Tammikuun pelaajat kolmelta sarjatasolta on valittu

08.02.2023 13:57

 

Helsinki Ringeten Emmi Juusela on SM-jatkosarjan kuukauden pelaaja. Kuva: Timo Kupiainen

Joukkueiden sekä yleisön antamat äänet on laskettu, ja kuukauden pelaajat ovat selvillä: SM-sarjan tammikuun pelaajaksi äänestettiin Helsinki Ringeten hyökkäyspään taituri Emmi Juusela, SM-karsintasarjasta pistepörssin kuningatar Salla Kyhälä, ja Ykkössarjan paras oli tammikuun kaikissa otteluissaan pisteitä takonut UJK:n Teresa Tapani.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella niin, että puolet äänistä tulee kyseisen sarjan joukkueilta ja toinen puolikas yleisöäänten perusteella. Oman joukkueen pelaajaa ei saa äänestää. Yleisö pääsee antamaan äänensä sosiaalisen median puolella naisten kilpasarjojen Instagram-kanavalla. 

MM-kultamitalisti Emmi Juusela on SM-jatkosarjan kuukauden pelaaja

SM-jatkosarjan kuukauden pelaajaksi valittiin Helsinki Ringeten joukkueessa hyökkääjänä pelaava nuorten MM-kultamitalisti Emmi Juusela.

-Huomioiminen tuntuu aina yhtä hyvältä, ja on hienoa tulla valituksi, kun SM-sarjassa on niin paljon muitakin hyviä pelaajia, Juusela sanoo tyytyväisenä.

Juuselan kausi on ollut erityinen, sillä hän oli mukana voittamassa nuorten MM-kultaa Espoon kotikisoissa, ja tehojakin tuli mukavasti.

-Se oli siistein kokemus, jonka ringette on minulle tarjonnut, ja tulen muistamaan sen koko loppuelämäni. Oli kiva pelata, kun kaikki läheiset ihmiset olivat kannustamassa. 

Suomi voitti Kanadan puhtaasti molemmissa finaaliotteluissa, eikä jossittelulle jäänyt sijaa.

-Me olimme hyviä oikeastaan kaikessa. Annoimme kaikkemme kentällä, ja meillä oli hyvä tsemppi ja fiilis koko turnauksen läpi. Se näkyi lopputuloksessa, Juusela iloitsee.

Juusela oli mukana myös tammikuun lopussa Vantaalla järjestetyssä Tie Huipulle-tapahtumassa, jossa hän pelasi voitokkaassa valkoisten U21 joukkueessa.

-Turnauksesta jäi käteen hyvä fiilis, ja oli kiva olla taas pelaamassa U21-porukan kanssa. Innolla odotan loppuvuotta ja kisavalintoja.

Nuori hyökkääjä on SM-sarjan pistetaulukossa sijalla yksitoista tehoilla 20+28. Tammikuun kuudessa ottelussa taitava Juusela nakutti kuusi maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä. 

-Vahvuuteni hyökkääjänä ovat nopeus, pelisilmä, ja olen ihan vaarallinen kulmapelaaja. Kehityskohteeni on viimeistely, ja voisin tietysti vetää vähän enemmän, hän analysoi.

Juuselan lähitulevaisuuden tavoitteena ovat nuoren maailmanmestaruuskisat tänä vuonna, ja tulevaisuudessa ehkä myös naisten kisat. Loppukaudelle Juuselalla ja hänen edustamallaan Helsinki Ringetellä on myös selkeät tavoitteet.

-Henkilökohtaisena tavoitteenani on kehittää omaa peliäni vielä paremmaksi, jotta pystyn antamaan parastani playoffeissa. Joukkueena haluamme koko ajan nostaa tasoamme. Katsotaan, mihin se riittää, mutta tavoitteena on mahdollisimman kirkas mitali, hän päättää.

 

Blue Ringsin Salla Kyhälä on SM-karsinatsarjan tammikuun paras. Kuva: Timo Kupiainen

Maalitykki Salla Kyhälä on SM-karsintasarjan kuukauden pelaaja

SM-karsintasarjan tammikuun pelaajaksi valittu Salla Kyhälä on sarjan pistepörssin ja joukkueensa tehotilaston ykkösenä neljälläkymmenellä tehopisteellä. 

-Kyllä valinta kuukauden pelaajaksi lämmittää. Mieli on kiitollinen, Kyhälä sanoo.

Tammikuun otteluissaan kokenut hyökkääjä takoi vastustajan verkkoon kaksikymmentäyksi maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Maalinteko ei tunnetusti aina ole helppoa, mutta Kyhälän resepti vaikuttaa selkeältä.

-Halu tehdä maali on tärkein juttu. Toki pohjalla on paljon toistoja. Olen myös yrittänyt viime kausinakin uudistua ja olla monipuolisempi, hän kertoo taustaa maalintekotaitoihinsa.

Pelaajana Kyhälä on erittäin kokenut ja hän on pelannut vuosia eri sarjatasoilla, mutta silti veri vetää edelleen pelikentille.

