SM-sarjassa kärkikamppailu - FoPS pyrkii uudella johdolla SM-karsintoihin

08.10.2021 12:35

Kuva: Timo Kupiainen

 

Tappioton sarjakärki RNK Flyers kohtaa toisena olevan NoU:n, kun taas sarjataulukon toisessa päässä kohtaavat vielä pisteettömät Ilves ja Blue Rings. Ykkössarjassa FoPS on vieraspeliputken puolivälissä.

Raisiolainen RNK Flyers on voittanut kaikki kolme otteluaan tämän kauden SM-sarjassa, mutta kaksi näistä vain yhden maalin erolla. Lauantaina kärkijoukkueen haastaa sarjakakkonen NoU Nokialta. Toisessa päässä sarjataulukkoa olevat Ilves ja Tuusulan Blue Rings hakevat kumpikin avausvoittoa toistensa kustannuksella Tampereella.

Viikonloppuna SM-sarjassa pelataan vain yksi kierros, jonka muissa otteluissa kohtaavat sarjataulukon keskivaiheilla olevat joukkueet. Helsinki saa vieraakseen Kiekko-Espoon ja Lahti vastaavasti Laitilan Jyskeen. Kaikki viikonlopun ottelut pelataan lauantaina.


Oma kasvatti Tara Repo on FoPSin uusi kapteeni

Forssan Palloseura aloittaa Ykkössarjan neljällä peräkkäisellä vierasottelulla. Ensimmäisessä ottelussa FoPS hävisi LL-89:lle Lapinlahdella 10-4. FoPSin Tara Repo teki ottelussa kaksi maalia. Joukkueen ykkösketju oli muutenkin tehokas, sillä niin Viivi Hakanen kuin Linda Mikkolakin tekivät maalin ja kumpikin syötti yhden Revon maaleista.

- Mikkolan kanssa on pelattu ennenkin, joten on tuttu ja tietää toisen pelitavan. Hakanen tuli uutena joukkueeseen ja kun nyt olemme muutaman kerran peleissä päässeet samaan aikaan jäälle ovat kemiat hyvin kohdanneet, sanoi Tara Repo.

FoPSin oma kasvatti, 21-vuotias sähköasentajana työskentelevä Repo on tällä kaudella joukkueen kapteeni.

- En koe, että kapteenina toimiminen olisi omaan pelaamiseen kentällä vaikuttanut muuten kuin että olen esimerkkinä muille, sanoi 15 vuotta ringetteä pelannut Tara Repo.

- Tällä kaudella valmentajamme aloittanut Kalle Välisaari on tuonut meille uusia näkemyksiä treeneihin ja peleihin. On tullut paljon erilaisia ja monipuolisia treenejä jäille, kehui Repo.

 

KaPa vastustajana sunnuntaina

FoPSin kausi jatkuu vierasottelussa KaPa-51:ttä vastaan sunnuntaina Kangasniemellä. KaPa-51 on hävinnyt kauden kaikki aiemmat kolme otteluaan.

- Tulossa on varmasti tiukka peli. Emme välitä vastustajan aikaisemmista tuloksista vaan lähdemme parantamaan omaa tekemistämme Lapinlahti-pelistä, kaavaili Repo.

Kangasniemen ottelun jälkeen FoPS pelaa vielä kaksi vierasottelua ennen kauden kotiavausta Helsinki Ringetteä vastaan keskiviikkona 27. lokakuuta Forssan jäähallissa.

- Tavoitteena on pelata nousujohteinen kausi, ja totta kai SM-karsintasarja on mielessä.

Viime kaudella FoPS jäi viiden pisteen päähän SM-karsintasarjasta ja voitti lopulta pronssia Ykkössarjan jatkosarjassa.

 

NSR jatkaa ilman tappiota

Ykkössarjan arkiottelussa NSR otti kolmannen voittonsa yhtä monessa ottelussa, kun Blue Rings taipui Klaukkalassa 9-2. Tappio oli Tuusulan Blue Ringsille kolmas yhtä monessa ottelussa.

NSR karkasi lopullisesti voittoon ottelun puolenvälin jälkeen.

- Kentällä näkyi peli-ilo. Lähdimme rohkeasti tekemään yhdessä sovittuja asioita sekä nostamaan tasoa yksilöinä ja koko joukkueena. Hyvä yhdessä tekemisen meininki lähti vaihtoaitiosta asti ja heijastuikin onnistumisina kentällä. Kaksi ja puoli erää näytti juuri siltä, miltä itse halusimme meidän pelin näyttävän, kertasivat Blue Ringsin Amanda Vuorinen ja Anniina Nuttunen.


SM-ringeten viikonlopun ottelut: 

Lauantaina 9. lokakuuta

Helsinki - Kiekko-Espoo, Vuosaaren jäähalli klo 13:00

Lahti - Jyske, SOL Areena Lahti klo 14:00

Ilves - Blue Rings, Tesoman jäähalli klo 14:30

RNK Flyers - NoU, Kerttulan jäähalli 1 klo 15:00

 

 

Katso SM-runkosarjan ottelut maksutta Ruudusta. Lisätietoa Ruudun kanssa tehdystä sopimuksesta täältä


Ykkössarjan viikon ottelut:

Ke 6.10. NSR - Blue Rings 9-2

La 9.10. Haukat - LL-89, Järvenpää jäähalli klo 19:00

Su 10.10. Blue Rings - VG-62, Tuusulan jäähalli 1 klo 12:30

Su 10.10. KaPa-51 - FoPS, Tehomet Areena klo 14:00

Su 10.10. LuKi-82 - EKS, Luvian jäähalli klo 14:30

Su 10.10. NSR - LL-89, Klaukkalan jäähalli klo 16:00