Viikonloppuna neljä ottelua: “Mielenkiintoista nähdä kuinka joukkue on kehittynyt”

03.10.2014 13:17

Ringeten SM-sarjassa pelataan viikonloppuna neljä ottelua. Tulessa ovat kaikki kuusi joukkuetta.
 
SM-sarja potkaistiin käyntiin yhdellä ottelulla syyskuun viimeisenä lauantaina. Espoolainen EKS tarjosi pienen yllätyksen hakemalla kovan taistelun jälkeen jatkoaikavoiton Blue Ringsiltä 6-5-lukemin.
 
Tuusulalaiset kohtaavat nyt lauantaina VG-62:n Kuparivuoren Aurinkoareenalla.
 
- Tahmean ensimmäisen pelin jälkeen matkustamme Naantaliin toteuttamaan parempaa perustilannepelaamista. Viikolla suoritetut harjoitukset ovat toivottavasti edesauttamassa siinä, että VG62 joutuu ahtaalle, BR:n päävalmentaja Jarkko Kortesoja toteaa.
 
- Pelaavaan kokoonpanoon mietitään vielä muutamia muutoksia, mutta vieraspelit pelaamme pääsääntöisesti 2+15 vahvuudella. Pelillistä vastuuta tullaan alkukauden peleissä suunnitellusti kierrättämään ja uskoakseni kaikilla BR:n pelaajilla on varmasti halu näyttää osaamisensa. Kaksi sarjapistettä kiinnostaa, luotsi lisää painokkaasti.
 
Viikonlopun urakoitsija on Jonna Sataman käskyttämä Nokian Urheilijat, joka kohtaa lauantaina RNK:n vieraissa ja sunnuntain kotiavauksessaan Luvian.
 
Satama miettiikin, saadaanko lataus käännettyä positiiviseksi energiaksi vai kääntyykö se itseään vastaan ja lataus menee yli.
 
- Muutama pelaajamme pelaa ensimmäisen SM-sarjaottelun, mutta toisaalta joukkueesta löytyy varsinaisia konkareitakin, Satama  kertoo.
 
- Kokonaisuutena joukkue on ehdottomasti valmiimpi tulevaan toiseen SM-sarjakauteen. Joukkue on harjoitellut hyvin ja meno ja meininki on ollut rentoa mutta tiukkaa tekemistä silloin kun tehdään.
 
RNK-peliin nokialaiset lähtevät altavastaajana mutta ennakkoluulottomasti haastamaan ja taistelemaan aina voitosta saakka. RNK on kokonaisuutena erittäin taitava joukkue ja mestarisuosikki. Satama heittääkin paineet vastustajalle. Nokia voi pelata vapautuneesti ja nauttia vihdoin alkavista peleistä.
 
NoU:n pelaajista Kaisa Hurske toteaa myös tunnelman olevan hyvä ja jännittynyt. Vastaan tulee kaksi todella kovaa joukkuetta, jotka ovat ennakkoon sarjan kärkikastia.
 
- Mielenkiintoista nähdä, miten muut joukkueet ovat muuttuneet viime kaudesta ja ovatko voimasuhteet erilaiset, Hurske miettii.
 
- Mielenkiintoista myös nähdä, kuinka oma joukkue on kehittynyt edelliskaudesta ja kuinka kova harjoittelu tuottaa tulosta.
 
Lauantaina tulessa ovat siis VG-62 ja Blue Rings sekä RNK ja NoU. Sunnuntain otteluissa NoU emännöi puolestaan luvialaista LuKi-82:ta ja EKS RNK:ta.