-Pelaaminen on vaan niin hienoa, ja nautin siitä edelleen. On myös kiva, kun saa pelata ilman paineita, lasten ja kropan ehdoilla. Ringette on intohimo, mutta ei ole enää tärkein asia elämässä. Nyt se on rentoa ja tuo nautintoa, hän luonnehtii suhdettaan lajiin ja pelaamiseen.

Vahvuuksiinsa Kyhälä lukee myös iän mukanaan tuoman armollisuuden.

-Hyväksyn virheet ja unohdan ne nopeasti. Pukukopissa ehdoton vahvuuteni on hienot tanssiliikkeet. Tästä joukkuekaverit ovat varmasti samaa mieltä, hän naurahtaa.

Blue Ringsin kausi on ollut hyvä, ja tämän kauden tavoitteet on jo ylitetty.

-On hienoa, että olemme päässeet pelaamaan kovempia vastustajia vastaan. Opimme koko ajan lisää, ja pelaajat kehittyvät. Olen todella iloinen, että saamme pelata karsintasarjaa.

Kyhälän pitkälle pelaajauralle mahtuu paljon hienoja kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä.

-On vaikeaa nostaa esille mitään yksittäistä hetkeä. Olen pelannut Kanadassa neljä kautta, ja se aika sisältää hienoja muistoja. Ei tarvitse olla maajoukkuetason pelaaja, jotta pääsisi kokemaan sen. Kanadaan voi matkustaa esimerkiksi joukkueen kanssa turnaukseen tai olla siellä vaihtovuoden. Suosittelen vahvasti, Kyhälä päättää.

 

Ykkössarjan tammikuun pelaajaksi valittu UJK:n Teresa Tapani on joukkueensa paras maalintekijä. Kuva: Timo Kupiainen

YKKÖSSARJAN TAMMIKUUN PELAAJA ON TEHOHYÖKKÄÄJÄ TERESA TAPANI 

Tammikuun Ykkössarjan pelaajaksi on valittu UJK:n Teresa Tapani, joka on niin ikään joukkueensa hyökkäyspään taituri. Tapani on tehnyt seitsemässätoista ottelussa 34 maalia ja antanut 24 maalisyöttöä. Tammikuussa tehokas nainen urakoi neljässä ottelussa tehot 10+6, joten tunnustus on ansaittu.

-Olen yllättynyt tästä valinnasta, koska Ykkössarjassa on paljon taitavia pelaajia, mutta otan ilolla tämän vastaan, Tapani sanoo iloisena.

Joukkueensa tehokkain ja koko sarjan pistepörssissä viidettä sijaa pitävä Tapani antaa maalimäärästään kunniaa myös muille.

-Maaleja on helppo tehdä, kun saa hienoja syöttöjä! Hyvän paikan hakeminen on tärkeää,  ja itse viihdyn myös maalin edessä sekä kulmilla, joista saa laitettua riparit sisään.

Teresa Tapanin pelaajahistoriaan mahtuu niin maajoukkuetapahtumia kuin SM-sarjaakin: Viime kaudella hän pelasikin SM-sarjaa Jyskeen paidassa, ja joukkue sijoittui neljänneksi. Tapanin mukaan SM- ja Ykkössarjan välillä on ainakin kaksi selvää eroa.

-SM-sarjassa pelit ovat fyysisesti kovempia, ja karvaamistilaneet ovat haastavampia

Tapani oli Juuselan tapaan mukana Tie Huipulle-tapahtumassa ja pelasi myös U21 valkoisten joukkueessa tehden viisi maalia ja antaen kolme maaliin johtanutta syöttöä. 

-Tie Huipulle oli jälleen hieno tapahtuma. Oli kivaa päästä pelaamaan uusien ja vanhojen pelikavereiden kanssa. Turnauksesta jäi käteen hyviä oppeja ja neuvoja, joita aion toteuttaa sarjajoukkueessani, hän kertoo.

Tapanin henkilökohtaiset tulevaisuuden tavoitteet ringeten suhteen liikkuvat samassa aihepiirissä.

-Tällä hetkellä päällimmäisenä henkilökotaisena tavoitteena ovat nuorten MM-kisat Kanadassa. Olisi mahtavaa ja varmasti hieno kokemus päästä edustamaan Suomea. Toivon pysyväni terveenä ja välttyväni loukkaantumisilta. Haluan pelata ringetteä tavoitteellisesti mahdollisimman pitkään, hän toivoo.

Tapanin seurajoukkue UJK on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä ja kahden pisteen päässä neljännestä sijasta.

-Joukkueen kausi on ollut kaiken kaikkiaan ihan hyvä. Olemme päässeet pelaamaan kovia ja nopeita pelejä. Joukkuehenki on rento ja voitontahtoinen. Kevään tavoitteet ovat tietenkin olla mitalipeleissä kilpailemassa siitä kirkkaimmasta, hän summaa.

ARKISTO: KUUKAUDEN PELAAJAT KAUDELLA 2022-2023 

Siiri Uusitalo ja Lili Reunanen marraskuun pelaajat

Susanna Tapani ja Jasmin Hickman lokakuun pelaajat