Kiekko-Espoolle SM-sarjan pronssia

23.03.2024 21:35

SM-sarjan pronssista pelattiin tänään Espoossa, kun ottelussa kohtasivat viime kauden tapaan Kiekko-Espoo ja Helsinki. Lähes täydessä Tapiolan harjoitushallissa oli odottava ja jännittynyt tunnelma. Kamppailusta oli odotettavissa tasainen. Ainakin joukkueet muistavat viime kauden ottelun ja sen venymisen jatkoerille. Helsinki otti hyvän loppukirin ja haastoi espoolaisia viimeisille minuuteille asti.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet pääsivät vetopaikoille. Ottelua oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen saa renkaan Helsingin maalivahdin Veera Reilin selän taakse. Hetki maalista ja Helsinki joutuu alivoimalle, josta joukkue selviää. Myös Kiekko-Espoo selvittää ensimmäisen alivoimansa ja ottelu jatkuu maaleitta. Erän toinen maali syntyy Kiekko-Espoon Lulu Karttusen ja Kia Erkkilän yhteisvoimin ajassa 12.43.

Toinen erä alkaa Kiekko-Espoon alivoimalla. Helsinki ei saa hyödynnettyä ylivoimaansa, mutta verkko heilahtaa ajassa 17.18, kun Julia Kangaskoski saa vedon Kiekko-Espoon Hanna Minkkisen vartioiman maalin taakse. Tunnelma hallissa sähköistyy ja Helsinki saa maalista lisää vauhtia. Toisessa erässä nähdään vielä kolme maalia. Ajassa 24:51 Jenna Hakkarainen vie Kiekko-Espoon 3-1 johtoon, Helsinki kaventaa ajassa 25:56 Meeri Lonkan maalilla ja espoolaiset tekevät erään vielä maalin ajassa 29:46 Jenna Hakkaraisen vedosta. Pitkälle erätauolle lähdetään Kiekko-Espoon johdossa lukemin 4-2.

Kolmas erä käynnistyy espoolaisten maalilla, kun ajassa 31:18 Luana Perez vie joukkueen 5-2 johtoon. Helsinki hakee hyvin maalipaikkoja, ja peli jatkuu vauhdikkaana molemmissa kenttäpäädyissä. Erän toisen maalin tekee Luana Perez ajassa 42:54.

Neljännen erä alussa Kiekko-Espoo johtaa lukemin 6-2. Helsinki lähtee viimeiseen erään vauhdilla, ja ajassa 49:47 Helsingin Adele Vuorinen kaventaa ottelun lukemiin 6-3. Helsingin neljännen maalin tekee Emmi Juusela ajassa 53:01 ja maalin päähän vie Meeri Lonka ajassa 58.08. Helsinki hakee tosissaan tasoitusmaalia ja loppuaika pelataankin kuudella kenttäpelaajalla, kun Helsinki ottaa maalivahdin pois. Kiekko-Espoo saa purettua hyökkäyksen, mutta veto osuu tolppaan. Helsingin loppukiri ei tällä kertaa riitänyt, ja Kiekko-Espoo juhlii toista peräkkäistä SM-pronssia.

- Alku oli meiltä hyvä, mutta Helsinki taisteli kovaa loppuun asti ja antoi kovan vastuksen. Hieno päättää kausi voittoon ja mitaleihin, iloitsee Kiekko-Espoon kapteeni Kia Erkkilä.

Helsinkiläisten kommenteissa paistaa pettymys:

- Päästiin mukaan peliin hieman liian myöhään ja viimeisen erän loppukiri ei aivan riittänyt tällä kertaa, totesi Helsingin maalivahti Veera Reilin.

- Ei pystytty tänään pelaamaan ottelun ensimmäistä puoliskoa omalla tasolla. Herättiin peliin liian myöhään, joten ero oli liian iso kurottavaksi. Kausi oli kokonaisuudesaan meille tosi haastava, mutta pystyttiin nostamaan tasoa todella paljon playoffeihin, ja jokainen antoi varmasti kaikkensa kentällä. Tällä kertaa se ei vaan riittänyt mitaliin, harmitteli Helsingin Emmi Juusela.

Ottelun päätteeksi palkittiin SM-sarjan kauden parhaita

Naisten SM-sarjassa palkitaan joukkueiden pelaajien ja valmentajien äänestystulosten perusteella pelipaikkakohtaiset kauden arvokkaimmat pelaajat sekä vuoden valmentaja ja tuomari. Palkinnot jaetaan aina kauden viimeisessä ottelussa.

Keskushyökkääjä Satu Himberg -palkinto: Riikka Sjögren, Kiekko-Espoo

Toinen SM-finaaliottelu NoU Ringette – Blue Rings pelataan Nokian jäähallissa sunnuntaina 24.3. klo 15. Ottelua voi seurata myös Ruutu+-kanavalla.