RNK Flyers tähyää mitalipeleihin – puolustaja Nea Sipola odottaa tiukkaa tuplapeliviikonloppua

10.01.2024 18:29

 

Puolustajana pelaava Nea Sipola on yksi RNK Flyersin tämän kauden tulokkaista. Kuva: Timo Kupiainen

Hallitseva Suomen mestari RNK Flyers koki viime kauden päätteeksi monia muutoksia niin pelaajien kuin toimihenkilöiden osalta. Yksi joukkueen uusista kasvoista on puolustajana pelaava Nea Sipola, joka tavoittelee melko ailahtelevan alkukauden jälkeen joukkueensa kanssa paikkaa mitalipeleihin.

Ensimmäistä kauttaan RNK Flyersissa pelaava Nea Sipola on Tuusula Ringeten kasvatti ja löysi tiensä lajin pariin seitsemänvuotiaana, kun pääsi tätinsä valmentaman joukkueen kaveriluisteluun.

-Jäin heti koukkuun ja aloitin F-junnuissa. Yksi tärkeimmistä omaan peliuraan vaikuttaneista muistoista on se, kun joskus F- tai E-junnuissa kävimme joukkuekavereiden kanssa katsomassa Tuusula Ringeten edustuksen SM-karsintasarjan pelejä pelipaidat päällä. Joukkue nousi lopulta takaisin SM-sarjaan. Silloiset pelaajat, esimerkiksi Katja Kortesoja ja Tiia Haanpää jaksoivat innostaa meitä junnuja ja kävivät välillä meidän treeneissämmekin. Tuolloin ihailimme yli kaiken SM-joukkueen pelaajia ja se motivoi silloin hurjasti, hän muistelee.

Sipola pelasi Tuusula Ringetessä aina C-junioriksi asti, jonka jälkeen hän siirtyi Blue Ringsin B-juniorijoukkueeseen. Kausia kertyi Blue Ringsin väreissä kolme - kaksi B:ssä ja yksi Ykkössarjassa. Viimeisellä kaudella hän sai kokemusta myös muutamasta SM-sarjan pelistä Blue Ringsin edustusjoukkueen matkassa.

-Olen myös ollut mukana aluejoukkueleireillä ja -turnauksissa sekä pelaamassa 2016 kotikisoissa Suomen U-20 maajoukkueessa. Ringetteen tuli pitkä tauko, kun asuin ja opiskelin ulkomailla kuutisen vuotta. Palasin lajin pariin taas kevääksi 2023, kun työkaverini houkutteli minut mukaan Helsingin Lady-joukkueeseen, Sipola sanoo.

Takaisin aktiiviuralle pitkän tauon jälkeen

Viime kesänä toinen Flyersin joukkueenjohtajista alkoi houkutella Sipolaa sinikeltaisiin väreihin.

-Suuri osa edellisen vuoden joukkueesta oli lopettanut tai siirtynyt muihin joukkueisiin. Kävin elokuussa kokeilemassa jäällä ja sitä kautta päädyin mukaan joukkueeseen.

Sipolan mukaan Flyers on todella monipuolinen joukkue, johon mahtuu pelaajia eri ikäluokista ja taustoista. Joukkueessa on todella määrätietoista ja tavoitteellista porukkaa, johon hänen oli kilpailuhenkisenä ihmisenä kiva tulla mukaan. Myös joukkuehenki on saatu muodostettua hyväksi.

-Meillä on ollut melko epätasainen kausi, sillä mukaan on mahtunut todella hyviä pelejä ja sitten niitä, missä mikään ei ole ottanut onnistuakseen. Olemme kuitenkin omasta mielestäni saaneet parannettua monella osa-alueella verrattuna kauden ensimmäisiin peleihin, hän kuvailee joukkueen kautta tähän mennessä.

Sipolan oma kausi on myös sujunut vaihtelevasti, mihin on vaikuttanut ulkomailla vietetty aika ja sen seurauksena tauko ringetestä.

