Tammikuun kuukauden pelaajat on valittu!

07.02.2024 15:18

SM-jatkosarjan kuukauden pelaaja Ella Tarssanen. (Kuva:Timo Kupiainen)

Joukkueet ja yleisö ovat jälleen äänestäneet vuoden 2024 ensimmäiset kuukauden pelaajat kolmelta eri sarjatasolta. Tammikuun pelaajiksi äänestettiin SM-jatkosarjasta Lahden Ella Tarssanen, kun taas SM-karsintasarjassa voittoon nousi Haukkojen Minka Tiihonen. Ykkössarjassa valinta osui VaPS:n Roosa Rantaniittyyn.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella. Joukkueet valitsevat sarjakohtaisesti keskuudestaan kuukauden aikana mielestään säväyttäneimmän pelaajan. Tämän jälkeen avataan yleisöäänestys, jossa yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan joukkueiden valitsemista pelaajista. 

Lahden Ella Tarssanen: “SM-tasolla korostuu pelin lukemisen tärkeys”

SM-jatkosarjassa kuukauden pelaajaksi valittiin Lahden Ella Tarssanen selvällä äänien enemmistöllä. Alkujaan Mikkelistä kotoisin oleva 17-vuotias Tarssanen on tällä kaudella ollut uuden äärellä siirtyessään pelaamaan B:stä SM-tasolle. Uuden joukkueen, pelitavan ja sarjatason omaksuminen on vaatinut totuttelua.

-Peli on ollut itsellä vaihtelevaa, on ollut sekä hyviä, että huonoja pelejä. Pelaaminen on kuitenkin lähtenyt nyt loppukaudesta kulkemaan vähän paremmin, kun olen saanut varmuutta pelaamiseen enemmän, kertoo Tarssanen, joka on ruvennut arvostamaan pienempiäkin onnistumisia kentällä. 

Pelilukutaidon tärkeys on korostunut Tarssasen hypätessä kovemmalle sarjatasolle. Vaikka vauhti itsessään nopeajalkaiselle pelaajalle sopiikin, näkyy pienistä virheistä rokottaminen usein heti maalitaululla. 

Ringeten pelaamisen Tarssanen aloitti jo viisivuotiaana. Hänen äitinsä mukaan Tarssasen oli vaikea alussa päästää laidasta irti, mutta jo ensimmäisen kerran loppupuolella oli Tarssanen muiden mukana taistelemassa renkaasta. Urheilu on ollut mukana kuvioissa aina siitä asti.

Motivaatio urheiluun näkyy vahvasti myös tänäpäivänä uravalinnassa Tarssasen opiskellessa Suomen Urheiluopistossa liikunnanneuvojaksi Vierumäellä. Urheilemiseen menee jo pelkästään koulun puitteissa Tarssasen mukaan useampi tunti päivässä ja sen lisäksi tulee käytyä joukkueen harjoituksissa ja peleissä unohtamatta omatoimisia treenejä. Yhtenä konkreettisena unelmana Tarssasella onkin päästä pelaamaan U21 maajoukkueeseen, tulevaisuudessa tietenkin myös naisten MM-tasolla. 

-Itsensä kehittäminen ei ole ehkä haave, mutta tavoite. Haluaisin tulla mahdollisimman monipuoliseksi pelaajaksi. Haluan näyttäytyä muille pelaajana, joka on nopea, monipuolinen ja vaarallinen hyökkäyksessä, jonka kaikki tietävät pelaavan täysillä loppuun asti pelitilanteet, luettelee Tarssanen.

 

SM-karsintasarjan kuukauden pelaaja Minka Tiihonen. (Kuva: Timo Kupiainen)

Minka Tiihosen ja Haukkojen tavoitteena SM-sarjapaikka

SM-karsintasarjan kuukauden pelaajaksi valitun Minka Tiihosen äänisaalis oli lähes kolmannes annetuista äänistä. Tämä ei yllätä, sillä tehohyökkääjänä tunnettu Tiihonen on tällä hetkellä SM-karsintasarjan pistetilaston kärjessä. 

-Pisteet (peleissä) ovat tulleet harjoittelun myötä ja siitä että teen kokonaisvaltaisesti töitä kentällä, korostaa Tiihonen nöyrästi.

