Blue Rings on ringeten Suomen mestari 2024!

30.03.2024 16:29

Kuva: Timo Kupiainen

Blue Rings on ringeten Suomen mestari kaudella 2023-2024! Blue Rings kukisti finaalisarjassa NoU Ringeten otteluvoitoin 3-1.

Finaalisarjan neljäs osaottelu käytiin lauantaina Nokialla, missä kotijoukkue NoU Ringette haki itselleen toista voittoa. Tässä NoU ei kuitenkaan onnistunut, vaan tiiviisti puolustanut Blue Rings otti kolmannen ja ratkaisevan voiton tililleen jatkoerässä loppuluvuin 6-7.

-Minulla on ollut vahva fiilis mestaruudesta alusta asti. Näin tämän kuuluikin mennä! Blue Ringsin Heidi Petrell totesi mestaruuden ratkettua.

-Olen valtavan ylpeä joukkueesta. Pieni napsu olisi tarvittu lisää, että oltaisiin pystytty tekemään tarvittava voittomaali tänään, NoU:n päävalmentaja Elina Raesola kommentoi ottelun päätyttyä.

Ottelu lähti vierasjoukkueen tahdissa, kun Blue Rings eteni nopeasti 0-3 johtoasemaan Maija Väyrysen kahdella ja Ida Adlerin yhdellä maalilla. Blue Ringsin kolmas maali toimi herätyksenä kotijoukkueelle. Pelin painopiste siirtyi lähes täysin Blue Ringsin kenttäpuoliskolle, ja NoU loi maalipaikkoja toisensa perään. Kova painostus palkittiin, ja pitkälle erätauolle mentiin tasalukemissa 3-3.

Kolmas erä oli lähes toisinto ottelun alusta, kun Blue Rings nakutti nopeasti kaksi maalia lisää taululle. Johtoasema ei tällä kertaa montaa minuuttia kestänyt, sillä vajaat neljä minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli puskenut itsensä jälleen tasoihin. Kolmannen erän loppuun Blue Rings otti vielä johtoaseman Väyrysen viimeistellessä hattutemppunsa täyteen. Johtoasema kesti aina päätösminuuteille saakka, kunnes NoU:n Roosa Salonen toi oman hattutemppunsa täydentäneellä osumalla ottelun jälleen tasoihin.

Jatkoerää ehti vanheta reilut viisi minuuttia, kunnes vierasjoukkueen pyöritys tuotti tulosta. Camilla Ojapalon laukaus jäi pyörimään maalin edustalle, mistä Essi Sarmalalla oli helppo työ viimeistellä mestaruusmaali.

Maija Väyrynen SM-sarjan arvokkain pelaaja

Maija Väyrynen valittiin kauden 2023-2024 ringeten SM-sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Muut palkitut löydät alta!

Paras tuomari: Oona Kuusisto

Paras valmentaja (Jussi Voutilainen-palkinto): Elina Raesola, NoU Ringette

Paras pelaaja (Agnes Jack-palkinto): Maija Väyrynen, Blue Rings

Reiluin pelaaja (Katja Kortesoja-palkinton: Luana Perez, Kiekko-Espoo

Vuoden tulokas: Roosa Vuosalmi, Kiekko-Espoo