SM-finaaleissa nähtiin kahden vierasvoiton viikonloppu

24.03.2024 17:30

Kamppailu ringeten Suomen mestaruudesta alkoi viikonloppuna, kun finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua näki päivänvalon. Kotietu ei tällä kertaa ollut valttikortti, vaan sarjassa nähtiin kaksi vierasvoittoa.

NoU Ringette kävi lauantaina ryöstöretkellä Keravalla

Finaalisarja potkaistiin lauantaina käyntiin Blue Ringsin kotiareenalla Keravalla. Kotijoukkue tuli vauhdilla otteluun, ja iski heti avausminuuteilla itsensä kahden maalin johtoon. Kun ajassa 17:20 Blue Ringsin Maija Väyrynen vei joukkueensa 3-0 johtoon, vierasjoukkue NoU ilmoittautui finaaliotteluun mukaan. Nopeat kolme maalia toisen erän puoliväliin ja pitkälle erätauolle mentiin tasalukemissa 3-3.

Toinen puolisko ei tarjonnut samanlaista maalijuhlaa, kun joukkueet pelasivat tarkkaa peliä puolin ja toisin. Kolmannen erän loppupuolella vierasjoukkueen Roosa Salonen vei päivän toisella maalillaan NoU:n ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. Johto kesti aina päätöserän puolivälin tienoille, kunnes välierien sankari, Blue Ringsin Ida Adler toi kotijoukkueen tasoihin. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Blue Rings joutui alivoimalle, eikä NoU jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Ajassa 58:13 Mette Nurminen murtautui vastustamattomasti puolustuskolmion keskelle ja viimeisteli upeasti 1. finaalin voittomaalin.

-Alku ei ollut paras mahdollinen, mutta esitys oli jälleen nousujohtoinen. Huomiseksi jäi varaa parantaa, sitä kohti, NoU:n Salonen kommentoi avausottelun jälkeen.

2. finaalissa ratkaisu haettiin jatkoerästä –  Iina Kupiainen Blue Ringsin sankari

Finaalisarjan toinen osa kamppailtiin Nokialla sunnuntaina. Blue Rings vastasi jälleen ottelun avausmaalista, kun Taru Hämäläinen napautti vierailijat 0-1 johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Tällä kertaa NoU ei antanut enempää etumatkaa vierailijoille, vaan otti maalinteosta päävastuun itselleen. Kotijoukkue näyttikin lipuvan selvään kotivoittoon, kun päätöserän alussa Salonen vei NoU:n turvallisen tuntuisesti 5-2 karkumatkalle. Toista mieltä oli kuitenkin Blue Ringsin Väyrynen, joka taituroi Camilla Ojapalon säestyksellä hattutempun vajaaseen kymmeneen minuuttiin. Varsinaisen peliajan lukemat lopulta siis 5-5 ja ottelu eteni jatkoerään.

Heti jatkoerän alkuun NoU sai kahden pelaajan ylivoiman, mutta kovaa taistellut Blue Rings ei päästänyt kotijoukkuetta tolppaa lähemmäksi. Momentum pelistä siirtyi välittömästi alivoiman jälkeen Blue Ringsille. Eikä aikaakaan, kunnes NoU antoi Iina Kupiaiselle liikaa tilaa, eikä Kupiainen avopaikasta erehtynyt. Kova laukaus NoU-maalivahti Kaisa Katajiston kainalosta sisään ja sarja tasoihin.

- Tulimme peliin terävämmin kuin eilen. Kolmannessa erässä nukahdus, mutta usko ei loppunut, vaikka olimme kolme maalia takana. Pelaajat vastasivat tilanteeseen kuten finaalisarja vaatii. Väyrynen osoitti merkittävää johtajuutta ja joukkue pystyi venymään yhdessä huippusuoritukseen, Blue Ringsin Antto Karvonen analysoi joukkueensa otteita.

Kaksijakoinen viikonloppu. Paljon hyviä juttuja, paljon onnistumisia ja paljon parannettavaa. Tästä jatketaan hommia kohti keskiviikkoa, NoU:n Emmi Merelä summasi finaaleiden avausviikonloppua.

Näin jatketaan

Finaalisarjan seuraava ottelu nähdään keskiviikkona Keravalla, missä Blue Rings saa kotikaukalossa mahdollisuuden avata sarjan kotivoittojen saldo. Lauantaina jompikumpi joukkueista on ensimmäistä kertaa Suomen mestaruudessa kiinni, kun joukkueet kohtaavat Nokialla. Jos lauantain taisto ei tuo ratkaisua, finaalisarjan viides ottelu käydään sunnuntaina Blue Ringsin kotikaukalossa.

la 23.3. Blue Rings – NoU Ringette 4-5

su 24.3. NoU Ringette – Blue Rings 5-6 ja.

ke 27.3. Blue Rings – NoU Ringette klo 18:45, Keravan jäähalli

la 30.3. NoU Ringette – Blue Rings klo 14:00, Nokian jäähalli

su 31.3. Blue Rings – NoU Ringette klo 12:30, Keravan jäähalli (tarvittaessa)

SM-finaaleja pääset seuraamaan suorana RuudustaOtteluiden katsominen edellyttää maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta.