Helmikuun kuukauden pelaajat; Jenna Hakkarainen, Inka Laivonen, Vilja Mäkelä sekä Jenna Vekkeli

07.03.2023 00:00

 

Jenna Hakkarainen. Kuva: Timo Kupiainen

Joukkueiden sekä yleisön äänet on nyt laskettu yhteen ja helmikuun kuukauden pelaajat on selvillä kolmesta eri kilpasarjasta. SM-jatkosarjan kuukauden pelaajaksi nousi Jenna Hakkarainen, kun taas SM-karsintasarjassa eniten ääniä sai Inka Laivonen. Ykkössarjassa kärkisija on jaettu Vilja Mäkelän ja Jenna Vekkelin kesken.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella. Ääntenlaskussa 50% äänistä tulee kyseisen sarjan joukkueilta ja loput yleisöäänten perusteella, Mukaan pääsee äänestämällä sosiaalisessa mediassa SM-ringeten Instagram-kanavalla

KIEKKO-ESPOON PISTEKÄRKI JENNA HAKKARAINEN SM-JATKOSARJAN KUUKAUDEN PELAAJAKSI

Helmikuun äänisaaliin sai Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen

-Tuntuu todella hyvältä tulla valituksi juuri nyt helmikuussa, kun tammikuu meni loukkaantumisen takia katsomon puolella, kertoo pelikuntoon parantunut Hakkarainen. 

Hakkaraisen panosta maalintekijänä totisesti tarvitaankin tulevissa peleissä, kun Kiekko-Espoo kohtaa SM-playoffeissa sarjan kärkipaikkaa pitävän RNK Flyersin. SM-tasolla playoff-ottelut ratkaistaan paras viidestä -menetelmällä, josta voittaja pääsee finaaliotteluihin.

Tuore U21 MM-kultamitalisti kokee kaiken kaikkiaan tämän kauden olleen Kiekko-Espoolle nousujohteinen.

-Alkukausi oli hieman haasteellinen ja saimme tehdä paljon töitä saadaksemme oman pelimme kuntoon. On ollut kiva huomata, että työnteosta on ollut hyötyä ja jatkosarja on sujunut meiltä aika hyvin.

Lajin pariin Hakkarainen päätyi lapsena leikkipuistosta, jossa perheelle tuotiin esite ringetestä. Laji ei ollut tuttu, mutta jo seuraavana lauantaina tie vei Laaksolahteen ringettekouluun. Alkuvuosistaan lajin parissa Hakkarainen kertoo seuraavaa;

-Muistelen kaikkia juniorivuosiani EKS:ssa lämmöllä. Sain aina pelata oman tasoisessa joukkueessa, jolloin motivaatio pysyi yllä. Unohtamatta kaikkia hyviä valmentajia ja pelikavereita, jotka olivat aina 100% mukana. 

Vaikka nuorten maailmanmestaruus on jo saavutettu, riittää lajin parista vielä unelmia. Hakkarainen toivoo, että jonain päivänä myös naisten Suomen mestaruus ja maailmanmestaruus osuisivat hänen kohdalle. 
 

Inka Laivonen. Kuvaaja: Timo Kupiainen

SM-KARSINTASARJASSA SUOSIOTA KERÄSI MAALIVAHTI INKA LAIVONEN

-Kuukauden pelaajaksi valituksi tuleminen tuntuu hyvältä, mutta kyllä se hieman yllättyksenä tuli, sanoo Luvian Kiekossa, eli LuKi-82, pelaava Inka Laivonen kuvaillessaan tunteitaan saavutuksestaan.

Vaikka eihän tämä ole ihme. LuKi-82:n pelaaminen SM-karsintasarjassa on näyttäytynyt vahvana, ja joukkue lähteekin lauantaina käynnistyviin SM-nousukarsintoihin sarjavaiheen voittajana. Myös maalivahtitilasto, jossa Laivonen itse pitää kärkisijaa, kertoo jotain pelaajan omista saavutuksista kentällä. 

 -Mieleenpainuvin oma onnistuminen tällä kaudella on varmaankin ollut peli Ilvestä vastaan alkusarjassa, jossa tuli pelattua nollapeli. Siinä onnistuttiin yhdessä joukkueen kanssa pelaamaan kurinalaisesti ja puolustamaan tiiviisti, kertoo Laivonen. 

-Ollaan hitsauduttu tiiviiksi porukaksi, kehitytty joukkueena ja saatu paljon onnistumisia ja uutta oppia.

