Nokian Urheilijoille unelma-alku sarjaan

05.10.2014 21:14

Nokian Urheilijat voitti SM-sarjan avausviikonloppunsa molemmat ottelut. Sunnuntain toisen kamppailun pisteet vei raisiolainen RNK.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa nokialainen NoU nappasi pisteet viime kauden finalisti LuKi-82:lta 3-2-lukemin. Nokialaisten kauden avaus oli vertaansa vailla, sillä joukkue otti kaksi pistettä myös lauantain ottelustaan RNK:lta.

- Ottelun jälkeen joukkue oli kaikkensa antanut, mutta erittäin iloinen. Kausi saatiin hienosti käyntiin kahdella voitolla. Asenne pysyi alusta loppuun asti, päävalmentaja Jonna Satama iloitsi.

Satama kehui muun muassa maalivahtinsa Camilla Kortesniemen päivän esitystä.

- Vain kaksi päästettyä maalia ja nekin neljännessä erässä vasta. Erittäin varma suoritus häneltä. Puolustus pelasi uhrautuvasti ja rohkeasti. Erityisesti Emmi Merelä pelasi huippuottelun. Anniina Ahvenjärvi ahkeroi niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Molemmat tekivät ottelussa myös maalin mutta erityisesti onnistuivat puolustus pelaamisessa.

Kausi on vasta aluillaan, joten voitoista huolimatta valmentaja löysi omiensa esityksestä myös parannettavaa.

- Erikoistilanne pelaaminen. Ottelussa jaettiin erittäin paljon jäähyjä, yhteensä 58 minuuttia. Meillä oli ottelussa useita 5-3-ylivoimatilanteita, mutta viimeistely oli hankalaa. Yhtään maalia ei tehty kahden pelaajan ylivoimalla vaikka paikkoja tarjottiin runsaasti.

- Ottelu oli hyvin rikkonaista ja tuomarilinja vähän liian herkkä. Molemmin puolin vihellettiin turhia jäähyjä, jotka olisi pitänyt jättää viheltämättä, luotsi kritisoi.

Nokialaisten kausi jatkuu sunnuntaina 12.10. Tuusulassa Blue Ringsin vieraana.

- Seuraavaan otteluun lähdetään parantamaan peliä. Erityisesti viimeistely kaipaa hiomista. Paikkoihin nähden viikonlopun maalisaldo on hyvin vaatimaton, Satama toteaa.

Raisiolainen RNK puolestaan nollasi lauantain tappionsa voittamalla EKS:n Espoossa sunnuntaina peräti 12-4-lukemin.