Naisten sarjat käynnistyvät – heti avausottelussa 300 ottelun rajapyykki rikki

24.09.2021 12:47


Kuva: Timo Kupiainen


Kauden 2021–2022 SM-sarjan avausottelut odottavat aivan nurkan takana, enää yksi yö ja kausi alkaa virallisesti. Myös suurin osa ykkössarjajoukkueista pääsee käynnistämään kautensa tulevana viikonloppuna. Lauantain SM-avauksessa rikotaan myös rajapyykkejä, kun Helsinki Ringeten Camilla Ojapalo ylittää 300 SM-ottelun rajan avausottelussa Lahtea vastaan.


Kyselimme Ojapalolta sarja-avauksen alla tunnelmia tulevasta kaudesta sekä mietteitä 300 SM-ottelun rajapyykin saavuttamisesta.


- Tuntuu siltä, että on aika kauan tullut pelattua. Muistan edelleen ensimmäisen pelini ja tuntuu hullulta, että nyt niitä on jo 300. Olen onnellinen, että olen selvinnyt ilman suurempia loukkaantumisia ja pystynyt pelaamaan ehjiä kausia koko urani ajan, Ojapalo kertoo.


Ojapalon ensimmäinen SM-sarjaottelu pelattiin syksyllä 2010 Raisiossa, kun Ojapalon edustama EKS kohtasi kauden avausottelussa RNK:n. Ojapalon ensimmäisestä SM- ottelusta tuleekin siis lauantaina täyteen päivälleen 11 vuotta. SM-urallaan Ojapalo on EKS:n ja Helsinki Ringeten lisäksi edustanut Blue Ringsiä.


-Ensimmäinen SM-sarjamitali Espoossa tuntui suurelta saavutukselta, koska ensimmäinen on aina ensimmäinen. Suuri saavutus oli myös maajoukkueeseen pääsy ja sitä kautta maailmanmestaruus 2019, Ojapalo kertaa uransa suurimpia ja tärkeimpiä saavutuksia.


Tulevaa kautta varten Helsingin joukkue on harjoitellut hyvin ja koko joukkueen fysiikka on kehittynyt. Joukkueen keski-ikä on tällä kaudella alle 20 vuotta, joten pääsemme varmasti näkemään nuorta intoa täynnä olevan joukkueen sekä kauden mittaan monia hurjia kehitystarinoita.


- Joukkueemme ensimmäinen tavoite on päästä alkusarjasta ylempään jatkosarjaan. Meillä on myös tavoite saada rakennettua tiivis ja yhtenäinen joukkue, missä jokaisella on hyvä olla ja missä jokainen pystyy suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kun joukkueessa on hyvä olla, heijastuu se suoraan jäälle ja peleihin. Joukkueessa on jo nyt hyvä henki ja minunkin oli "uutena" pelaajana helppo tulla takaisin pelaamaan Helsinkiin, Ojapalo kertoo joukkueen tavoitteista tulevalle kaudelle


Helsinki Ringeten kauden avausottelu pelataan Lahtea vastaan

Ottelu pelataan Lahden SOL-Areenalla klo 16:30. Lahden joukkueen runko on pysynyt lähes samana viime kauteen verrattuna. Helsingillä puolestaan joukkue koostuu seuran junioreista, jotka ovat raivanneet tiensä vakituisesti SM-joukkueeseen sekä parista kokeneemmasta SM-sarja pelaajasta.


- Meidän tulee pelata omaa peliämme ja tehdä sovittuja asioita. Pelata vahvuuksillamme ja itsevarmasti. Harjoitusottelu Lahtea vastaan oli tasainen ja uskon, että tuleva sarja-avaus tulee olemaan tiukka, Ojapalo kommentoi tulevaa ottelua.


- Hyvillä mielin kohti sarjan avausta. Tätä on odotettu, että pelit alkavat! Tiedämme, että Helsinki on luisteleva ja kovaa karvaava joukkue. Pelasimme harkkapelin heitä vastaan, joka oli tiukka taistelu. Meidän tarvitsee laittaa jalat ja rengas liikkeelle. Nopeilla syötöillä lähdetään nostamaan hyökkäyksiä ja pelaamaan omaa peliä. Vihdoinkin päästään pelaamaan koko joukkueen voimin, Lahden Tanja Eloranta kertoo mietteitä kauden avauksesta.


