Helsinki tavoittelee SM-mitalia – Haastattelussa hyökkääjä Veera Hakonen

16.02.2024 12:47

 

Helsingin Veera Hakonen on taituroinut tällä kaudella yli viisikymmentä tehopistettä. Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjaa on jäljellä vielä kahden viikonlopun verran, ja pudotuspeliviivan tuntumassa käy mukava kuhina. Sarjan kärjessä porskuttaa vakuuttavasti esiintynyt Blue Rings, ja Kiekko-Espoo hengittää niskaan viiden pisteen päässä. Kolmannella ja neljännellä sijalla ovat NoU Ringette ja Helsinki, joilla molemmilla on koossa kymmenen pistettä. Lahti on yhdeksässä pisteessä, ja tällä hetkellä kuudentena olevalla RNK Flyersilla on kahdeksan pistettä.

Helsinki Ringeten SM-joukkueessa neljättä kauttaan pelaavan Veera Hakosen ringetteuran suurin saavutus tähän mennessä on keväällä 2022 voitettu SM-pronssi. Viime kauden päätteeksi Helsingin joukkue jäi kitkerästi neljänneksi, kun Espoo pääsi juhlimaan pronssia jatkoajalla tiukan taistelun päätteeksi.

Hakonen ei arkaile kertoa joukkueen tämän kevään tavoitetta.

-Selkeä tavoite on mitali. Katsotaan sitten, mihin taistelu riittää. Tällä kaudella sarja on ihan älyttömän tasainen, ja pienet asiat ratkaisevat.

Kovatasoinen sarja vaatii työtä ja jatkuvaa kehittymistä

Hakosen mukaan joukkueen kausi on sujunut ailahtelevasti.

-Olemme pystyneet nousemaan tiukoista paikoista, mutta toisaalta olemme välillä tehneet asiat itsellemme melko haastaviksi. Yhdessä olemme kuitenkin painaneet hommia ja painamme edelleen, hän luonnehtii.

Hakonen sai viime kaudella kokea urheilijan elämän nurjan puolen, kun suurin osa kaudesta meni sivu suun.

-Tämä kausi on sujunut nousujohteisesti, kun lähtökohtana oli minut melkein koko viime kauden sivussa pitänyt vamma. Vähitellen peliini on taas tullut varmuutta, ja olen pystynyt olemaan vahvana ratkaisun hetkillä. Vielä kuitenkin voisi olla ässiä hihassa. Oma tavoitteeni on vielä parantaa omaa peliäni ja saada siitä keväällä irti kaikki mahdollinen, hän kertoo.

Vuonna 2000 syntynyt Hakonen on Hyvinkää Ringeten kasvatti ja pelasi Hyvinkään paidassa myös ensimmäiset SM-sarjaottelunsa. Hän kokee, että SM-sarja on vuosien mittaan muuttunut, ja hänen oma debyyttinsä sattui tietynlaiseen murrosvaiheeseen.

-Sarjassa pelaa nykyään ihan älyttömän taitavia nuoria ja nopeita pelaajia. Vauhtia on viime kausina tarjoiltu todella paljon, ja monet treenaavat hyvin ammattimaisesti. Minun mielestäni ei ole itsestäänselvyys pärjätä tässä sarjassa, hän toteaa.

Hakonen pelaa laitahyökkääjänä, ja hänellä on selkeä näkemys siitä, millaisista ominaisuuksista kyseisellä pelipaikalla on hyötyä.

-On oltava maalinnälkää, pelinlukutaitoa hyökkäyksessä ja karvauksessa sekä halua ratkaista pelejä, hän arvioi.

Yli viisikymmentä tehopistettä tällä kaudella kirjauttanut taituri naurahtaa maalibravuuria kysyttäessä.

-En kyllä tiedä tällä hetkellä. Kämmeneltä kääntö rystylle ja yläkulmaan tai kainalosta sisään. Niitä on tullut tehtyä monesti.

