Ykkössarjan mestaruus Lapinlahdelle

17.03.2024 21:05

Ykkössarjan toinen finaaliottelu pelattiin sunnuntaina Ilveksen kotikentällä. Finaalisarja oli katkolla Lapinlahdelle, joten tunnelmat ennen peliä olivat jännittyneet ja odottavaiset.

- Fiilis on hyvä ja luottavainen. Pelistä tulee varmasti kova, meidän täytyy pystyä pelaamaan omalla tasolla ehjä 60-minuuttinen. Kamppailupelaaminen nousee suureen rooliin, Lapinlahden fyysisyyteen on oltava valmiita ja vastattava siihen. Tietynlainen rauhallisuus on tärkeää ja luottamus siihen, että jokainen hoitaa oman tonttinsa. Kurinalaisuus korostuu, sitoudutaan noudattamaan sovittuja asioita ja uskotaan omaan tekemiseen sekä pelataan joukkueelle. Kaikki on mahdollista, kunhan tekeminen pysyy hyvällä tasolla ja tahtotila on oikea, totesi Ilveksen päävalmentaja Tiia Ylä-Kotola.

- Jokainen oli rennolla fiiliksellä, mutta tosissaan ja kopissa oli sopivasti jännitystä. Jokaisesta huokui uskomaton luottamus omaan joukkueeseen, kertoi LL-89 päävalmentaja Marjukka Virta.

Ottelu käynnistyi Lapinlahden maaleilla, ja johtoasema piti loppuun asti. Ottelu päättyi LL-89 voittoon voittoon lukemin 4-10 ja samalla Ykkössarjan mestaruuden vei Lapinlahden LL-89, hopeaamitalit ripustettiin Ilveksen kaulaan ja pronssimitalit sai lauantain ottelussa NSR.

- Peli oli odotetunlainen, kovaa taistelua. Vähän liikaa kulutettiin jäähypenkkiä, mikä antoi Ilvekselle mahdollisuutta hallita hetkellisesti peliä, mutta joka kerta kairattiin omalle tasolle. Uskomattoman ylpeä olen jokaisesta joukkueen jäsenestä. Jokainen näytti omaa osaamistaan ja sitähän löytyy. Huikeaa kehitystä kauden aikana joukkueen nuorisokaartilta. Voisin sanoa, että oltiin joukkue isolla jiillä, iloitsee Marjukka Virta pelin jälkeen.

Ottelun yhteydessä palkittiin Ykkössarjan MVP maalivahti Neea Hauta-alus Ilves. Lisäksi Ykkössarjassa palkitaan MVP puolustaja Vilja Mäkelä FoPS.