-Välillä tuntuu, että olen pääsemässä lähelle samalle tasolle, kuin ennen taukoa ja välillä siltä, etten tee mitään oikein tai ymmärrä mistään mitään. Onneksi kauden kuluessa nuo negatiivisemmat tunteet ovat vähentyneet, mikä toivottavasti kertoo myös omasta kehityksestäni, hän analysoi.

Toisella paikkakunnalla asuvan Sipolan arki on tällä hetkellä kiireistä. Treenimatkoihin menee noin puolitoista tuntia suuntaansa, joten koko reissuun menee ajomatkoineen viisi ja puoli tuntia. Palkkatöissä on onneksi mahdollisuus etätyöskentelyyn, koska ajomatkaan toimistolle menee myös noin puolitoista tuntia. Sipola käy toimistolla kerran viikossa.

-Autossa istumista ainakin riittää, kun pelit huomioiden ajan noin 1300–1500 km viikossa. Tämän lisäksi meillä on puolisoni kanssa meneillään omakotitalon rakennusprojekti, joka onneksi ei vielä vaadi meiltä jokapäiväistä työtä. Sopivasti ringettekauden päätyttyä meidän työurakkamme tontilla vasta alkaa. Meillä on myös koira, joka tarvitsee melko paljon aktiviteettia. Onneksi voin pitää koiraa mukana esimerkiksi pk-lenkeillä ja palauttavilla lenkeillä. Ja on se joutunut matkustamaan muutamiin peleihinkin mukana, hän kertoo arjestaan.

Tavoitteena mitalipelit ja peli-ilon säilyttäminen

RNK Flyersissa Sipola pelaa ensimmäistä kauttaan puolustajana. Seurajoukkueissa hänen pelipaikkansa on aiemmin ollut sentteri ja juniorimaajoukkueessa hyökkääjä, mutta tarvittaessa puolustajan tontillakin on oltu, joten ihan vieraalle maaperälle ei tarvinnut astua.

-Poissaolovuosieni aikana pelityyli on ehtinyt hieman muuttua, joten kaiken kyllä joutui opettelemaan aika lailla alusta alkaen uudelleen. Suurin vahvuuteni on pelisilmä ja peliäly. Myös hieman kookkaampana pelaajana taistelu- ja vääntövoimaakin löytyy. Nopeus on kärsinyt aika paljon näistä poissaolovuosista, joten se on alkukaudesta rajoittanut hieman menoa, hän summaa.

Joukkueen tavoitteista puhuttaessa Sipola sanoo, että koko kauden ajan tavoitteita on asetettu pala kerrallaan, ensin runkosarjaan ja sitten jatkosarjaan.

-Nyt SM-jatkosarjan tavoitteenamme on päästä mitalipeleihin. Kun tämä toivottavasti toteutuu, asetamme taas tarkemmat tavoitteet. Tällä hetkellä oma toiveeni ja haaveeni on, että pelaaminen on hauskaa ja antaa enemmän kuin ottaa. Ennen taukoa tilanne oli toisin päin enkä enää nauttinut pelaamisesta. Nyt syksyllä olen saanut peli-ilon takaisin ja haluaisin säilyttää sen.

Raisiossa ringeten ympärille on muodostunut vahva ja omistautunut kannattajajoukko ja Sipola palaa muistoihinsa.

-Meillä on ihan mahtava fanikulttuuri ja on niin ihanaa, että meidän junnumme tekevät samaa kuin minä ja kaverini pieninä. Olen nyt vasta ymmärtänyt, miten iso merkitys junnujen fanituksella on myös meille pelaajille, hän kiittää.

Kun pelivuosia on takana jo enemmän, junioreille löytyy annettavaksi myös kullanarvoisia vinkkejä ja tsemppiä.

