

Ykkössarjan viikon ottelut:

Su 17.12.

Haukat – LL-89 klo 13:30, Järvenpään jäähalli

Helsinki – VG-62 klo 15:00, Malmin jäähalli

Ilves – NSR klo 16:30, Tesoman jäähalli

SM-JATKOSARJA JA SM-KARSINTASARJA KATSOTTAVISSA RUUDUSSA

Jatkosarjavaiheen käynnistyessä sekä SM-jatkosarjan että SM-karsintasarjan ottelut ovat katsottavissa suorana Ruudusta. Otteluiden katsominen edellyttää maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta. Aikaisemmilta kausilta tuttuun tapaan Ruutu välittää kotikatsomoihin seurojen kanssa yhteistyössä tehtävät fanikameralähetykset sekä monikameratuotannolla toteutettavat kuukauden ottelut, eli Ringette LIVE -studiolähetykset. Eri sarjatasot ovat tunnistettavissa Ruudun alustalla ottelun kuvakkeesta. Kaikki SM-jatkosarjan ottelut ovat myös selostettuja.

SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan joukkueilla on joulukuun ajan käynnissä varainkeruukampanja, jolla katsoja voi ostaa Ruutu+ Urheilu -katseluoikeuden alennettuun hintaan loppukauden ajaksi ja samalla tukea omaa suosikkijoukkuettaan. Joukkueiden kautta saatavalla koodilla katsoja voi ostaa Ruutu+ Urheilu -katseluoikeuden hintaan 12,99€/kk. Tällä tilauksella katsoja pääsee nauttimaan ringeten lisäksi myös muista urheilulajeista ilman mainoksia. Vastaavan tilauksen normaalihinta on 17,99€/kk. Lisätietoa kampanjasta voi tiedustella suoraan SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan joukkueilta.