Siiri Uusitalo ja Lili Reunanen kuukauden pelaajat

08.12.2022 08:52

Blue Ringsin Siiri Uusitalo on SM-runkosarjan marraskuun pelaaja. (kuva: Timo Kupiainen)

Joukkueiden sekä yleisön äänet ovat nyt laskettu ja kuukauden pelaajat ovat selvillä: SM-runkosarjan marraskuun pelaajaksi äänestettiin Blue Ringsin maalivahti Siiri Uusitalo ja Ykkössarjasta voiton vei hurjat tehot marraskuussa taituroinut FoPSin Lili Reunanen.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella niin, että 50 % äänistä tulevat kyseisen sarjan joukkueilta ja toiset 50 % yleisöäänten perusteella. Yleisö pääsee antamaan äänensä sosiaalisen median puolella naisten kilpasarjojen Instagram-kanavalla. 

Siiri Uusitalo suurella äänimäärällä SM-runkosarjan kuukauden pelaajaksi

Blue Ringsin maalia vartioiva Siiri Uusitalo sai todellisen äänivyöryn marraskuun pelaaja -äänestyksessä. Uusitalon kausi onkin edennyt vähintäänkin vaikuttavasti: U21 nuorten maajoukkuetta tänä syksynä MM-kotikisoissa edustanut Uusitalo pelasi molemmissa MM-finaaleissa nollapelit. SM-sarjassa tuore U21 nuorten maailmanmestari on tällä hetkellä kolmantena SM-runkosarjan maalivahtien tilastoissa. Kaikista SM-runkosarjan maalivahdeista Uusitalo on pelannut isoimmat minuutit, 734:52 minuuttia. Torjuntoja hänelle on 14 ottelussa kertynyt huikeat 466 kappaletta ja päästettyjä maaleja vain 59, mikä tekee hänen torjuntaprosentistaan 88.76.

- Kuukauden pelaajaksi valituksi tuleminen tuntuu hyvältä ja tämä tuli hieman myös yllätyksenä, kertoo Uusitalo tunnelmistaan.

Täksi kaudeksi Ilveksestä Blue Ringsin paitaan vaihtanut Uusitalo kertoo seuran vaihdon olleen pelkkä positiivinen asia omalle kehitykselleen.

- Blue Ringsin paidassa on ollut hienoa pelata. Uusi ihana joukkue on tuonut lisää peli-intoa sekä iloa. Olen myös saanut paljon uusia ystäviä.  

Joukkueena Blue Ringsin kausi on mennyt kokonaisuudessaan hyvin. Joukkue varmisti paikkansa SM-jatkosarjassa ja lähtee tavoittelemaan seuraavaan sarjavaiheeseen paikkaa neljän parhaan joukosta. Lähtöpisteitä Blue Ringsille kertyi yhden pisteen verran ja lauantaina joukkue saa vieraita Nokialta, kun hallitseva Suomen mestari NoU saapuu Tuusulaan.

- Meillä on nuori ja monipuolinen joukkue, joka osaa yllättää! Oma henkilökohtainen tavoite loppukaudelle on auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin, jotta tavoite neljän parhaan joukossa olemisesta saavutetaan.

- Tulevaisuudessa tavoitteena on päästä vielä pelaamaan maajoukkuetasolla ja kehittyä omalla pelipaikalla, tiivistää reilu kuukausi sitten nuorten maailmanmestaruuden torjunut Uusitalo.

 

kuva: Suvi Huttunen / Weheartringette

Ykkössarjan tehonainen Lili Reunanen on marraskuun pelaaja

Ykkössarjasta kuukauden pelaajaksi valittiin sarjan pistepörssin neljän parhaan joukkoon kuuluva, FoPSin varakapteeni Lili Reunanen. 19-vuotias Forssan kasvatti on taituroinut 20 maalia sekä 10 syöttöä marraskuun seitsemässä ottelussaan. Kieltämättä titteli siis menee oikeaan osoitteeseen. Viime kaudelta myös Ilveksestä takaisin FoPSin paitaan vaihtanut Reunanen on viihtynyt hyvin joukkueessaan.

- FoPSissa pelaaminen on tuntunut hyvältä ja on ollut kiva palata takaisin kasvattiseuraan. Tutut joukkuekaverit sekä lyhyt treenimatka on helpottanut pelaamista, toteaa Reunanen.

Merkittävimpiä henkilöitä ringetteuran varrelta kysyttäessä Reunanen nostaa esiin omat vanhempansa, joilla on ollut suuri merkitys koko viisitoistavuotisen peliuran ajan.

- He ovat mahdollistaneet harrastamisen sekä pelaamisen ja tukeneet niin onnistumisissa kuin epäonnistumisissakin, hän kiittää.

Reunasen ehdottomia vahvuuksia pelaajana on joukkuepelaaminen sekä pelinlukutaito, joista kertovat tämän tehohyökkääjän pisteetkin. Joukkueena FoPS on puolestaan nopea ja periksiantamaton, jossa vallitsee hyvä joukkuehenki.

- Joukkueen kausi on mennyt hyvin, vaikka pienestä rosterista onkin ollut paljon poissaoloja. Kaudella tähän asti omalla kohdalla on tullut paljon onnistumisia, ja olen välttynyt sairastumisilta sekä suuremmilta loukkaantumisilta.

FoPSin kausi jatkuu Ykkössarjassa, johon Reunanen ja joukkue lähtee kirkkain tavoittein. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää, kuin Ykkössarjan mestaruuden voittaminen.

- Tähän tavoitteeseen pääseminen vaatii joukkueeltamme sinnikkyyttä, voitontahtoa sekä onnistumisia kentän jokaisella osa-alueella, tiivistää Reunanen.

FoPSin pelit jatkuvat lauantaina, kun he matkustavat Lapinlahden vieraaksi. Alkusarjassa joukkueet ovat kohdanneet kerran. Tästä ottelusta kotijoukkue FoPS vei voiton numeroin 13–1. Tuolloin ottelun tehokkaimpana pelaajana toimi juurikin Reunanen (4+1) yhdessä Emmi Isakssonin kanssa.

 

Arkisto: Kuukauden pelaajat kaudella 2022-2023

Susanna Tapani ja Jasmin Hickman lokakuun pelaajat