Viime kauden välieräkaksikko iskee yhteen Nokialla

NoUn ja Kiekko-Espoon avausottelu pelataan klo 14:00 Nokialla. Molempien joukkueiden kokoonpanoissa on pieniä muutoksia verrattuna viime kauteen. NoUn ja Kiekko-Espoon pelit ovat viime vuosina olleet vauhdikkaita ja tasaisia, joten sitä saamme odottaa tältäkin avausottelulta!


- On hienoa päästä aloittamaan kausi Kiekko-Espoota vastaan, jonka kanssa on aina tiukkaa vääntöä ja vauhdikasta peliä. Jäätreenit ovat koko ajan muuttuneet pelillisimmiksi ja vihdoin perjantaina on peliä edeltävät treenit ja kausi alkaa. Kauden aloitusta on siis taas odotettu ja on hauskaa päästä pelikentille takaisin, NoU:n Hanna Ovaska kommentoi


- Me lähdemme odottavin ja innokkain fiiliksin kohti kauden ensimmäistä sarjapeliä Nokiaa vastaan. Meillä on hyvä treenikesä takana ja olemme päässeet pelaamaan kolme harkkapeliä, joista kahdesta on voitot takana. Hyvillä mielin siis lähdemme jatkamaan ja kehittymään siitä, mihin harkkapeleissä jäimme. Toki sarja-avaus aina hieman jännittää, mutta hyvällä tavalla, onhan tätä taas koko kesä odotettu, joukkueen kapteeni Tanja Ahonen kertoo Kiekko-Espoon fiiliksistä kauden avauksen alla.

 


Kuva: Timo Kupiainen

Blue Rings ja RNK Flyers kohtaavat Tuusulassa


Tuusulassa rengas lähtee liikkeelle klo 14, kun Blue Rings ja RNK Flyers kohtaavat sarjan avauksessa. Kokeneet SM-sarjajoukkueet ovat saaneet uutta verta riveihinsä ja molemmat joukkueet lähtevät kamppailemaan sarjan ensimmäisistä pisteistä! Odotettavissa on vauhdikas ottelu, jossa tulemme varmasti näkemään tiukkoja tilanteita.


- Joukkueemme lähtee tietenkin hyvällä fiiliksellä tulevaan kauden avaukseen. Kesä ja alkusyksy harjoiteltu juuri tätä varten, joten odottavaisin mielin kohti ensimmäistä peliä, RNK Flyersin varakapteeni Netta Koskelainen kertoo tunnelmia ennen ensimmäistä ottelua.


Jyskeen ensimmäinen SM-sarja peli 22 vuoteen pelataan Laitilassa Ilvestä vastaan


Jyske ja Ilves kohtaavat toisensa sarjan avauksessa Laitilassa ja ottelu alkaa klo 15:30. Nuorehkot joukkueet lähtevät SM-sarjaan intoa täynnä ja valmiina haastamaan kokeneemmatkin SM-sarjajoukkueet.


-Joukkue lähtee hyvillä ja odottavilla fiiliksillä kauden ensimmäiseen peliin. Kiva päästä pitkästä aikaan tositoimiin kotiyleisön edessä! Lähdetään tietenkin hakemaan kauden ensimmäistä voittoa uudella sarjatasolla, Jyskeen kapteeni Fanni Elo pohtii ennen kauden avausta.


- Joukkue lähtee kauden avausotteluun raikkaalla fiiliksellä, kun pitkästä aikaa päästään kaukaloon! Voitonnälkää piisaa, kun jatketaan siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Odotamme siis innolla Jyskeen kohtaamista, Ilveksen riveistä kerrotaan.SM-ringeten avausviikonlopun ottelut lauantaina 25.9
.