-Yhtenä neuvona antaisin sen, ettei kannata luovuttaa liian helposti. Elämässä ja myös ringeten pelaamisessa tulee vaikeita vaiheita ja välillä saattaa tuntua, että treeneissä tai peleissä käyminen ei ole enää kivaa (niin minustakin on tuntunut esimerkiksi D-ikäisenä). Silloin ei kannata heti lopettaa, vaan pelata ainakin se kausi loppuun. Yleensä sinä aikana treenit ja pelit ovat taas alkaneet tuntua kivoilta. Myöhemmin harmittaa paljon, jos on lopettanut liian nopeasti. Toisena neuvona antaisin sen, että kannattaa pitää hauskuus mukana hommassa. Kun itsellä ja joukkueella on hyvä mieli, myös peli sujuu paljon paremmin. Älkääkä koskaan lakatko kannustamasta myös toisianne, sillä hyvä tsemppi vaihtoaitiossa ja kentällä, johtaa varmasti parempiin lopputuloksiin, Sipola päättää.

Viikonloppu tarjoaa kovia vääntöjä – Helsinki ja Lahti vierailevat Raisiossa

Menneenä lauantaina RNK Flyers pelasi tiukan, siistin ja vähämaalisen ottelun Kiekko-Espoota vastaan. Sarjataulukossa toisena ennen raisiolaisia majaileva Kiekko-Espoo vei lopulta taistelun nimiinsä 1–2. Tulevana viikonloppuna Kerttulan jäähalliin saapuu lauantaina Helsinki ja sunnuntaina Lahti.

-Otetaan lauantailta ehdottomasti mukaan se fiilis, joka meillä kaikilla oli läpi pelin. Etenkin ensimmäinen erä oli meiltä hyvää suorittamista kaikilla osa-alueilla, joten yritetään viedä siitä kaikki onnistumiset mukana myös seuraaviin peleihin, Sipola summaa edellisen pelin antia.

Sipola odottaa viikonlopun otteluiden olevan kovia ja tasaisia.

-Helsinkiä vastaan olemme pelanneet kaikki pelit tasaisesti ja Lahden kanssa viimeisin peli oli myös hyvää ja tasaista vääntöä. Pisteet saadaan jäämään meille Raisioon, kun toteutamme sovittuja asioita ja teemme kaikki perusasiat huolellisesti ja varmasti, hän arvioi.

Onnistuuko RNK Flyers nappaamaan tuplakotipeleistään tärkeät neljä pistettä? SM-jatkosarjaa ja SM-karsintasarjaa pääset seuraamaan suorana Ruudusta

 

SM-sarjan viikon ottelut:

Lauantai 13.1.

Blue Rings – NoU Ringette klo 13:30 Keravan jäähalli

RNK Flyers – Helsinki klo 14:00 Kerttulan jäähalli 1

Kiekko-Espoo – Lahti klo 17:45 Tapiolan harjoitusjäähalli

Sunnuntai 14.1.

Helsinki – Blue Rings klo 12:00 Pirkkolan jäähalli

NoU Ringette – Kiekko-Espoo klo 14:00 Nokian jäähalli

RNK Flyers – Lahti klo 14:30 Kerttulan jäähalli 1

SM-karsintasarjan viikon ottelut:

Torstai 11.1.

Kiekko-Espoo – Haukat klo 19:30 Leppävaaran jäähalli

UJK – Jyske klo 19:30 Uudenkaupungin jäähalli

Lauantai 13.1.

LuKi-82 – Blue Rings Akatemia klo 17:30

Sunnuntai 14.1.

Haukat – UJK klo 17:30 Järvenpään jäähalli

Ykkössarjan viikon ottelut:

Keskiviikko 10.1.

Ilves – FoPS klo 18:30 Tesoman jäähalli

Torstai 11.1.

Helsinki – NSR klo 19:30 Oulunkylän jäähalli

Lauantai 13.1.

LL-89 – Helsinki klo 14:00 Lapinlahden jäähalli

Sunnuntai 14.1.

VaPS – Haukat klo 13:00 Sastamalan jäähalli

NSR – VG-62 klo 16:00 Klaukkalan jäähalli