Seuraavien viikkojen aikana selviää, pystyykö LuKi-82 ja Laivonen nostamaan joukkueensa SM-runkosarjaan ensi kaudelle. Lauantaina käynnistyvissä SM-nousukarsinnoissa vastaan astelee EKS.

 

Vilja Mäkelä. Kuvaaja: Timo Kupiainen

YKKÖSSARJASSA JAETTU VOITTO VILJA MÄKELÄN JA JENNA VEKKELIN KESKEN

Täsmälleen saman äänisaaliin saivat Ykkössarjan FoPS:n Vilja Mäkelä ja KaPa-51:n Jenna Vekkeli. Kummatkin joukkueet tulevat taistelemaan välieräotteluissa Ykkössarjan finaalipaikasta lauantaina 11.3, FoPS:n kohdatessa VG-62:n ja KaPa-51:n taistellessa UJK:ta vastaan. 

Tällä hetkellä Ykkössarjan kärkipaikkaa pitävä FoPS on puolustaja Vilja Mäkelän mukaan parantanut peliään kauden mittaan.

-Olemme saaneet kaikki hienoja yksilösuorituksia ja ollaan yhdessä onnistuttu paljon. Pienestä joukkueesta huolimatta olemme koko kauden jaksaneet painaa loppuun asti ja se on myös näkynyt tuloksissa. Tästä on vain suunta ylöspäin, kertoo Mäkelä toiveikkaana ja jatkaa sitten kysyttäessä omista kauden onnistumisista;

-(Kauden) mieleenpainuvin ”muisto” on ollut tärkeässä pelissä alkusarjassa 5vs3 -alivoimalla tekemäni maali. Päästiin hienosti nousemaan omasta päästä suoraan ja pääsin siitä sitten läpiajoon.

Mäkelä on Forssan kasvatti, joka aloitti ringeten pelaamisen ollessaan toisella luokalla. Innoittajana harrastukseen toimi silloinen paras ystävä, joka oli aloittanut harrastuksen ennen Mäkelää. Tulevaisuudessa Mäkelä toivoo pääsevänsä pelaamaan MM-kisoihin, sekä jatkamaan ringetteuraansa kuten tähänkin asti, ilman ainuttakaan loukkaantumista.

Jenna Vekkeli. Kuvaaja: weheartringette

Jenna Vekkelille tämä kausi on ollut poikkeava. Blue Ringsin SM-joukkueesta siirtyminen KaPa-51:n riveihin ei ollut muutos pelkästä joukkueesta toiseen, vaan myös pelipaikka vaihtui. Hyvä niin, sillä Vekkelin työ hyökkäyspäädyssä on selkeästi tuottanut kangasniemeläiselle joukkueelle tulosta jos on pistetilastoja katsominen. 

-Kausi on ollut itselleni hyvin erilainen kun siirryin uuteen joukkueeseen, mutta olen kyllä nauttinut. Meillä on joukkueessa huippumeininki! Kauden aikana on tullut paljon onnistumisia, kun olen päässyt uuteen rooliin hyökkääjänä. Joukkueena ollaan saatu voitettua tiukkoja pelejä, mistä on jäänyt mahtava fiilis.

Vekkelin ringetteura on ollut vaihderikas, hän aloitti pelaamisen ringettekoulussa 7-vuotiaana, kun taitoluistelu ei tuntunutkaan sopivalta. Sille tielle jäätiin, ja juniori-ikäisenä Vekkeli pelasi nurmijärveläisessä NSR:ssä. Vaikka mitalit ovat pelaajalta jääneet saamatta, kertoo hän elinikäisten ystävien saamisen olevan jotain, mitä hän ei suostuisi vaihtamaan yhtään mihinkään. Ja mistäs sitä tietää, mitä tulevaisuudessa häämöttää!

-Tällä hetkellä olen nauttinut rennommasta pelaamisesta Ykkössarjassa, mutta sen näkee taas ensi kaudella mihin tie vie, sanoo Vekkeli arvoituksellisesti.

ARKISTO: KUUKAUDEN PELAAJAT KAUDELLA 2022-2023

TAMMIKUUN PELAAJAT KOLMELTA SARJATASOLTA ON VALITTU

SIIRI UUSITALO JA LILI REUNANEN KUUKAUDEN PELAAJAT

LOKAKUUN KUUKAUDEN PELAAJAT ON VALITTU