Blue Rings – RNK Flyers, Tuusulan jäähallissa klo 14:00

NoU Ringette – Kiekko-Espoo, Nokian jäähallissa klo 14:00

Jyske – Ilves, Laitilan jäähallissa klo 15:30

Lahti – Helsinki, SOL Areenalla Lahdessa klo 16:30
 

Katso SM-runkosarjan ottelut maksutta Ruudusta. Lisätietoa Ruudun kanssa tehdystä sopimuksesta täältä

 


Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjassa ensimmäinen ottelu pelattiin eilen torstaina, kun EKS sai vieraakseen NSR:n


Ykkössarjan kauden ensimmäinen ottelu EKS-NSR päättyi NSR:n voittoon 6–9. Ottelu oli tasaista ja vauhdikasta, onnistumisia nähtiin sekä joukkueina että yksilötasolla. Molemmissa päissä nähtiin toinen toistaan hienompia maaleja, mutta myöskin upeita torjuntoja.


-Ottelun alku oli tasaista, mutta toisessa erässä NSR tuli erittäin liikkuvalla ja kokeneella jalalla ohi, heidän ykköskenttänsä teki erittäin hyvää viimeistelevää työtä. Pitkän erätauon jälkeen meidän peliotteemme parani ja pystyimme pistämään vastustajalle kampoihin. Viimeisessä erässä molempien joukkueiden jalka alkoi painamaan, mutta NSR piti tiukkaa tasoa yllä. Saimme B-nuorilta lainaan Nicole Thesleffin, Pipsa Laineen ja Inka Tuulaniemen, heistä oli suuri apu pelissä! EKS:n maalivahti Amanda Winqvist kertaa ottelun kulkua.


-Saimme ottelussa laajalla rintamalla onnistumisia, puolustimme joukkueena ja paluu pelikentille näkyi positiivisena haluna päästä pelaamaan, taistelemaan ja voittamaan, NSR:n kapteeni Anniina Kemppainen iloitsi ottelun päätyttyä.


Lapinlahdella Ykkössarjan avausottelussa vastaan asettuu Blue Rings


LL-89 ja Blue Rings kohtaavat toisensa Ykkössarjan avauksessa lauantaina Lapinlahdella klo 15:00. Viime kauden Suomen mestarin pelaajarunko on muuttunut ja nuorentunut huomattavasti. Blue Ringsillä puolestaan on uusi, tyhjästä kasattu joukkue. Ennakko-odotuksia tuskin voi tälle pelille asettaa, joten kaikki on mahdollista viimeiseen summerin soittoon saakka!


- Kiva päästä aloittamaan pelit ja nähdä, missä joukkueen taso menee tällä hetkellä. Joukkueemme on nuori ja kausi tulee varmasti olemaan nousujohteinen. Innolla odotamme nuorten pelaajiemme murtoa naisten sarjaan, Lapinlahden Veera Lyytikäinen kertoo.


- Meidän joukkueemme on lähdössä kauden alkuun odottavaisilla fiiliksillä ja hyvällä tsempillä! Meillä on keväällä kasattu uusi joukkue, joka puhkuaa peli-intoa ja hyvää ryhmähenkeä. Halutaan nähdä, kuinka kauden aikana päästään kehittymään yhdessä, Blue Ringsin kapteeni Maria Mäki-Kuhna fiilistelee kauden alkua.


VG-62 ja KaPa-51 pelaavat avausottelunsa Naantalissa


Pilliin vihelletään Naantalissa ensimmäisen kerran tällä kaudella lauantaina klo 15:30, kun VG-62 saa vastaansa KaPa-51:n. VG:n joukkue on pysynyt likimain samana viime kauteen verrattaessa, kun puolestaan KaPan joukkue on täysin uusi Ykkössarjassa. Viime kaudella SM-karsintasarjaan asti yltänyt VG tulee olemaan kova vastus kaikille ykkössarjan joukkueille, joten KaPa pääsee näyttämään heti ensimmäisessä ottelussa parastansa!


- Ollaan vihdoin saatu pitkälti koko porukka jäälle ja kuvioiden hiominen on alkanut. Mielenkiintoisin kohtaaminen on ehkä juuri se ensimmäinen, koska iso osa jengistä ei ole koskaan pelannut KaPaa vastaan. Asennoituminen siis all-in moodiin! Se, että sarja pelataan yksinkertaisena tuo myös oman jännitysmomenttinsa, koska virheille ei jätetä paljon tilaa. Kotiavaus ja siitä pisteet kotiin, muuhun ei tyydytä! VG:n kapteeni Viivi Väätänen kertoo.


