Lokakuun kuukauden pelaajat on valittu!

08.11.2023 07:00

SM-runkosarjan lokakuun pelaaja: Veera Reilin, Helsinki Ringette (Kuva: Timo Kupiainen)

SM- ja Ykkössarjan joukkueet ja yleisö ovat jälleen puhuneet. Lokakuun pelaajaksi äänestettiin SM-runkosarjassa Helsingin Veera Reilin. Ykkössarjassa kunnianosoitus meni sen sijaan Forssaan, kun FoPS:n Luna Reunanen pokkasi palkinnon lokakuun osalta.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella. Joukkueet valitsevat sarjakohtaisesti keskuudestaan kuukauden aikana mielestään säväyttäneimmän pelaajan. Tämän jälkeen avataan yleisöäänestys, jossa yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan joukkueiden valitsemista pelaajista. 

Veera Reilin "seisoo tarvittaessa vaikka päällään"

SM-runkosarjassa lokakuun pelaajaksi valikoitui Helsingin tolppien välissä operoiva Veera Reilin. Maalivahtipörssin viidenneltä sijalta löytyvä Reilin on hoitanut päävastuun joukkueensa torjuntatöissä, ja hoitanut ne mallikkaasti liki 90 prosentin varmuudella.

- Sekä yllättynyt että otettu olo tulla valituksi kaikkien hyvien pelaajien joukosta, Reilin toteaa valinnastaan kuukauden pelaajaksi ja jatkaa:

- Olemme paiskineet intensiivisesti hommia joukkueena sekä yksilöinä jäällä ja sen ulkopuolella. Sitä kautta olen saanut itsevarmuutta ja uskon rennon ja periksiantamattoman tekemisen näkyneen myös ulkopuolelle.

Helsingin päävalmentaja Nina Sundelinin kuvailusta voi myös bongata Reilinin periksiantamattoman luonteen sekä kasvaneen itsevarmuuden.

- Veera Reiliin on huikea pelaaja, joka seisoo tarvittaessa vaikka päällään jos tilanne sitä vaatii. Reiska pelaa aina täysillä joukkueelle, ohjaa puolustusta ja antaa hyökkääjille vinkkejä. Reiskan kohdalla sanonta ” vaikeuksien kautta voittoon” sopii kun nyrkki silmään. Reiska on täydellinen valinta lokakuun pelaajaksi ja olemme koko joukkue äärettömän ylpeitä ja onnellisia Reiskan puolesta!, Sundelin suitsuttaa ykkösvahtiaan.

SM-jatkosarjapaikoista käynnissä armoton kilpailu

SM-runkosarjaa on takana yhdeksän ottelukierrosta, ja asetelmat runkosarjan loppua varten alkavat olemaan selvät. Kärkinelikko Blue Ringsin johdolla on ottanut hieman kaulaa takana tuleviin, missä kamppailu sijoituksesta kuuden parhaan joukossa käy yhä kiivaana. Takaa-ajajista varmimmin jatkosarjapaikassa on kiinni NoU Ringette yhdeksällä sarjapisteellä, kun lähin kilpailija Haukat on viiden pisteen päässä. Pahnan pohjimmaisina ovat tällä hetkellä Lahti kolmella ja LuKi-82 kahdella pisteellä. SM-runkosarjaa on kuitenkin jäljellä vielä viisi kierrosta, joten ovet SM-jatkosarjaan ovat auki kaikille.

- Helsingin kausi on lähtenyt käyntiin ihan hyvin. Kausi on vasta aloillaan ja varmasti Helsinki kuten muutkin joukkueet pystyvät esittämään jatkossa kontrolloidumpaa ja miksei viihdyttävämpääkin peliä, Sundelin kuvailee Helsingin otteita SM-runkosarjassa.

Helsinki jatkaa SM-runkosarjaa ensi viikonloppuna kolmannelta sijalta. Eroa kärkeen on vain kolme pistettä, joten asetelmat SM-jatkosarjaa silmällä pitäen ovat erittäin hyvät. Helsinki kohtaa lauantaina LuKi-82:n vieraissa, ja sunnuntaina Pirkkolan jäälle astelee vieraaksi Haukat.

