Sarjakärki vaihtui SM-sarjassa – Nokialta upea nousu viime kauden finaaliuusinnassa

11.11.2017 19:56

Neljän kärki on erottumassa yhä selvemmin ringeten SM-sarjassa. Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese nousi sarjakärkeen sopivasti kärkiottelun alla.

RNK Flyersin viikonloppu tiedettiin haastavaksi, sillä ohjelmassa on vierasottelut kovimpia haastajia, Nokian Urheilijoita ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea vastaan. Lisäksi ykköstähti Susanna Tapani on jääkiekkomaajoukkueen mukana, ja loukkaantumishuoliakin on kasaantunut.

Viikonlopun haaste konkretisoitui heti lauantaina viime kauden finaaliuusinnassa. Nokia otti kotonaan makean 7–5-voiton ja kiskaisi itsensä vahvasti raisiolaisten imuun sarjataulukossa.

– Emme saaneet tänään pidettyä omaa tasoamme yllä, ja lopputulos on se, mihin tekemisemme tänään riitti. Varsinkin renkaallisessa pelissämme oli isoja haasteita läpi pelin, Raision Nuorisokiekon päävalmentaja Katriina Kulju myönsi.

Nokian tempun kovuutta nostaa se, että kahden erän jälkeen vieraat johtivat jo 4-1. Kahdessa viimeisessä erässä Nokia oli kuitenkin täyttä rautaa. Kuusi perättäistä maalia, joista Miranda Uusi-Kämppä (3+2) oli mukana peräti viidessä, käänsivät ottelun kotijoukkueen eduksi.

Voitto oli Nokialle arvokas. Tappiolla sarjan kärkikaksikko olisi jo päässyt kärkeen, mutta voiton myötä Nokia tempaisi itsensä RNK Flyersin imuun. Raisiolaiset ovat keränneet 11 ottelusta 18 pistettä, nokialaiset yhtä monesta ottelusta 16 pistettä.

Lapinlahti sarjan kärkeen – ainakin vuorokaudeksi

Kun Raisio taipui omassa ottelussaan, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheeselle avautui kultainen mahdollisuus nousta takaisin sarjan kärkeen. Lapinlahti myös tarttui tähän tilaisuuteen lyömällä kotonaan Espoon Kiekkoseuran 9-3.

EKS pelasi vahvan avauserän ja johti ottelua 2-1, mutta jo toisessa erässä Lapinlahti meni 4–2-johtoon. EKS rimpuili mukana kolme erää, mutta päätöserässä Lapinlahti karkasi lopullisesti.

Maalijuhlia johti totutusti neljä maalia tehnyt ja neljä syöttänyt Anne Pohjola, joka rikkoi jo sadan tehopisteen rajapyykin tällä kaudella (53+49=102). Vertailun vuoksi, Lapinlahden lisäksi mikään muu joukkue ei ole tehnyt vielä sataa maalia tällä kaudella.

Lapinlahden täytyy puolustaa sarjan kärkipaikkaansa heti sunnuntaina, kun ärsytetty RNK Flyers saapuu vieraaksi. Lähtökohtia otteluun täältä.

LuKi vei trillerin

Jo neljännen perättäisen tappionsa kärsineen EKS:n päivää synkisti entisestään lopputulos Luvialta. Sarjassa neljäntenä majaileva Luvian Kiekko -82 venytti etumatkansa pudotuspeliviivan alapuolella kyttäävään EKS:aan jo kuuden pisteen suuruiseksi lyömällä Blue Ringsin 3-2.

Ottelu Luvialla oli todella tiukkaa vääntöä. Kotijoukkue johti pitkään 2-1 Roosa Rantaniityn ja Noora Peltovirran osumilla, mutta ajassa 38.24 Taru Heikkilä toi Blue Ringsin tasoihin. Rantaniityn osuma ajassa 47.25 muodostui eroksi peräti 49 kertaa torjuneen Luvian maalivahdin Maria Perkkolan hoitaessa loput.

– Peli oli hyvää, ja hienoista meidän hallintaa. Työvoittoja ei tunneta. Huippuringetteä kahden joukkueen välillä. Tämä antaa uskoa tulevaan. Voitoista pelataan, ja pinnoja kaivataan. Perkkola pelasti pisteet LuKi:n kirstuun, Blue Ringsin päävalmentaja Lasse Takala totesi.

Tappio oli karvas sarjataulukon kannalta paitsi EKS:lle myös Blue Ringsille. Kuusi pistettä 11 ottelusta keränneet tuusulalaiset ovat jo kahdeksan pisteen päässä LuKi:sta, joka on pelannut kaiken lisäksi pelin vähemmän.

Lahti vei jumbofinaalin

Blue Ringsille tulee painetta myös alhaalta päin, sillä Lahti Ringette otti kauden toisen voittonsa lauantain myöhäisottelussa. Kuten ensimmäinenkin voitto, toinen tuli sarjajumbo VG-62:n kustannuksella. Loppulukemiksi Naantalissa saatiin 4-9.

VG-62 kaivoi kuoppansa jo avausminuuteilla, sillä ajassa 6.22 Lahti johti jo 4-1. Naantalilaiset roikkuivat iskuetäisyydellä, mutta eivät päässeet missään vaiheessa haastamaan lahtelaisia tosissaan voittotaistelussa.

Lahden riveistä nousi esiin erityisesti tutkapari Mia Huvinen ja Tanja Ahonen. Huvinen kirjasi tehot 4+1 ja Ahonen 1+5. Myös Nea Tervala (2+2) oli tehokkaana etenkin jälkimmäisissä erissä.

VG-62 on vaikeassa tilanteessa. Maaliero on 11 ottelun jälkeen synkkääkin synkempi 29-172, ja lähin selkä edessä on neljän pisteen päässä. Lahti on tosin voittanut molemmat keskinäiset kohtaamiset, joten sen tavoittaminen ei lähtökohtaisesti riitä – pitäisi päästä ohi.

SUNNUNTAIN OTTELUT
LuKi-82 – NoU Ringette klo 14.30
LL-89 SC – RNK Flyers klo 15.00
EKS – VG-62 klo 15.15
Lahti – Blue Rings klo 16.30

Lauantain tulokset ja sunnuntain otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyvät täältä!