Marraskuun pelaajat on valittu!

05.12.2023 16:00

SM-runkosarjan marraskuun pelaaja – Kia Erkkilä, Kiekko-Espoo (Kuva: Timo Kupiainen)

SM- ja Ykkössarjan joukkueet ja yleisö ovat jälleen puhuneet. Marraskuun pelaajaksi äänestettiin SM-runkosarjassa Kiekko-Espoon Kia Erkkilä. Ykkössarjassa valinta osui myös Kiekko-Espooseen, kun palkinnon pokkasi Mona Malk.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella. Joukkueet valitsevat sarjakohtaisesti keskuudestaan kuukauden aikana mielestään säväyttäneimmän pelaajan. Tämän jälkeen avataan yleisöäänestys, jossa yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan joukkueiden valitsemista pelaajista.

Kia Erkkilän Kiekko-Espoo on valmis taisteluun Suomen mestaruudesta

SM-runkosarjan osalta marraskuun pelaajaäänestys oli lopulta kahden pelaajan kauppa, josta voittajana ulos astui Kiekko-Espoon nuori puolustaja Kia Erkkilä, joka keräsi lähes kolmanneksen kaikista annetuista äänistä. Kolmatta kauttaan Espoossa pelaava Erkkilä oli valinnasta luonnollisesti hyvin otettu.

-Todella hienolta (tuntuu)! Varmasti viime vuodesta on tullut enemmän itsevarmuutta, joka näkyy rohkeampina suorituksina, puolustaja kommentoi ja analysoi valintaa.

Erkkilän vahvuudet kaukalosta löytyvät vahvan luistelun tuomasta kyvystä tukea hyökkäyspeliä aktiivisesti. SM-runkosarjan 14 otteluun puolustaja takoikin mukavat 12 tehopistettä, ollen joukkueensa seitsemänneksi tehokkain pelaaja. Vahvuudet eivät toki hyökkäyspeliin lopu, vaan joukkueensa kapteenina toimiva Erkkilä saa monipuolisuudestaan vuolaat kehut päävalmentaja Jouni Levanderilta.

-Kia on arvostettu ja pidetty peluri, joka omaa hyvän pelikäsityksen ja pelitaitojen lisäksi myös hyvät vuorovaikutustaidot. Tällaisen positiivisen ja iloisen pelaajan kanssa on kiva tehdä yhteistyötä. Olen todella ylpeä Kian valinnasta kuukauden pelaajaksi, Levander suitsuttaa kärkipuolustajaansa.

SM-runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kiekko-Espoo lähtee SM-jatkosarjaan neljän lisäpisteen turvin, vain kaksi pistettä runkosarjan voittajaa Blue Ringsiä perästä. Espoolaiset eivät lähde jatkosarjaan takki auki, mutta usko omaan tekemiseen on kuitenkin korkealla.

-Jatkosarjaa ajatellen viimeistely pitäisi saada pikkuisen tehokkaammaksi. Maalivahti- ja puolustuspelaaminen ovat hyvällä tasolla. Näitä osa-alueita kun saadaan vielä parannettua, niin uskon, että mahdollisuudet ovat mihin vaan, vähiten maaleja SM-runkosarjassa päästäneen Kiekko-Espoon päävalmentaja Levander analysoi.

-Lähdemme peli kerralla parantamaan omaa peliä ja nauttimaan Suomen parhaasta ringetestä. Tiukkoja pelejä on odotettavissa ja olemme valmiita taistelemaan Suomen mestaruudesta, kapteeni Erkkilä toteaa päättäväisesti.

SM-jatkosarja starttaa tulevana lauantaina 9.12. Katso täältä, miten SM-jatkosarjassa pelataan!

 

Ykkössarjan marraskuun pelaaja – Mona Malk, Kiekko-Espoo (Kuva: Timo Kupiainen)

Kiekko-Espoon Mona Malk johdattaa joukkonsa taas SM-karsintoihin

Ykkössarjassa kuukauden pelaajaäänestys oli todellinen kilpajuoksu kahden kärkipelaajan välillä. Lopulta vain viisi ääntä erotti pelaajat toisistaan, ja Kiekko-Espoon Mona Malk sai marraskuun pelaajan tittelin vyölleen.

-Valinta tuntuu tietenkin todella hyvälle, etenkin alkukauden loukkaantumisen jälkeen, kun on taas päässyt peleihin mukaan. Omat pelit ovat menneet ihan hyvin, olen saanut paljon onnistumisia tällä kaudella, Malk kommentoi valintaa.

Seitsemän ottelua Ykkössarjassa pelannut hyökkääjä takoi peräti 15 maalia vastustajien verkkoon, ja oli arvokas palanen osana Kiekko-Espoon nousua SM-karsintasarjaan. Päävalmentaja Janne Ahoniemi näkee Malkin arvokkuuden myös tehopisteiden ulkopuolelta.

- Mona on profiloitunut kovaksi maalintekijäksi vuosien saatossa. Haluaisin valmentajana uskoa, että äänestäjät katsovat myös tilastojen taakse ja ovat huomanneet, että töitä on tehty kokonaisvaltaisemman pelaamisen eteen, Ahoniemi huomauttaa.

Ykkössarjan alkusarjassa kolmanneksi sijoittuneen Kiekko-Espoon riveissä saavutettu SM-karsintasarjapaikka otettiin erinomaisin mielin vastaan.

- Joukkueena olemme onnistuneet pelaamaan omaa hyvää kovaa peliä ja sen seurauksena meillä on paikka SM- karsinnassa! Kiekko-Espoo lähtee tuleviin SM-karsintoihin kovalla asenteella sekä nauttimaan tietenkin tiukoista peleistä, Malk analysoi sekä mennyttä, että tulevaa.

Viime kaudella SM-karsinnoista kokemusta kerryttänyt joukkue tietää, mitä tuleman pitää. Kuinka hyvin espoolaiset kykenevät hyödyntämään viime keväänä kerrytetyt opit?

- Joukkueen alkukausi oli oikein onnistunut ja pääsimme alkukauden tavoitteeseen, kun selvitimme tiemme SM-karsintaan. SM-karsinta on meille jo tuttu juttu viime kaudelta ja tiedämme, että meidän pitää pystyä pysymään omalla hyvällä tasollamme illasta toiseen, Kiekko-Espoon päävalmentaja Ahoniemi ennakoi.

SM-karsintasarja ja Ykkössarja alkavat lauantaina 9.12. Katso täältä, miten SM-karsintasarjassa ja Ykkössarjassa pelataan!

Arkisto: Kuukauden pelaajavalinnat kaudella 2023-2024

Syyskuun kuukauden pelaajat on valittu!

Lokakuun kuukauden pelaajat on valittu!