Kaikki SM-runkosarjan ottelut näet suorana Ruudusta Ruutu+ Urheilu -tilauksella. Seuraava kuukauden ottelu on luvassa sunnuntaina 19.11., kun Helsinki kohtaa kotonaan Blue Ringsin klo 12:00 Pirkkolan jäähallissa. Ringette LIVE -studiolähetys on katsottavana suorana Ruudusta Ruutu+ Urheilu -tilauksella.

 

Ykkössarjan lokakuun pelaaja: Luna Reunanen, FoPS (Kuva: Timo Kupiainen)

Työteliäs Luna Reunanen vie FoPS:a kohti SM-karsintoja

Ykkössarjassa kuukauden pelaajaksi on valikoitunut Forssan Palloseuran Luna Reunanen. Seitsemään sarjaotteluun Reunanen on kerännyt upeat tehot (14+17=31), joka oikeuttaa FoPS:n pistekuningattaren titteliin.

- Valinta tuntui tosi hienolta, varsinkin kun muut pelaajat ja yleisö ovat antaneet ääniä minulle, Reunanen kuvailee tunnelmiaan valinnan selvittyä.

Ilveksestä paluun kasvattajaseuraan tehnyt Reunanen oli joukkueensa kantavia voimia Ykkössarjan mestaruuteen päättyneellä kaudella 2022-2023, mutta alkanut kausi ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

- Kausi on lähtenyt hyvällä ja innostuneella fiiliksellä liikkeelle, mutta joukkueemme ei ole välttynyt loukkaantumisilta. Meillä on pieni pelaajamäärä, mutta onneksi olemme saaneet apuja B-juniorijoukkueesta, Reunanen kommentoi alkukautta.

Ykkössarjan pistepörssissä Reunanen on neljännellä sijalla. Joukkueiden ja yleisön valinta ei siis suuri yllätys ollut osuessaan forssalaisten pelin tärkeään tukipilariin. Pelkkä pistenikkari Reunanen ei kuitenkaan ole.

- Luna on joukkuepelaaja, joka tekee töitä jokaisessa vaihdossa. Luna pystyy pelaamaan hyvällä tasolla pelistä toiseen, varma pelaaja tiukoissa paikoissa, FoPS:n päävalmentaja Tommi Reunanen kuvailee.

 

FoPS taistelee SM-karsintasarjapaikasta, Jyske tappioitta kärjessä

Ykkössarjan alkusarjaa on takana seitsemän täyttä ottelukierrosta. 11 kierroksen alkusarjasta neljä parasta jatkaa matkaansa SM-karsintasarjaan, ja loput kahdeksan joukkuetta jatkavat Ykkössarjan runkosarjaan.

Sarjataulukon kärjessä kiikkuu tappioitta matkaava Laitilan Jyske 13 sarjapisteellä. Aivan Jyskeen kannoilla kirivät Blue Rings Akatemia ja Kiekko-Espoo 12 pisteellä, ja neljättä sijaa pitää UJK 10 pisteellä. Forssan Palloseura on aivan iskuetäisyyksillä, kun sillä on seitsemän ottelun jälkeen kasassa 8 sarjapistettä.

- Forssassa tunnelmat ovat ihan Ok. Loukkaantumiset ovat vähän syöneet rosteria, aikataulussa ollaan vielä, mutta viimeisistä kovista peleistä tarvitsee saada voittoja, että päästään SM-karsintoihin, päävalmentaja Reunanen kommentoi FoPS:n tilannetta.

FoPS kohtaa viimeisissä alkusarjan otteluissaan Blue Ringsin kotona sekä UJK:n, VaPS:n ja Jyskeen vieraissa. Näissä otteluissa todennäköisesti ratkaistaan ainakin yksi paikka SM-karsintasarjaan!

Arkisto: Kuukauden pelaajavalinnat kaudella 2023-2023:

Syyskuun kuukauden pelaajat on valittu!