Joulukuun kuukauden pelaajat on valittu!

03.01.2024 00:00

Joulukuun kuukauden pelaaja Luana Perez. (Kuva: Timo Kupiainen)

Joukkueet ja yleisö ovat jälleen äänestäneet vuoden 2023 viimeiset kuukauden pelaajat kolmelta eri sarjatasolta. Joulukuun pelaajaksi äänestettiin SM-jatkosarjassa Kiekko-Espoon Luana Perez, kun taas SM-karsintasarjassa äänestyksen kärjessä oli Luki-82:n maalivahti Inka Laivonen. Ykkössarjassa valinta osui Haukkojen Sanni Hietaseen.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella. Joukkueet valitsevat sarjakohtaisesti keskuudestaan kuukauden aikana mielestään säväyttäneimmän pelaajan. Tämän jälkeen avataan yleisöäänestys, jossa yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan joukkueiden valitsemista pelaajista. 

KIEKKO-ESPOON LUANA PEREZIN PELI KULKEE KUN EI SUORITA LIIKAA

SM-jatkosarjan kuukauden pelaajalle annetut äänet jakautuivat tasaisesti neljään osaan. Lopulta Luana Perez Kiekko-Espoosta nousi kärkeen. Juuri joulukuussa tradenomiksi valmistunut Perez on joutunut alkukauden tasapainottelemaan täysipäiväisen työn, opiskelun ja ringeten välillä. Valmistuttuaan aikaa jää nyt enemmän muun muassa perheelle ja kavereille, sekä lenkkeilylle ja ruoanlaitolle.

Ansioitakin ringeten äärellä on tullut, aikanaan SM-sarjaan siirtyessään Perez valittiin vuoden tulokkaaaksi. Haastattelussa Perezistä piirtyy kuitenkin kuva nöyrästä, joukkueelleen pelaavasta ihmisestä. Vaikka pelaajan taidot hyökkäyspäässä eivät jää keneltäkään huomaamatta, pyrkii hän välttämään pelaamisen liiallista suorittamista. 

-Pyrin nauttimaan pelaamisesta ja välttämään turhaa stressiä omasta suoriutumisesta. Pelit kulkevat paremmin kun on rento fiilis eikä silloin ”puristaa mailaa” liikaa, sanoo Perez. Hän kokee ringeten elämäntapana, sillä on sitä harrastanut niin pitkään. 

-Toivon että olen esimerkillinen pelaajaa joukkuetovereilleni sekä peleissä että treeneissä. Haluan itseni lisäksi auttaa muita kehittymään paremmiksi pelaajiksi, kuvailee Perez kysyessämme häneltä millaisen kuvan hän toivoo itsestään välittyvän pelaajana.

 

LuKi-82:n maalivahti Inka Laivonen on SM-karsintasarjan kuukauden pelaaja. (Kuva: Timo Kupiainen)

LUKI-82:LLA JA INKA LAIVOSELLA TAKANA HAASTAVA ALKUKAUSI

SM-karsintasarjan kuukauden pelaajan valinta osoittautui tiukaksi. Viiden äänen erolla voittajaksi valittiin LuKi-82:n Inka Laivonen. Laivoselle valinta kuukauden pelaajaksi tuntuu hyvältä syksyn haastavan alkukauden jälkeen. Viime kaudella LuKi-82 lunasti paikan tämän kauden SM-runkosarjassa voittaessaan SM-karsintasarjan. 

-Kausi on ollut nousujohteinen. Joukkue on nuori ja SM-sarjan pelivauhtiin- ja kovuuteen on ollut joukkueella totuttelemista. Suurimpina haasteina on ollut maalinteko ja viivojen ylitykset, joihin pyritäänkin keskittymään karsintasarjassa, pohtii Laivonen.

Ringeten pelaamisen Laivonen aloitti 7-vuotiaana ja vuodet ovat kuluneet pitkälti Luvian Kiekon ja Rauman Lukon riveissä. Vaikka kaksi vuotta sitten fysioterapeutiksi valmistuneen Laivosen arki onkin hektistä tasapainottelua, kokisi hän elämän ilman ringetteä vaikeaksi;

-Ringetteä on tullut pelattua sen verran pitkään, että tuntuisi erikoiselta olla ilman sitä. Pelamisen kautta on saanut myös paljon uusia ystäviä. Ringetessä pääsee kokemaan onnistumisia ja epäonnistumisia sekä ylittämään itsensä, kuvailee Laivonen ja jatkaa sitten;

-Olen oppinut ennakoimaan/suunnittelemaan mitä tulee tehdä milloinkin, että arki sujuu mahdollisimman rennosti. Vakio jääajat toki helpottaa arjen suunnittelua. Preppaan esimerkiksi ruokaa valmiiksi, jolloin on yksi asia vähemmän treenipäivinä tehtävänä.

 

Ykkössarjan kuukauden pelaaja on Haukkojen Sanni Hietanen. (Kuva: Timo Kupiainen)

HAUKKOJEN SANNI HIETASEN TAVOITTEENA NOUSUJOHTEINEN KAUSI

Ykkössarjan kuukauden pelaajaksi valittiin Haukkojen Sanni Hietanen, joka kahmi lähes kolmanneksen kaikista äänistä. Hietanen itse opiskelee tällä hetkellä neljättä vuottaan Järvenpään lukion urheilulinjalla, hänellä on haaveenaan kaukalon ulkopuolella korkeakouluopiskelijan elämä. Ringeten ääreen hän päätyi isänsä suostuteltua tämän ringettekouluun ja sillä tiellä ollaan yhä.

-Pienestä asti on pyöritty jäähallilla ja ringetestä on tullut iso osa arkeani. Nautin pelaamisesta ja minulla on halua kehittyä koko ajan lisää. Ringeten avulla olen päässyt kokemaan paljon ja tutustumaan moniin ihmisiin, kertoo Hietanen kysyessämme mitä laji merkitsee hänelle.

Ringetessä Hietasen vahvuuksiksi nousee erityisesti pelipaikkojen rakentaminen. Kilpailuhenkisenä itseään pitävän Hietasen edellisiä kausia ovat kuitenkin varjostaneet loukkaantumiset;

-Tavoitteena on pelaa loppukausi nousujohteisesti, viime kausien loukkaantumisten jälkeen olen päässyt vihdoin pikkuhiljaa omalle tasolleni, joten toivon ettei uusia loukkaantumisia tulisi vaan pääsisin treenaamaan ja pelaamaan terveenä, sanoo Hietanen.

 

SM-jatkosarjaa ja SM-karsintasarjaa pääset seuraamaan suorana Ruudusta

Otteluiden katsominen edellyttää maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta. Aikaisemmilta kausilta tuttuun tapaan Ruutu välittää kotikatsomoihin seurojen kanssa yhteistyössä tehtävät fanikameralähetykset sekä monikameratuotannolla toteutettavat kuukauden ottelut, eli Ringette LIVE -studiolähetykset. Eri sarjatasot ovat tunnistettavissa Ruudun alustalla ottelun kuvakkeesta. Kaikki SM-jatkosarjan ottelut ovat myös selostettuja.

 

ARKISTO: KUUKAUDEN PELAAJAVALINNAT KAUDELLA 2023-2024

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu