Monipuolinen Blue Rings Akatemia on pelannut nousujohteisen kauden

08.02.2024 15:21

 

Blue Rings Akatemian Hanna-Riikka Teiniranta on ketterä ja sähäkkä sentteri. Kuva: Timo Kupiainen

Blue Rings Akatemia pelasi itsensä jälleen SM-nousukarsintoihin sijoituttuaan Ykkössarjan alkusarjan toiseksi. Joukkueen pelit karsintasarjassa ovat olleet pääosin hyvin tasaisia, ja jännitys on säilynyt loppuun saakka. Tasapelejä joukkue on pelannut peräti viisi. Nurmijärven Seiskoista Akatemian riveihin siirtynyt Hanna-Riikka Teiniranta iloitsee joukkueensa nousujohteisesta kaudesta.

Lähes kaksikymmentä vuotta ringeten parissa viettänyt Teiniranta aloitti uransa Hyvinkäällä, ja siirtyi C-ikäluokan jälkeen pelaamaan Helsinkiin.

-Pidin sen jälkeen välivuosia pelaamisessa ja palasin sitten Hyvinkäälle harrasteeseen kaudelle 2019–2020. Ensimmäiset naisten kilpasarjapelit pelasin Seiskoissa. Loppukesästä tulin nykyiseen joukkueeseen, hän kertaa ringettehistoriaansa.

Nousujohteinen kausi on tarjoillut tasaisia otteluita

Teinirannan mukaan Blue Rings Akatemia on iloinen ja räiskyvä. Joukkueessa on monipuolisia pelaajia niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

-Avoimuus näkyy puolestaan siinä, että saa olla sellainen kuin on ja pystymme keskustelemaan kaikesta, hän kiittää.

Teiniranta kertoo, että joukkueen kausi on ollut nousujohteinen ja eteenpäin on menty tavoitteiden mukaisesti. Tasapelejä on tullut yllättävän paljon, mikä ei ole jäänyt tilastoja seuraavilta huomaamatta. Ensimmäistä kokonaista kauttaan sentterinä naisten sarjassa pelaava Teiniranta pitää myös omaa kauttaan nousujohteisena.

-Olen pystynyt parantamaan omaa peliäni kauden edetessä ja auttamaan joukkuetta enemmän. Vahvuuteni omalla pelipaikallani ovat ketteryys ja sähäkkyys, hän luonnehtii.

Blue Rings Akatemian tavoitteena on pelata mahdollisimman pitkään keväälle, nauttia loppukaudesta ja ottaa oppeja talteen. Omaksi tavoitteekseen Teiniranta nimeää kehittymisen joka treenissä ja pelissä.

-Tulevaisuuden haaveena on pelata niin kauan kuin peli tuottaa iloa ja paikat pysyvät ehjänä, hän sanoo.

Lauantaina luvassa tiukkaa vääntöä LuKi-82:n kanssa

Haukat ja Jyske ovat kirineet SM-karsintasarjan kärjessä kymmenen pisteen kaulan muihin, mutta kolmannelle sijalle ovat tarjolla Akatemian lisäksi LuKi-82 ja Kiekko-Espoo, joilla on kaikilla kasassa seitsemän pistettä. Menneenä viikonloppuna Akatemia kävi pelaamassa UJK:n vieraana tasapelin.

-Tasainen vääntö niin kuin lopputuloksesta näkee. Peli oli aikamoista päästä päähän luistelua. UJK oli tehnyt kotiläksynsä hyvin. He katkoivat peliämme ja tekivät siitä ajoittain hankalaa. Omat harhasyöttömme eivät myöskään helpottaneet asiaa. Maalipaikkoja oli, mutta viimeistely uupui. Onneksi pystyimme taistelemaan yhden pisteen mukaamme, Teiniranta kommentoi.

Lauantaina joukkue saa vastaansa LuKi-82:n. Edellisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin, joten luvassa on varmasti tiukka ottelu.

-Odotan kovaa ja tasaista kamppailua. Voitto jää Tuusulaan, kun pidämme omaa vauhtiamme yllä ja renkaasta huolta. Maalipaikoista on laitettava sisään ainakin yhden kerran enemmän kuin LuKi-82, hän päättää.

 

SM-jatkosarjan viikon ottelut

Lauantai 10.2.

Blue Rings – Helsinki klo 13:30, Keravan jäähalli

NoU Ringette – Kiekko-Espoo klo 14:00, Nokian jäähalli

Lahti – RNK-Flyers klo 16:30, Kerttulan jäähalli 1

 

SM-karsintasarjan viikon ottelut

Perjantai 9.2.

Jyske – UJK klo 18:30, Laitilan jäähalli

Lauantai 10.2.

Blue Rings Akatemia – LuKi-82 klo 14:00, Tuusulan jäähalli

 

Ykkössarjan viikon ottelut

Lauantai 10.2.

NSR – LL-89 klo 15:00, Lapinlahden jäähalli

Sunnuntai 11.2.

FoPS – VG-62 klo 12:00, Forssan jäähalli

LL-89 – NSR klo 15:00, Lapinlahden jäähalli

 

SM-jatkosarjaa ja SM-karsintasarjaa pääset seuraamaan suorana Ruudusta

Otteluiden katsominen edellyttää maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta. Aikaisemmilta kausilta tuttuun tapaan Ruutu välittää kotikatsomoihin seurojen kanssa yhteistyössä tehtävät fanikameralähetykset sekä monikameratuotannolla toteutettavat kuukauden ottelut, eli Ringette LIVE -studiolähetykset. Eri sarjatasot ovat tunnistettavissa Ruudun alustalla ottelun kuvakkeesta. Kaikki SM-jatkosarjan ottelut ovat myös selostettuja.