Jännitys tiivistyy SM-karsintasarjassa - Nousukuntoinen Kiekko-Espoo haastaa Jyskeen taistelutahdolla ja asenteella

22.02.2024 10:28

 

 

Kiekko-Espoon Helmi Backlundille kuluva kausi on puolustajana ensimmäinen. Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjan alkusarjan päätyttyä marraskuussa Kiekko-Espoon joukkue löytyi sarjataulukosta sijalta kolme, joten tie SM-karsintasarjaan oli auki viime kauden tapaan. Joukkue porskuttaa tällä hetkellä mukavassa pisteputkessa – viimeiseen reiluun kuukauteen espoolaiset ovat joutuneet taipumaan vain sarjaa johtavalle Jyskeelle. Kiekko-Espoolla on tilaisuus haastaa Jyske sunnuntaina kotonaan, ja luvassa on varmasti vauhdikas kamppailu.

-Alkukauden tavoitteena meillä oli päästä SM-karsintasarjaan ja siinä onnistuimme hyvin. Loppukauden tavoitteeksi asetimme SM-karsintasarjassa neljän parhaan joukkoon sijoittumisen, jotta pääsisimme pelaamaan kauden lopussa tiukoissa peleissä ja haastamaan itseämme. Tässä vaiheessa pelattujen pelien kohdalla olemme hyvässä vauhdissa saavuttaaksemme tavoitteemme, puolustaja Helmi Backlund kertoo Kiekko-Espoon joukkueen kuulumisia.

Vuonna 2004 syntyneen Backlundin ringettetaival alkoi Helsingistä, josta hän siirtyi sen aikaiseen Shakersiin kaudelle 2017–2018, kun Helsinkiin ei saatu kasaan kyseisen ikäluokan joukkuetta.

-Vaihdoin Blue Ringsista Espooseen kaudelle 2020–2021, kun aloitin lukion. Treenimatka Helsingistä Tuusulaan olisi vienyt päivästä liikaa aikaa. Päätökseen vaikutti myös se, että oli aika siirtyä C-junioreista B-junioreihin, mikä olisi tarkoittanut omassakin seurassa uutta joukkuetta uusine ihmisineen. Päätin vaihtaa kokonaan lähemmäksi, hän kertaa omaa ringettehistoriaansa.

Tuore puolustaja on periksiantamaton taistelija

Backlundille tämä kausi on ensimmäinen puolustajan paikalla. Joukkueella oli pakkipula, ja kauden alussa kyseltiin vapaaehtoisia.

-Minä ilmoittauduin. Pelaan joukkueelle, pyrin aina antamaan kaikkeni ja taistelemaan esimerkiksi irtorenkaista, hän luonnehtii itseään.

Joukkueen valmentaja Janne Ahoniemi arvostaa Backlundin osaamista ja asennetta.

-Helmi on monipuolinen ja periksiantamaton pelaaja. Hänet voi laittaa mille tahansa pelipaikalle tietäen, että Helmi kyllä hoitaa. Pienestä koostaan huolimatta Helmi menee tilanteisiin niitä pelkäämättä, hän sanoo.

Kiekko-Espoon kausi on Backlundin mukaan sujunut kokonaisuudessaan hyvin. Hän kertoo, että karsintasarjan alku oli hieman haastava, ja tappioita tuli monta peräjälkeen.

-Nyt olemme päässeet taas peliin mukaan, ja olemme tähän tyytyväisiä. Oma kauteni on ollut nousujohteinen, sillä olen sopeutunut uudelle pelipaikalle koko ajan paremmin ja oppinut aivan uusia näkökulmia pelaamiseen. Olen hyvin kiitollinen valmennukselle heidän tuestaan ja neuvoistaan, hän kiittää.

Backlundin mielestä joukkueen yksi suurimmista vahvuuksista on pelaajien tasainen ja hyvä taso, ja kuka vaan voi ottaa roolia tarpeen niin vaatiessa, ja pelaaminen useammalla pelipaikalla onnistuu myös.

-Joukkueessamme on mahtava fiilis, jonka voi tiivistää teemaamme ”GVO” eli ”Good Vibes Only”, hän iloitsee.

-Helmi tuo joukkueeseen nuoruuden intoa ja positiivisia viboja. Joukkueessa Helmi on pidetty kaveri, joka harvoin on huonolla tuulella, valmentaja Ahoniemi kuvailee.

Backlund kantaa kortensa kekoon myös seuratyössä. Hän valmentaa pelaamisen ohella E12-joukkuetta jo toista kauttaan.

-Valmentaminen kehittää myös omaa peliälyä ja koen junnujen kehittymisen todella palkitsevana. Valmistuin juuri viime joulukuussa lukiosta ja nyt luen kevään pääsykokeisiin. Arki pyörii siis suurimmaksi osaksi päivällä opiskellen ja illalla hallilla joko omissa treeneissä tai sitten valmentamassa. Onneksi aina välillä on aikaa nähdä kavereita muuallakin kuin hallilla, hän sanoo.

Taistelutahdolla ja hyvällä asenteella viikonlopun koitokseen

Kiekko-Espoo kohtasi viime lauantaina Uudessakaupungissa UJK:n ja nappasi reissulta tärkeät pisteet mukaansa.

-Ottelu ei ollut parhaitamme, mutta puolustus ja maalivahtipeli oli tasaisen hyvää, ja saimme näin pidettyä UJK:n maalit vähäisinä. Pelin rytmiä sotki osittain saamamme jäähyt, mutta pelin lopun pelasimme fiksusti hallitsemalla rengasta ja näin pisteet jäivät meille, Backlund summaa.

Tulevana sunnuntaina espoolaiset saavat vieraakseen Jyskeen, joka on vienyt voiton joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella. Backlund sanoo, että otteluun lähdetään vahvalla taistelutahdolla.

-Voittaminen on osittain asennekysymys. Tärkeintä on lähteä toteuttamaan omaa hyvää peliämme kurinalaisesti ja uskoa siihen, että se riittää. Pelit kovia vastuksia vastaan ovat usein meille jopa luontevampia, sillä silloin pelin vauhti on alusta asti kova ja vaikeus tuleekin siinä, että fiilis ja usko saadaan riittämään muutaman maalin tappiotilanteessakin, hän analysoi tulevaa.

 

SM-sarjan viikon ottelut:

Lauantai 24.2.

RNK Flyers – Kiekko-Espoo klo15:00, Kerttulan jäähalli

Lahti – Blue Rings klo 16:30, Launeen jäähalli

Helsinki – NoU Ringette klo 17:30, Malmin jäähalli

 

SM-karsintasarjan viikon ottelut:

Keskiviikko 21.2.

Blue Rings Akatemia – Haukat 5–2

LuKi-82 – UJK 7-0

Lauantai 24.2.

UJK – Haukat klo 18:00, Uudenkaupungin jäähalli

Sunnuntai 25.2.

Kiekko-Espoo – Jyske klo 16:15, Leppävaaran jäähalli

 

SM-jatkosarjaa ja SM-karsintasarjaa pääset seuraamaan suorana RuudustaOtteluiden katsominen edellyttää maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta. 

 

Ykkössarjan viikon ottelut:

Lauantai 24.2.

FoPS – LL-89 klo 12:00, Forssan jäähalli

VaPS – VG-62 klo 12:00, Sastamalan jäähalli

Ilves – Haukat klo 15:00, Tesoman jäähalli

Sunnuntai 25.2.

Haukat – VaPS klo 13:30, Järvenpään jäähalli

Helsinki – LL-89 klo 15:00, Malmin jäähalli

VG-62 – NSR klo 15:30, Kuparivuoren Areena