Alkujaan ringeten pariin Tiihonen päätyi ensimmäisellä luokalla. Järvenpään Haukkojen riveissä Tiihonen pelasi aina edustustasolle saakka, kunnes vieraili Helsinki Ringeten riveissä viimeisen kolmen kauden ajan. Nyt paluumuuttajana Haukoissa pelaaminen tuntuu Tiihoselle helpommalta, sillä myös työpaikka lastenhoitajana sijaitsee Järvenpäässä. 

Haukkojen loppukauden tavoite on selvä; säilyttää SM-sarjapaikka sijoittumalla SM-karsintasarjan kahden parhaiten pelanneen joukkueen joukkoon. Tiihoselle itselleen on ollut tämän lisäksi tärkeää asettaa myös omia pelillisiä tavoitteita;

-Henkilökohtaiset tavoitteet löytyy enemmän pelilliseltä puolelta ja esimerkiksi pienten tavoitteiden asettamisesta peleihin, jonka kautta saisin joka pelistä onnistuneen edes jollakin osa-alueella. Haluan että minut muistetaan joukkuepelaamisesta ja hyvistä suorituksista jäällä. 

 

Ykkössarjan kuukauden pelaaja Roosa Rantaniitty. (Kuva: Timo Kupiainen)

VaPS:n Roosa Rantaniitty: “Pisteiden teko tuntuu luontaiselta”

Ykkössarjan tammikuun pelaajaksi valittu Roosa Rantaniitty aloitti ringeten parissa jo nuorena. Sastamalasta kotoisin olevaa Rantaniittyä viehätti taitoluistelu, mutta harrastusmahdollisuudet asuinpaikalla lajin harrastamiseen olivat huonot. Luistelukoulun jälkeen ringette näyttäytyi luontevalta valinnalta, ja siitä löydetyt ystävät ovat pitäneet Rantaniityn tiukasti lajin parissa. 

-Kaikkien näiden vuosien ajan se (ringette) on ollut iso osa elämää ja määrittänyt viikot talvikaudella. En oikein tiedä millaisia päivät ja elämä olisi ilman ringetteä, kertoo Rantaniitty suhteestaan lajiin. Hänen arkeaan rytmittää ringeten lisäksi työskentely sairaanhoitajana, sekä kuntosaliharjoittelu, jonka jälkeen aikaa pitäisi löytää vielä laskettelulle ja läheisten ihmisten kanssa viettämiseen. 

 VaPS:ssa Rantaniitystä on kehittynyt taitava hyökkäyspään pelaaja. Sarjatilastoissa Rantaniitty loistaakin tällä hetkellä toisena heti Anne Pohjolan jälkeen. Hän kertoo löytäneensä omat vahvuutensa pelissä jo varhain;

-Pisteiden tekijän rooli on aina joukkueessa tuntunut minulle luontaiselta, siihen on positiivisesti vaikuttanut vierellä olevat taitavat kenttäkaverit. Vahvuutena pidän itselläni myös hyvää pelinlukutaitoa.

Toista vuottaan Ykkössarjassa pelaava VaPS on pelannut syksyllä haastavan alkukauden. Muistellessaan mieleenpainuvinta tapahtumaa tällä kaudella, nostaa Rantaniitty etenkin alkuvuodesta tapahtuneet joukkueen yhteiset onnistumiset henkilökohtaisesti tärkeiksi. Kirjoitushetkellä VaPS on sijoittunueena Ykkössarjan kolmantena. 

 

SM-jatkosarjaa ja SM-karsintasarjaa pääset seuraamaan suorana Ruudusta.

Otteluiden katsominen edellyttää maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta. Aikaisemmilta kausilta tuttuun tapaan Ruutu välittää kotikatsomoihin seurojen kanssa yhteistyössä tehtävät fanikameralähetykset sekä monikameratuotannolla toteutettavat kuukauden ottelut, eli Ringette LIVE -studiolähetykset. Eri sarjatasot ovat tunnistettavissa Ruudun alustalla ottelun kuvakkeesta. Kaikki SM-jatkosarjan ottelut ovat myös selostettuja.

 

Arkisto: Kuukauden Pelaajavalinnat kaudelta 2023-2024

Joulukuun kuukauden pelaajat on valittu!

Marraskuun kuukauden pelaajat on valittu!

Lokakuun kuukauden pelaajat on valittu!

Syyskuun kuukauden pelaajat on valittu!