Tuplapeliviikonlopun resepti: Tahtoa ja tarkkuutta

Viime lauantaina Helsinki matkusti Keravalle Blue Ringsin vieraaksi, ja kotimatkalla taskussa oli yksi piste, kun ottelu päättyi tasapeliin luvuin 8–8.

-Olemme lähtökohtaisesti pelanneet parasta peliämme tällä kaudella juuri Blue Ringsia vastaan. Tiedossa oli, että kaikkensa täytyy antaa, mutta pisteet ovat mahdolliset. Fiilis oli koko ajan hyvä, ja teimme tunnollisesti töitä koko kentällä. Vastustaja sai alussa viimeisteltyä meitä paremmin, ja johti peliä jo neljällä maalilla. Meiltä ei kuitenkaan usko loppunut, vaan lähdimme askel kerrallaan parantamaan omaa suorittamistamme, Hakonen kertaa.

Tulevana viikonloppuna Helsingin pistejahti jatkuu, kun joukkue pelaa kaksi vierasottelua Raisiossa ja Espoossa. Hakonen kertoo, että molempia joukkueita vastaan on pelattu tällä kaudella todella tiukkoja kamppailuja.

-Viikonlopun otteluissa on onnistuttava kentän jokaisella osa-alueella. Molemmilla joukkueilla on hyvät maalivahdit ja nopeita pelaajia, jotka pitää pystyä pitämään kurissa. Blue Rings -ottelusta otetaan mukaan tahto ja luottamus. Lisäksi viimeistely oli tehokasta, ja sitä tullaan tarvitsemaan myös näissä peleissä. Pyritään vielä parantamaan syöttöjä ja niiden vastaanottamista, niin hyvä tulee, hän analysoi.

 

Sunnuntaina Espoossa klo 13:45 pelattava ottelu Kiekko-Espoo - Helsinki on kuukauden ottelu, ja se on katsottavissa suorana ja maksutta Ruudusta ja IS TV:sta. Muiden otteluiden katsominen edellyttää Ruutu+ Urheilu -tilausta. 

 

SM-jatkosarjan viikon ottelut:

Lauantai 17.2.

Blue Rings – NoU Ringette klo 13:30, Keravan jäähalli

RNK-Flyers – Helsinki klo 15:00, Kerttulan jäähalli 1

Kiekko-Espoo – Lahti klo 18:15, Tapiolan harjoitusjäähalli

Sunnuntai 18.2.

Blue Rings – RNK Flyers klo 12:30, Keravan jäähalli

Kiekko-Espoo – Helsinki klo 13:45, Tapiolan harjoitusjäähalli

NoU Ringette – Lahti klo 14:00, Nokian jäähalli

 

SM-karsintasarjan viikon ottelut:

Maanantai 12.2.

Kiekko-Espoo – Blue Rings Akatemia 11–7

Perjantai 16.2.

LuKi-82 – Jyske klo 19:30, Luvian jäähalli

Lauantai 17.2.

UJK-Kiekko-Espoo klo 12:00, Uudenkaupungin jäähalli

Sunnuntai 18.2.

Jyske – Blue Rings Akatemia klo 14:30, Laitilan jäähalli

Haukat – LuKi-82 klo 16:00, Järvenpään jäähalli

 

Ykkössarjan viikon ottelut:

Keskiviikko 14.2.

FoPS – NSR 4-13

Lauantai 17.2.

VaPS – LL-89 klo 12:30, Huittisten jäähalli

NSR – Ilves klo 15:00, Klaukkalan jäähalli

VG-62 – Helsinki klo 15:00, Kuparivuoren Areena

Sunnuntai 18.2.

Ilves – LL-89 klo 13:45, Tesoman jäähalli

Haukat – VG-62 klo 14:30, Järvenpään jäähalli

Helsinki – VaPS klo 15:00, Malmin jäähalli