- Avausotteluun lähdetään iloisella mielellä, totta kai voitto mielessä. Päällimmäisenä ajatuksena kuitenkin on nauttia pelistä ja uusista kokemuksista mitä tämä tuo tullessaan, Aino Vehmala kertoo KaPan fiiliksistä.


Järvenpäässä päästään jännittämään kauden avausta, kun vastaan luistelee LuKi-82


Haukat – LuKi-82 peli starttaa Järvenpäässä lauantaina klo 16:30. Molempien joukkueiden pelaajarunko on pysynyt melko samana viime kauteen nähden, mutta nimilistoilla näkyy myös uusia nimiä. Viime kaudella SM-karsintaan yltänyt Haukat saa vieraakseen viime kauden Ykkössarja finalistin LuKi-82:n. Voimme odottaa ottelulta tiukkaa taistelua alkuvihellyksestä aina viimeisen summerin soittoon saakka.


-Lähetään hyvillä ja odottavilla fiiliksillä ensimmäiseen peliin! Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki. Syksyn aikana olemme onnistuneet kehittämään omaa peliä, joten kiva saada vihdoin kausi käyntiin, Haukkojen kapteenisto Iida Lehtonen, Ella Parkkinen, Nanette Valtanen kertaavat fiiliksiä ennen ensimmäistä peliä.


- Erittäin odottavaisin ja voitontahtoisin fiiliksin lähdetään lauantaina kohti Järvenpäätä. Joukkue on viime kaudesta hieman muuttunut uusien pelaajien myötä, pelitapoja on hiottu yhteen vähän yli kuukauden verran. Nyt on aika päästä näyttämään mihin meistä on. Kovalla tsempillä ja hyvällä fiiliksellä kohti avausottelua, Luvian Roosa Rantaniitty kertoo joukkueen tunnelmia kauden avauksen alla.


FoPS matkustaa kauden ensimmäiseen peliinsä Lapinlahdelle


FoPSin ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina klo 15:00 alkaen Lapinlahdella. LL-89 pääsee siis aloittamaan kauden kahden kotipelin viikonlopulla. FoPSin tiivis kokoonpano koostuu viime kaudella tutuksi tulleista pelaajista sekä muutamasta uudesta pelaajasta.


- Matkustamme jo lauantaina Kuopioon ja jatkamme sunnuntaina matkaa kohti viimekauden Suomen mestarien kotipyhättöä. Meidän joukkueemme on aika pieni loukkaantumisten vuoksi, mutta peli-intoa riittää ja panos juurikin tämän ottelun ympärillä on ollut tiedossa jo elokuusta alkaen. Mielenkiinnolla odotetaan ensimmäistä sarjaottelua, FoPSin varakapteeni Tytti Nyrönen fiilistelee.


EKS ja KaPa-51 kohtaavat sunnuntaina Leppävaarassa


EKS:n ja KaPa-51 ovat ehtineet pelata jo tällä viikolla yhdet ottelut alle ennen sunnuntain kohtaamista Leppävaarassa. Ottelu alkaa klo 16:15.


-Laadukkaan kesäharjoittelukauden jälkeen odotamme pitkän pelaamattomuuden jälkeen oikeita pelejä. Joukkueessa vallitsee iloinen sekä odottava fiilis ja olemme valmiita kauden koitoksiin, EKS:n päävalmentaja Janne Ahoniemi kommentoi kauden alkua odotellessa.Ykkössarjan avausviikonlopun ottelut


la 25.9. LL-89 – Blue Rings, Lapinlahden jäähallissa klo 15:00

la 25.9. VG-62 – KaPa-51, Kuparivuoren Aurinkoareenalla klo 15:30

la 25.9. Haukat – LuKi-82, Järvenpään jäähalli klo 16:30

su 26.9. LL-89 – FoPS, Lapinlahden jäähallissa klo 15:00

su 26.9. EKS – KaPa-51, Leppävaaran jäähallissa klo 16:15