Entistä tasaisempi Ringeten SM-sarja käynnistyy lauantaina

26.09.2014 12:06

Ringeten SM-sarjakausi 2013-2014 päättyi Lapinlahden mestaruusjuhliin joukkueen kaataessa Luvian finaaleissa 3-1-lukemin. Pronssiset mitalit kuittasi Raision Nuorisokiekko. Uuden mestarin etsintä käynnistyy lauantaina.
 
Lauantaina 27.9. starttaavaan kauteen lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista. Hallitseva mestari LL-89 päätti talvella luopua sarjapaikastaan, kun Kansainvälinen seuramestaruuskilpailu jäi toteutumatta. Pois jäi myös Hyvinkää, joten SM-sarja pelataan tänä vuonna ennätyksellisen suppeana vain kuudella joukkueella.
 
Tulevasta nelinkertaisesta sarjasta kuitenkaan tuskin tulee puuttumaan jännitystä. Pelaajaliikenne seurojen välillä on ollut vilkasta ja taistelu kärkipään sijoista tullee olemaan aiempia vuosia tasaisempaa. Ennakkoon finaalipaikoista kilpailee tiukimmin nelikko Raision Nuorisokiekko, Luvian Kiekko, Blue Rings Tuusulasta sekä Nokian Urheilijat.
 
- Annamari Tuokko (Blue Rings) on sarjan ykköspakki. Hän pelaa kovaa ja on hankala ohitettava. Maria Perkkolalla (Luvian Kiekko) on näytönpaikka nousta maalivahtieliittiin, oppirahat on nyt maksettu. Kaikesta huolimatta uskon, että Anne Pohjola (Nokian Urheilijat) tulee olemaan kova luu keväällä, hänellä on huikea taito, RNK:n päävalmentaja Timo Himberg arvioi vastustajiaan.
 
Anne Pohjolan lisäksi maajoukkueen tähtipelaajista Marjukka Virta siirtyi Lapinlahdelta Nokialle täksi kaudeksi. Viime kaudella runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Nokia ei peittelekään tavoitteitaan.
 
- Voimasuhteet tulevalla kaudella olettaisin olevan melko tasaiset. Tasoero on luultavasti joukkueiden välillä kaventunut, joten välieräpaikoista käydään varmasti kova kamppailu. Finaalissa vastaamme luistelee RNK, pääkäskyttäjä Jonna Satama heittää.
 
Tuusulassa kauteen valmistava aika on Jarkko Kortesojan mukaan käytetty hyvin hyödyksi. Luottavaisena talveen lähtee myös tuusulalaisten kanssa heti lauantaina kaukaloon hyppäävä Espoon Kiekkoseura.
 
- BR toteutti monipuolisen kesäharjoittelujakson, jonka tuloksena joukkueen pelaajien fyysinen kunto on keskiarvoltaan hyvällä tasolla. Määrällisesti harjoitukset toteutuivat 2/3 omatoimisena ja loput yhteisharjoittelun merkeissä. Toukokuussa aloitetun harjoittelun kokonaistuntimäärä ylitti elokuussa 2000 tunnin rajan. Jääkauden aikana pyrimme jatkamaan sekä ohjattua että omatoimista oheisharjoittelua saavutetun tason ylläpitämiseen, Kortesoja kertoo.
 
- Kesäharjoittelu aloitettiin toukokuun puolen välin jälkeen ja kesä mentiin kahdessa jaksossa. Näissä jaksoissa oli testejä ja monipuolista treenaamista. Pääpaino oli pelaajilla, sillä valmennus antoi pelaajille mahdollisuuden hoitaa kesän harjoittelun pitkälti omatoimisena, mikä osoittautuikin hyväksi, espoolaisten luotsi Jarmo Merivaara toteaa.
 
SM-sarjasta jäi siis kesän aikana sivuun kaksi joukkuetta. Ringetteliitto ehti jo määrittää kilpailusäännöt kaudelle, mutta pohtii niitä nyt uudelleen. Seurat ottivat liiton kyselyssä kantaa huipputason joukkueiden elinvoimaisuuden säilyttämiseen. Kuinka taso pidetään laajalla rintamalla korkealla? Kyseessä ei ole kerralla ratkaistava haaste.
 
- Varsinaisen kehittämistyön tulisi tapahtua ringetteseurojen sisällä siten, että seuraorganisaatiot keskittyisivät kokonaisuuden pitkäjänteiseen kehittämiseen. Liian paljon on esimerkkejä siitä, että pusketaan vain yksi kausi kerrallaan ja toivotaan asioiden toimivan myös seuraavalla kaudella. Edellisen lisäksi lajiliiton ja alueiden roolia seuran tukitoimintojen toteuttajana tulisi entisestään korostaa ja lisätä, Kortesoja ehdottaa.
 
Ringettekausi 2014-2015 käynnistyy lauantaina 27.9. Tuusulan jäähallissa Blue Ringsin ja EKS:n välisellä ottelulla klo 13.